sultinys

137 straipsnių

Sultinys – skystis, kuriame buvo verdami kaulai, mėsa, žuvis, daržovės, grybai.

Jei jau gaminti, tai tik jautienos troškinį. Tokiu būdu gausite pavasarį organizmui taip reikalingos geležies, taip pat – cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. O be to, tai – puikis geležies šaltinis. Jautienos troškinį gaminkite su daržovėmis – taip gausite dar daugiau naudos.

„Kai vyras atnešė iš rūsio paskutinį stiklainį mano raugtų agurkų, nusprendžiau, kad iš jų išvirsiu agurkinę sriubą. Būtinai turi būti su perlinėmis kruopomis, nors, kiek žinau, kiti verda ir su ryžiais. Gal ir skanu, bet aš lieku ištikima tradicinei agurkinei sriubai“, – teigia tinklaraščio „Gamink...

Cukinijų sriuba dažniau būtų ant jūsų stalo, jei žinotumėte vieną slaptą ingredientą. Lydytas sūrelis suteikia patiekalui išskirtinio sodrumo ir aromato. Patikiname, tokios cukinijų sriubos tikrai dar neragavote!