sriuba

471 straipsnių

Sriuba – skystas valgis, dažniausiai gaminamas verdant ingredientus vandenyje, kol išgaunamas norimas skonis. Sriuboms dažniausiai naudojama mėsa, daržovės, ankštinės daržovės, įvairūs prieskoniai. Maisto gamyba verdant paplito tik išradus vandeniui nelaidžius indus maždaug prieš 5000 metų. Dabartinis sriubos supratimas susiformavo apie XVIII amžiuje.

7 patarimai, kurie pravers verdant sriubą – kaip išgauti ryškesnę barščių spalvą ir ką daryti persūdžius

Manipuliacija
Melo detektorius
Ar tikrai „bybienė“ yra senovinis lietuvių valgis?

Internautai socialiniuose tinkluose suskubo dalintis „lietuvių liaudies“ receptu – mėsiška sriuba, vadinama „bybiene“. Tačiau nei lietuvių maisto istorikai, nei etnologai sako nesutikę tokio patiekalo nei literatūroje, nei natūroje, nors kartu priduria, kad senovės lietuviai valgydavo visas gyvulio ...

2024.10.21 15:51
Rimi Lietuva

Birželio 1-ąją, šeštadienį, vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami praleisti sostinės centre, kur vyks jau antrasis Vilniaus šaltibarščių festivalis (angl. „Vilnius Pink Soup Fest“). Ta proga įvairiose miesto vietose bus galima pramogauti ir paragauti ne tik šaltibarščių, bet originalių rožinių pa...

2024.05.31 11:31
Roma Macijauskaitė

Kai sinoptikai džiugina vasariškų orų prognozėmis, neretas planuoja gaminti šaltibarščius. Tradicinė sriuba – labai skani, niekas nesiginčija, tačiau yra tiek šios sriubos atmainų, kad gaila būtų neišmėginti naujų skonių. Tekste – šie receptai: šaltibarščiai su jogurtu ir raugintais agurkėliais, šal...

2024.04.29 08:58
Roma Macijauskaitė

Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...

2024.03.02 09:12