sūriai

59 straipsnių

Kornelija Jasiūnaitė, Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

„Sūris gali būti vertingas gastronomijos lobis“, – teigia „Vieno prancūzo sandėliuko“ bendraįkūrėja, sūrio ragavimo kultūros Lietuvoje plėtotoja Aušra Fokienė. Laidoje „Delfi diena“ su viešnia pasikalbėjome, kaip atpažinti investicinę vertę būtent šioje srityje, o tiksliau – sūrininkystėje, ir ar ti...

Jurga Jurkevičienė

Kokius mes, lietuviai, Italijos sūrius pažįstame geriausiai? Tuos, kurie atkeliauja į mūsų prekybos centrus ir butikus – mocarela, burata, parmezanas. Bet ar žinome, kad visi 20 Italijos regionų gamina skirtingus sūrius? Tai reiškia, kad Šiaurės Italijos Pjemonto gyventojas kasdien valgo ne bumbulą ...

Lietuvos pienininkų asociacija „Pieno centras“ pastebi, kad Europos didmeninėje prekyboje smarkiai kritusios pieno produktų kainos sumažino lietuviškų pieno produktų eksportą į Europos Sąjungos (ES) šalis.

REUTERS

Dėl koronaviruso pandemijos metu įvestų apribojimų ir karantino restoranų verslas praktiškai sustojo, todėl prancūzams tenka dažniau gaminti namuose. Remiantis žemės ūkio agentūros „FranceAgriMer“ informacija ir įmonės „Kantar“ pateiktais rinkos duomenimis, 2020-aisiais sūrio gaminių vartojimas Pran...