Jei pagaminsite tokį spurgų šimtakojį, neabejotinai sulauksite daug džiaugsmo ir šypsenų. Ir ne tik iš vaikų. O svarbiausia, kad paruošite šį spurgų šimtakojį be galo paprastai ir greita.
Spurgos
105 straipsnių
Mielinės spurgos su obuoliene – turbūt pačios skaniausios. Nes gaminamos pagal seną močiutės receptą. Traškios iš išorės ir minkštos viduje su saldžiai rūgščiu obuolienės lašeliu... Iškepusias mielines spurgas apibarstykite milteliniu cukrumi.
Kas gali būti paprasčiau – išvirti spurgas iš vos kelių ingredientų. Tešlą užmaišysite vos per minutę, o iškepsite – per 4 minutes. Spurgos tokios gardžios, kad prireiks valios sustoti jas valgyti.
Nors Vilnius yra supersized village, kaip jį taikliai pavadino „The Independent“ žurnalistė, tuo užsitarnaudama ne vieno vilniečio pasipiktinimą, – šitas dalykas nėra diskusijos objektas, o faktas. Pasižiūrėkite, koks tas Vilnius mažuliukas, vienas du ir pėsčiomis visą apėjai (tiesa, lietuviai mėgst...
Bananų spurgos – ypač lengvai ir paprastai paruošiamas desertas. Spurgas pagaminsite vos iš dviejų ingredientų. Greitai iškepusias bananų spurgas beliks apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.
Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė šįkart dalijasi spurgų receptu, kurį išmoko dar mokykloje. O receptas toks vykęs, kad jis palangiškės virtuvėje – jau daugiau kaip 50 metų. Dėl įvairovės Zina Bružienė šįkart gamino ne tradiciškai apvalias ar kitokias, o spurgas su skylute.
Kai vien spurgos mažoka, pasigaminkite gardų ir kvapnų baltojo šokolado ir pistacijų padažą. Bus taip skanu, kad nesustosite, kol visko neišragausite. Tad belieka pasirūpinti spurgomis.
Vos pamačiau šį receptą, iškart susižavėjau! Spurgos – nuodėmingai skanus gardėsis, tačiau verdant aliejuje nori nenori jos prisigeria riebalų. O šis maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorės Renatos Šniolienės receptas kaip tik leis mėgautis spurgomis, kurios neprisigers daug riebalų.
Užgavėnių neįsivaizduojame be mielinių patiekalų – blynų, spurgų. Lietuvių tradicijos ragina tądien valgyti gausiai ir sočiai prisikimšti pilvus. Ar mieliniai blynai sveika, ar išties jų galima valgyti neribotai, pasiteiravau dietistės, sveikos mitybos specialistės Vaidos Kurpienės.
Varškės spurgas verdame, kai norime puraus, minkšto deserto. Skanios ir atšalusios, bet ypatingai malonu valgyti karštas. Išvirusias varškės spurgas apiberkite miltiniu cukrumi.
Žagarėliai – neabejotinai vienas skaniausių desertų. Tokiam gardumynui negaila ir sugaišto laiko. Išvirusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudra.
Trečią mėnesį desertus pardavinėjantis Gediminas džiaugiasi: nuolatiniai klientai rikiuojasi dar neatidarius kioskelio (2)
Savo namo kiemą Vilniaus gatvėje panevėžietis pavertė vieno deserto gerbėjų rojumi. Mieste, dar neseniai liūdnai garsėjusiame aludėmis, nusprendė tęsti seną šeimos verslą – džiuginti Panevėžio smaližius saldėsiais.
Jei namie turite spurgų ir norite kiek prašmatnesnio deserto, gaminkite spurgų bokštą. O visa paslaptis – kremuose, kurie ir sujungs spurgas. Spurgų bokštą dekoruokite riešutais.
Kai norisi deserto, visai nebūtina jo gamybai skirti valandos ar net daugiau. Spurgų ir rikotos desertą paruošite vos per 5 minutes! Spurgų ir rikotos desertą puoškite mėgstamomis uogomis.
Norvegijoje 9 metus gyvenanti Mažvyda Šapalaitė apkeliavo daugybę šalių, valgė įvairiuose pasaulio restoranuose, tačiau galiausiai suprato: skaniausias maistas – pagamintas namuose. Lietuvos Respublikos ambasadoje Osle dirbanti Mažvyda savo gamintais desertais ar šviežiai pagauta žuvimi lepina ir ko...
„Kaip skanu, tobulos, minkštos, traškios, purios, tokių dar niekada nevalgiau, jos fantastinės, būtinai dar sugrįšime, man jos kažką primena“, – štai tokie panevėžiečių komplimentai skamba spurgų kepėjui Gediminui.
Vyšnių metas. Tai labai vertingos ir maistingos uogos, todėl jas verta valgyti vienas. Tačiau ne prošal ir pasigaminti skanių patiekalų. Parinkau 10 receptų. Čia rasite: močiutės mielines spurgas su vyšniomis, ukrainietiškus virtinius su vyšniomis, šokoladinį varškės pyragą, sviestinius sausainius, ...
Gegužės 14 d. Marijampolėje vykusioje „Šeimų šventėje“ netrūko ne tik pramogų, bet ir pasiekimų – duonos, užkandžių ir šaldytos produkcijos gamintoja Baltijos šalyse „Mantinga“ renginio metu siekė didžiausios Lietuvoje spurgų piramidės rekordo. Iš viso piramidei pastatyti prireikė 2664 spurgų.
Žinoma, spurgos skanios ir vienos, tačiau spurgų ir vyšnių apkepas – kur kas geriau. Saldaus ir rūgštaus skonio derinys – fantastiškas. Po 15 minučių orkaitėje mėgaukitės begal gardžiu spurgų ir vyšnių apkepu.
Nepalikite mažųjų be deserto – pagaminkite spurgos sumuštinį. Su riešutais ir maskarponės sūriu jis bus ne tik skanus, bet ir sveikesnis. Be to, spurgos sumuštinis bus tikrai sotus.