Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...
Sulieknėk sveikai
93 straipsnių
Avokado užtepėlė – populiari ir daugelio mėgstama. Tiesa, dažnai receptuose naudojamas visame pasaulyje žinomas gvakamolės pavadinimas. Avokado užtepėlė tepama ant duonos, viso grūdo dalių trapučių, daržovių pagaliukų, naudojama vietoje majonezo, pavyzdžiui su kiaušiniais.
Tikriausiai, teko bent kartą girdėti, kad rudo lukšto kiaušiniai – sveikesni už baltus, o gerą kiaušinio kokybę gali išduoti trynio spalva. Artėjant Velykoms apie kiaušinių maistines savybes ir tai, kokią įtaką tam daro skirtingomis sąlygomis auginamos vištos – atsako specialistai.
Apsipirkinėjant po dienos darbų labai dažnai rankos pačios tiesiasi prie šaldytų produktų arba įvairiausių pusgaminių ar rūkytų gaminių lentynų. Juk 8 valandas praleidus biure mažiausiai norisi dar dvi padovanoti virtuvei. Nuovargis, stresas ar paprasčiausias tingulys priverčia mus pamiršti tikrąją ...
Virtuvė – tikra fantazijos karalystė. Dar geriau yra tai, kad šiais laikais viso pasaulio virtuvės pasiekiamos akimirksniu, tereikia internete surasti receptą. Aišku, labai dažnai besivaikydami naujų kulinarinių mados vėjų pamirštame dar močiučių ruoštus maistingus ir skanius patiekalus. Vienas iš j...
Šiuo metų laiku pagrindiniu smuiku virtuvėje groja žuvies patiekalai. Nors po švenčių ant stalo galima rasti įvairiais būdais paruoštos žuvies, tarp jų ir rūkytos ar vytintos, kiekviena šeimininkė įvertina šviežios žuvies naudą ir skonį. Mitybos specialistai rekomenduoja valgyti daugiau karpinių šei...
Virtuvė – tikra fantazijos karalystė. Dar geriau yra tai, kad šiais laikais viso pasaulio virtuvės pasiekiamos akimirksniu, tereikia internete surasti receptą. Aišku, labai dažnai besivaikydami naujų kulinarinių mados vėjų pamirštame dar močiučių ruoštus maistingus ir skanius patiekalus. Vienas iš j...
Šaltuoju metų laiku lietuviai daugiau dėmesio skiria sveikai mitybai ir imuniteto stiprinimui, tačiau nevengia ir miltinių patiekalų, saldumynų ar kavos. Nors mitybos specialistai sako, kad nereikia pulti į kraštutinumus, tačiau yra keletas mitybos įpročių, kuriems taria griežtesnį ne. Sveikos mityb...
Šviežios daržovės yra neabejotinai svarbi sveiko žmogaus mitybos raciono dalis. Norint gauti visų reikalingų vitaminų, mineralinių bei kitų organizmui vertingų medžiagų reikia valgyti kuo įvairesnes daržoves, tačiau, į ką reikėtų atkreipti dėmesį pavasarį? Kaip atskirti šviežias daržoves, jas tokias...
Daugelis siekiančių sulieknėti ar tiesiog sveikai maitintis dažnai pietums ar vakarienei renkasi salotas. Toks, regis, visai nekaltas patiekalas leidžia manyti, kad toliau sėkmingai lieknėsime ar išlaikysime esamas kūno linijas, tačiau mitybos specialistė bei studijos „Sulieknėk sveikai“ įkūrėja Vai...
Jei daužiantis kiaušiniais jums nesiseka, gali būti, kad per šias šventes jų teks suvalgyti ne vieną ir ne du. 96–98 proc. kiaušinių maistinių medžiagų gerai įsisavinamos, o vieno vištos kiaušinio maistinė vertė prilygsta 40 g liesos mėsos arba 200 g pieno ir turi 350 kJ energijos. Tad, kad ir kokie...
Vos prieš kelias dienas raudonuoju kilimu kino premjeroje žengusi Larisa Kalpokaitė aplinkinius paliko be amo. Ji ne tik pademonstravo kone perpus sulysusias kūno formas, bet ir pasipuošė nauja, netikėta šukuosena. Gerokai sulieknėjusi moteris dar anksčiau DELFI yra pasakojusi, kad noras keistis atė...
Pakelkite ranką, jei jūsų stalo garbingoje centrinėje vietoje nesipuikuoja balta mišrainė. Šis visiems iki kaulų smegenų pažįstamas patiekalas pas mus atkeliavo iš Rusijos, tačiau gerbėjų turi daugelyje šalių – ne tik Europoje, tačiau ir Mongolijoje, Lotynų Amerikoje.
Bulvė užima garbingą vietą lietuviškoje virtuvėje. Ji skani, soti, o bulvių patiekalų įvairovė – begalinė. Visgi kai kurie kulinarai nesutaria, kaip ją geriausia ruošti – su lupena ar be. DELFI to pasiteiravo trijų savo srities eksperčių ir jų nuomonė šiuo klausimu sutampa.
Už litrą mėlynių – iki keturių eurų. Trešnės – pustrečio ir daugiau, o apie kalbant apie šilauogių kainas net skauda piniginę. Kadangi, sutiksite, uogos pelnytai gali būti vadinamos prabangos preke, DELFI paklausinėjo specialistų, kurioms pataupyti tikrai vertėtų.
Ledai – bene populiariausias vasaros pirkinys, be kurio sunku ištverti kaitrią dieną. Tačiau jei jais piktnaudžiausite, sezono pabaigoje užlipę ant svarstyklių būsite nemaloniai nustebinti. Kaip to išvengti?
Pilvo pūtimas, dujų kaupimasis... Nesmagus jausmas, ypač viešumoje, vakarėlyje, darbe, draugų pilname automobilyje. Dėl ko kaupiasi dujos? Kaip šio nemalonaus pojūčio išvengti?
Feisbuke masiškai dalijamasi nuotrauka, kurioje, kaip teigiama, pavaizduotas Telšių ligoninės Vaikų ligų skyriaus pacientams tiekiamas maistas. Pusryčių lėkštėje – vos dvi batono riekės, kubelis sviesto ir virtos dešros griežinėlis. Internautai piktinosi, kad tokio maisto negalima duoti net sveikiem...
Vakar, kovo 11 dieną, Beatos virtuvės patalpose įvyko trečiasis Viktorijos Grajauskienės paramos fondo organizuojamas seminaras, skirtas surinkti lėšas Saugų vaikų globos namų vasaros stovyklai. Šį kartą moterims sveiko maisto gaminimo subtilybes ne tik dėstė, bet ir rodė studijos „Sulieknėk sveikai...
Jau visai čia pat gražiausia metų šventė Kalėdos ir lietuvių tradicijų puoselėjama Kūčių vakarienė. Kiekvienos šeimininkės rūpestis – ne tik papuošti namus, pasirūpinti dovanomis, bet ir paruošti šventinį stalą.