Atletas, projekto „Motyvuoti atletai“ įkūrėjas Arturas Lebedenko-Swan laidoje „Nepatogūs klausimai“ papasakojo apie savo verslo pradžią, prasmę bei kokio amžiaus pradėjo sportuoti ir kažko siekti šioje srityje.
subalansuota mityba
43 straipsnių
Tiršti kokteiliai iš trintų vaisių, daržovių, riešutų, kuriuos jau įpratome vadinti glotnučiais, nuolat skubančių žmonių mityboje išsikovojo gal net svarbesnę vietą nei sumuštiniai. Mat tai ne tik greitas ir patogus būdas numalšinti alkį – glotnučiai dažnai laikomi ir sveikos mitybos simboliu. Vis d...
6 dažniausiai netoleruojami maisto produktai: gydytoja išvardijo požymius, kad jų verčiau atsisakyti
Subalansuota mityba – vienas iš svarbiausių kokybiško gyvenimo ir geros savijautos faktorių. Kartais net ir propaguojant visavertę mitybą, pavalgius kamuoja neigiamos sveikatos reakcijos kaip pilvo pūtimas, galvos skausmas, odos bėrimas, nuovargis ar svorio pokyčiai. Dažna to priežastis gali būti ma...
Subalansuotas maistas svarbus tiek fizinį, tiek protinį darbą dirbantiems žmonėms, todėl norint gerai jaustis, svarbu stebėti, ką dedame į lėkštę.
Kovo 14-ąją minima tarptautinė matematikos diena. Šios ypatingos dienos proga galima pagalvoti ir apie mitybą, turinčią įtakos geresnei atminčiai, atsparumui stresui, aiškesnei logikai, stipresnei motyvacijai ir didesniam kūrybiškumui.
Niekaip nesuprantate, iš kur atsirado nereikalingi kilogramai? Nors lyg ir valgėte sveikai ir laikėtės įvairių dietų? Pagrindinis įtariamasis – užkandžiavimas. Dietologai mini, kad reikia užkąsti, jog per daug neišalktumėme, kas yra tiesa, tačiau pažvelgus iš kitos pusės užkandžiavimas neišalkus gal...
Subalansuota mityba yra raktas į sveiką ir laimingą gyvenimą. Turite suprasti, kad skirtingas maistas skirtingai paveikia jūsų kūną, sveikatą, savijautą. Negaunant pakankamai vitaminų, mineralų, maistinių medžiagų galite susidurti su sveikatos problemomis. Tačiau galite išvengti sveikatos problemų i...
Kruopa, kuri turėtų atsidurti kiekvieno mitybos racione: tai puikus baltymų ir geležies šaltinis (17)
Norėdami gyventi ir maitintis sveikiau, kasdien ieškome naujų produktų. Vienas tokių – bolivinė balanda, pasaulyje žinoma ir vertinama jau tūkstantmečius, bet savo populiarumą Lietuvoje auginanti pamažu, rašoma pranešime spaudai.
Podagra – liga, kurią sukelia purininių medžiagų apykaitos sutrikimas. Sergant šia liga, kraujyje ir kituose organizmo skysčiuose labai padidėja šlapimo rūgšties kiekis. Podagros simptomai atsiranda staiga, o negydant šios ligos dažnėja sąnarių uždegimai, skausmas tampa lėtiniu. Dietistė Vaida Kurpi...
Pristatome straipsnių ciklą „Delfi TV virtuvė drauge su Mantinga“, kuriame ne tik rasite naudingų, virtuvėje praversiančių patarimų, bet ir pasisemsite įkvėpimo gaminti skaniau, sveikiau, kūrybiškiau ar originaliau. Pirmajame ciklo straipsnyje drauge su UAB „Mantinga“ technologu, šefu Gintautu Masle...
Rugsėjo 29 d. minima Pasaulinė širdies diena. Lietuvos širdies asociacija, kurios tikslas – mažinti mirštamumą nuo širdies ir kraujagyslių ligų, kviečia daugiau dėmesio skirti savo sveikatai bei dalyvauti šiai dienai skirtuose renginiuose.
Atvėsus orams, norime sušilti tiek iš išorės, tiek iš vidaus, ir nė nesuprasdami pradedame valgyti, valgyti ir dar kartą valgyti. Deja, pasirinkus tik greitai pasisavinamų angliavandenių prisotintus užkandžius, pasitenkinimas ir džiaugsmas išnyksta taip pat greit kaip ir atsiradęs.
Žvarbūs rudeniški orai skatina rinktis sotesnius patiekalus, gerti daugiau karštųjų gėrimų ir pasirūpinti organizmo stiprinimu. Subalansuota mityba ir tokių produktų kaip imbieras bei citrina įtraukimas į kasdienį valgiaraštį ne tik padeda atrasti naujų skonių, bet ir prisideda prie imuniteto.
Rudenį vėstant orams vis dažniau norisi sočių ir gardžių patiekalų, ypač įvairių skanėstų. Vis dėlto reikėtų nepamiršti sveikesnės mitybos tendencijų ir atkreipti dėmesį, ką ir kada valgyti, kad maistas ilgiau džiugintų. Gydytoja dietologė Dalia Vaitkevičiūtė sako, kad tinkamas fizinis aktyvumas ir ...
Raminta Bogušienė pasidalijo patarimais, kiek kartų per dieną turėtų valgyti vaikai ir koks maistas yra svarbiausias augančiam organizmui (10)
Ar žinote, kiek kartu per dieną turėtų valgyti vaikai? Koks maistas yra svarbiausias augančiam organizmui? Kaip užtikrinti, kad vaikas gautų visas reikalingas medžiagas ir vitaminus? Pasak maisto technologės Ramintos Bogušienės, užtenka žinoti kelias pagrindines taisykles, kurios palengvins šį proce...
Rugsėjui ir mokslo metams artėjant vis dažniau susimąstome ne tik apie mokyklai reikalingus pirkinius, bet ir tai, kaip pasirūpinti vaikams tinkamais užkandžiais. Juk tam, kad mažiesiems visą dieną užtektų energijos, reikalingi ne tik sotūs pusryčiai ar pietūs, bet ir subalansuota priešpiečių dėžutė...
Kosmetinių priemonių su kolagenu pilna kiekvienoje vaistinėje. Tačiau toje gausybėje renkantis lengva ir pasiklysti, ir suklysti. Gydytoja dermatologė Greta Valančienė sako, kad kolageno moterims ima trūkti itin anksti ir pataria renkantis kremus bei kitas priemones žiūrėti ne tik į gamintoją, bet i...
Remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis, daržoves ir vaisius reikėtų valgyti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną ir nors lietuviai parduotuvių daržovių skyriuose praleidžia vis daugiau laiko, statistika rodo, kad daržovių vis dar suvartojama per mažai.
Nepavyksta atsikratyti nėštumo metu priaugtų kilogramų? Įtakos maisto pasirinkimui gali turėti ir miegas (1)
Nėštumo metu įprastai priaugama maždaug 12–20 kg. Po gimdymo norisi atgauti formą, bet auginant mažą vaikelį tai gali būti nelengva užduotis. Mitybos pakeitimas – puikus būdas padėti sau šiame kelyje, bet svarbu žinoti kelias svarbias taisykles. Dietistė Vaida Kurpienė patarė, kaip be streso ir įtam...
Dažnai girdime, kad mityboje reiktų siekti pusiausvyros, tačiau iš tiesų nežinome, kaip tai padaryti. Jei dieną valgome salotas, o vakare – saldumynus, ar galima sakyti, kad maitinamės subalansuotai?