Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.
sultinys
137 straipsnių
Sultinys – skystis, kuriame buvo verdami kaulai, mėsa, žuvis, daržovės, grybai.
Itin gardi, itin sodri žuvienė. Švelnus skonis nenuvils nė vieno ragautojo. Patiekite žuvienę apibarstę smulkintais krapais.
Ir kas mūsų užaugome be rūgštynių sriubos, retoriškai klausia mitybos specialistė Vaida Kurpienė? Šių rūgščiu skoniu pasižyminčių žalumynų galima rasti tiek nuosavose lysvėse šalia namų, tiek pievose ar pamiškėse. Beje, tai vienas žmogaus organizmui naudingiausių augalų, kuriame gausu vitaminų ir mi...
Baklažanas – daržovė, kuri puikiai dera su kitais kitomis ir taip galima paruošti nuostabių patiekalų. Šiam receptui galima sunaudoti visą jų kalną ir mėgautis puikiu daržovių troškiniu. Baklažanas jame puikiai atsiskleidžia.
Čeburekus valgo net tie, kas mėsos privengia. Traškūs išorėje, tačiau minkšti ir sutingi viduje – būtent tokių čeburekų receptą jums ir patiekiame.
Kviečiame pasimėgauti pievagrybių sriuba. Švelnaus skonio, aromatinga pievagrybių sriuba bus ne tik skani, bet ir soti.
Gana paprastai paruošiama šviežių kopūstų sriuba – ne veltui yra daugelio mėgiama. Švelnaus skonio, gardi ir neapsunkinanti sriuba. Patiekite šviežių kopūstų sriubą apibėrę krapais.
Ruošdami pietums vištieną troškinkite ją sultinyje – ji bus sultinga, prisigėrusi gardžių skonių ir aromatų. Šis patiekalas patinka ir vaikams. Troškintą vištieną patiekite, kol karšta.
Tai, ko gero, skaniausias čeburekų receptas. Su kefyru ruošiama tešla yra elastinga ir tuo pačiu iš išorės traški, o su sultiniu ruoštas faršas – itin sultingas. Čeburekus valgome kiek atvėsusius – kad karštas sultinys nenudegintų.
Vištienos sultinys – nepamainomas susirgus, tačiau kai kuriems ligoniams dietologė jo nerekomenduoja (1)
Vištienos sultinys kartais tampa tikru išsigelbėjimu, kai virusams paguldžius į lovą, dingsta apetitas, o gydytojai rekomenduoja gerti daug šiltų skysčių. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad vištiena – ne tik viena populiariausių, bet ir sveika...
Balandėliams paruošti reikia skirti laiko, bet valgysite labai skaniai. Ir sočiai. Balandėlius patiekite su bulvėmis.
Jei jau gaminti, tai tik jautienos troškinį. Tokiu būdu gausite pavasarį organizmui taip reikalingos geležies, taip pat – cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. O be to, tai – puikis geležies šaltinis. Jautienos troškinį gaminkite su daržovėmis – taip gausite dar daugiau naudos.
Išsiilgus egzotikos, kelionių, gaminkite tailandietišką tom yum sriubą. Pikantiška ir labai turtinga savo skoniais – tikrai verta išbandyti. Tom Yum sriubą Pagardinkite sriubą kalendromis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
„Kai vyras atnešė iš rūsio paskutinį stiklainį mano raugtų agurkų, nusprendžiau, kad iš jų išvirsiu agurkinę sriubą. Būtinai turi būti su perlinėmis kruopomis, nors, kiek žinau, kiti verda ir su ryžiais. Gal ir skanu, bet aš lieku ištikima tradicinei agurkinei sriubai“, – teigia tinklaraščio „Gamink...
Į Lietuvą atėjus tikrajam rudeniui su darganomis bei vis labiau vėstant orams, neišvengiamai prasideda ir peršalimo ligų sezonas. Gyventojai atveria pinigines ir skuba įsigyti įvairių maisto papildų bei vitaminų, tikėdami, kad tai padės apsisaugoti nuo siaučiančių virusų. Visgi mitybos specialistai ...
Bulvių košė – skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis šaltomis dienomis. šį patiekalą rekomenduojama ruošti šeimos pietums ir vakarienėms. Bulvių košę patiekite su šoninės padažu.
Rizotą su pankoliais ir smidrais drąsiai ruoškite laukdami svečių. Tai itin gardus ir sodrus patiekalas. Rizotą su pankoliais ir smidrais gardinkite pipirais.
Cukinijų sriuba dažniau būtų ant jūsų stalo, jei žinotumėte vieną slaptą ingredientą. Lydytas sūrelis suteikia patiekalui išskirtinio sodrumo ir aromato. Patikiname, tokios cukinijų sriubos tikrai dar neragavote!
Ši trinta moliūgų sriuba labai labai patiko. Obuoliai ir grietinėlė suteikia sriubai labai švelnų skonį, bei kartu su visais prieskoniais sudaro puikų visų ingrieientų derinį. Trinta moliūgų sriuba – viena gardžiausių!
Kelyje link jaunos ir gyvybingos odos kolagenas yra vertinamas kaip vienas svarbiausių komponentų. Tai esminė žmogaus organizmo sudedamoji dalis, atliekanti daugybę funkcijų – nuo audinių elastingumo palaikymo iki stiprios plaukų, nagų ir dantų būklės. Vis dėlto jo trūkumas – dažna šių dienų problem...