Suktinukai, kuriems pagaminti naudojamas ryžių popierius – visame pasaulyje populiarus patiekalas, kitaip dar vadinamas „summer rolls“ arba „spring rolls“.
suktinukai
31 straipsnių
Gaivių užkandžių vasarą niekada nebus per daug, tad šiandien gaminame agurkų suktinukus. Su lengvu kreminiu sūriu ir sūdyta lašiša jie pamalonins kiekvieno valgytojo gomurį. Malonaus traškumo agurkų suktinukams suteiks saulėgrąžų sėklos su prieskoniais.
Kiaulienos suktinukai sluoksniuotoje tešloje pagaminami labai paprastai, bet skoniu ir išvaizda gali priminti prabangaus restorano patiekalą. Šiais suktinukais tikrai nustebinsite šeimyną, be to, kiekvienas galės pasirinkti, kaip juos valgyti – tiesiog vienus ar su šviežiomis daržovėmis ir įvairiais...
Yra receptai ir yra receptai „Iš aukso fondo“. Delfi Maistas jau keleri metai renka išskirtinius receptus, kurie į mūsų virtuves atėjo iš tėvų, senelių, giminaičių. Tai tokie receptai, kurie gyvuoja keliasdešimt ar net per šimtą metų, tačiau iki šiol pagal juos tebėra gaminami patiekalai – gardūs, k...
Pirmiausia šie tortilijų suktinukai patrauks akį – dėl rožinės spalvos. Na o paragavus šio užkandžio sustoti nesinorės. Tortilijų suktinukus prieš patiekdami palaikykite šaldytuve.
3 Janinos receptai Kūčių stalui: paprastai pagaminami, tačiau abejingų nepaliekantys pikantiški patiekalai (3)
„Mūsų šeimos tradicija – šventes susitikti pas tėvus kaime. Aišku, dažniausiai darome žuvį, silkę, saldumynus. Noriu pasidalinti keliais savo receptais, kuriuos dažniausiai gaminame“, – rašo skaitytoja Janina.
„Spring rolls“ – sparčiai populiarėjantys daržovių suktinukai. Jie yra ypač gardi, nesunkiai pagaminama ir sveikatai naudinga alternatyva mėsos valgiams, kuriuos keisti vegetarišku maistu ryžtasi vis daugiau kulinarų. Pagaminti namuose „Spring rolls“ nustebins skoniu, traškumu, viliojančiu aromatu.
Prasidėjęs cukinijų sezonas tampa tikru valios ir stiprybės išbandymu, juokiasi tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja Zina Bružienė. Mat klausimas „gal nori cukinijų?“ netrukus taps topų topu, o atsisakyti ne taip ir lengva. „O ir nereikia!“, – tikina Zina iš Palangos, mat iš cukinijų galima pagamin...
Vieno kąsnio sumuštiniai – populiariausi vakarėlių, ilgų susibūrimų patiekalai. Jų galima paruošti paties įvairiausio skonio – su mėsa, žuvimi, sūriu, vaisiais ir pan., o ir gaminti nesudėtinga. Vieno kąsnio sumuštiniai – pats geriausias sprendimas! Surinkau 20 pačių įvairiausių receptų: krepšeliai ...
Receptas, kuriuo Jūratė Jodeikienė dalijasi su Delfi Maistas skaitytojais, į jos gyvenimą atėjo kartu su anyta, tuo metu dar tik būsimo vyro mama. Prieš savo vestuves gavusi būsimos anytos nurodymą pagaminti „suktukų“ Jūratė šiandien jau su šypsena atsimena, kiek tąkart patyrė streso. Nes nieko pana...
Vis labiau džiuginant šiltiems ir saulėtiems orams norisi kuo daugiau laiko praleisti lauke. Puikiu oru vertėtų mėgautis ne tik vaikštant gamtoje, bet ir ten leidžiant savo pietų pertraukas. Tam, kad pietūs gamtoje pavyktų, su savimi svarbu pasiimti ne tik pledą, bet ir valgymui rankomis patogius už...
Tortilijos ir vištienos suktinukai - maistingas užkandis į mokyklą, kurį nesunkiai paruošite vos per keletą minučių. Patiks kiekvienam!
Restoranų užkandžių karaliai – „springrollsai“. Lengvai juos pasiruoškite namuose, rekomenduoja Alfas Ivanauskas.
DELFI TV laidų vedėjas Arnas Mazėtis specialiame projekte „Italija namuose“ tęsia kulinarines keliones po šią šalį. Čia pateikiami patiekalų receptai, kuriuos kiekvienas tikrai paprastai pasigaminsite namuose.
DELFI TV laidų vedėjas Arnas Mazėtis specialiame projekte „Italija namuose“ tęsia kulinarines keliones po šią šalį. Čia pateikiami patiekalų receptai, kuriuos kiekvienas tikrai paprastai pasigaminsite namuose.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Besibaigiant rudeniui ir po truputį artėjant didžiosioms metų šventėms virtuvės šefas Gian Luca Demarco siūlo išbandyti lietuviškos vištienos suktinukus su itališkais ingredientais ir patiekti juos su orkaitėje kepto moliūgo garnyru. Iš pažiūros sudėtingas patiekalas pagaminamas tikrai lengvai ir gr...
Nors lietuvių kalbos puoselėtojai žodžio „zrazai“ vartoti ir neleidžia, šį kartą negaliu paklausyti – būtent taip ir ne kitaip šis ypatingas patiekalas mūsų šeimoje vadinamas jau nuo seno. Mano močiutė juos išmoko ruošti dar iš savo mamos, kai gyveno viename Žemaitijos kaime ir tekdavo ruošti valgį ...
Kukurūzų burbuolės – tikras vasaros atradimas. Jas pasigaminti labai paprasta: įmeti į verdantį, nesūdytą vandenį, paverdi maždaug 6 minutes, ištrauki ir nelaukęs, kol atvės, pabarstai druska bei pagardini gabalėliu sviesto. Burbuolės – puikiausias garnyras, tarkim, prie vištienos suktinuko.