sūriai

59 straipsnių

Kornelija Jasiūnaitė, Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

„Sūris gali būti vertingas gastronomijos lobis“, – teigia „Vieno prancūzo sandėliuko“ bendraįkūrėja, sūrio ragavimo kultūros Lietuvoje plėtotoja Aušra Fokienė. Laidoje „Delfi diena“ su viešnia pasikalbėjome, kaip atpažinti investicinę vertę būtent šioje srityje, o tiksliau – sūrininkystėje, ir ar ti...

2024.11.26 18:51
Jurga Jurkevičienė

Kokius mes, lietuviai, Italijos sūrius pažįstame geriausiai? Tuos, kurie atkeliauja į mūsų prekybos centrus ir butikus – mocarela, burata, parmezanas. Bet ar žinome, kad visi 20 Italijos regionų gamina skirtingus sūrius? Tai reiškia, kad Šiaurės Italijos Pjemonto gyventojas kasdien valgo ne bumbulą ...

2024.06.02 12:11
Romas Sadauskas - Kvietkevičius

Sekmadienį Druskininkuose surengtame devintajame Sūrių festivalyje triumfavo Lenkijos sūrininkė Monika Lason. Autoritetinga vertinimo komisija ir sūrius ragavę šventės svečiai vieningai balsavo, kad viešnios iš Vidurio Lenkijos net 24 mėnesius brandinto ožkų pieno sūrio skonis – neprilygstamas.

2023.08.13 21:09

Lietuvos pienininkų asociacija „Pieno centras“ pastebi, kad Europos didmeninėje prekyboje smarkiai kritusios pieno produktų kainos sumažino lietuviškų pieno produktų eksportą į Europos Sąjungos (ES) šalis.

2023.05.22 17:04

Iš lietuvės ir latvio meilės gimę sūriai šiandien – vieni geidžiamiausių šalyje. Eglės ir Roberto Liutonyse įkurta sūrinė „Ostvalds fabrica“ neskaičiuoja nė dviejų metų, tačiau didžioji dauguma joje pagamintų sūrių, tiesiogine to žodžio prasme, parduodami net neišvydę prekystalių. Vien faktas, jog t...

2022.08.10 18:37
Raminta Rakauskė

Jau daugiau nei dešimtmetį iš ožkų pieno sūrius gaminantis Valdas sako šį amatą pamilęs dar gyvendamas Prancūzijoje. Šiandien jis pasakoja visiškai nesigailintis palikęs šią šalį bei patogų gyvenimą Vilniuje ir išsikraustęs į kaimą. Vyras gamina sūrius, kurių receptą išdirbti sako užtrukęs net kelet...

2022.07.31 14:45
REUTERS

Dėl koronaviruso pandemijos metu įvestų apribojimų ir karantino restoranų verslas praktiškai sustojo, todėl prancūzams tenka dažniau gaminti namuose. Remiantis žemės ūkio agentūros „FranceAgriMer“ informacija ir įmonės „Kantar“ pateiktais rinkos duomenimis, 2020-aisiais sūrio gaminių vartojimas Pran...

2021.03.30 10:26
Kristina Kybartaitė

Kelmės rajono ir aplinkinių gyvenviečių sūrio mėgėjams „Alduko sūriai“ – jau pažįstamas vardas. Kalniškių kaime įsikūręs Aldas Petrulaitis į fermentinių sūrių gamybą žiūrėjo kaip į hobį, tačiau netrukus tai tapo nebloga papildoma veikla – kartą paragavę žmonės atvyksta ir iš kitų kaimų bei miestų, k...

2021.02.23 19:01