sūris

448 straipsnių

Sūris – iš karvių, ožkų bei avių pieno varškės gaminamas maisto produktas.

Agnė Keizikienė

Sūris – daugelio šaldytuve užima garbingą vietą. Fermentinis, kietasis, minkštasis, tepamas, lydytas... – pasirinkimas didžiulis. Nuo sumuštinių – iki karštųjų patiekalų – jis randa vietos kone kiekvieno virtuvėje. Bet ar iš tiesų žinome ką dedame į burną? Kartu su Lietuvos sveikatos mokslų universi...

2025.03.04 14:34
Roma Macijauskaitė

Prekybininkai jau įspėja dėl augsiančių pieno produktų, kavos, šokolado gaminių, mėsos ir paukštienos kainų. Kad viskas neatrodytų taip niūriu, pateikiame 8 pieno produktų gaminius, kurių galima patiems pasigaminti namuose – tokiu būdu ir sutaupysite, ir būsite tikri, kad valgote šviežią ir skanų sa...

2025.02.25 06:00
Parengė prekybos tinklas „Iki“

Genialu tai, kas paprasta – ne be reikalo socialinius tinklus šiemet užvaldė žiemiškos iš sūrio pagamintos eglutės, kurioms reikia vos kelių produktų ir 5 minučių darbo. „Iki“ šią savaitę paskelbus 20 proc. nuolaidą įvairių rūšių sūriams su „Iki“ lojalumo kortele ar programėle, dabar puiki proga išb...

2024.12.23 09:36
Kornelija Jasiūnaitė, Indrė Pepcevičiūtė-Bogušienė

„Sūris gali būti vertingas gastronomijos lobis“, – teigia „Vieno prancūzo sandėliuko“ bendraįkūrėja, sūrio ragavimo kultūros Lietuvoje plėtotoja Aušra Fokienė. Laidoje „Delfi diena“ su viešnia pasikalbėjome, kaip atpažinti investicinę vertę būtent šioje srityje, o tiksliau – sūrininkystėje, ir ar ti...

2024.11.26 18:51
Vaida Samuolytė

Ponia Sofija mus pasitinka tarsi senus pažįstamus ar giminaičius: kiekvieną apsikabina, teiraujasi vardo, kviečia užeiti. Iš pradžių šiek tiek nedrąsiai žvalgomės po jos jaukius, tradicinius kiprietiškus namus. Tvarkingi, senoviniais baldais apstatyti kambariai su šiek tiek pablukusiomis nuotraukomi...

2024.11.07 21:03
Eglė Gabrilavičiūtė

Sūrį daugelis mėgsta, tuo pačiu ir prisibijo – dėl, manoma, didoko kaloringumo. Iš tiesų ne visos sūrio rūšys pavojingos liemens ar klubų apimčiai – teigia tyrėjai. Iš jų minimų net aštuonių sūrio rūšių, įvairiais aspektais naudingų sveikatai, ras ką pasirinkti ir norintys sulieknėti.

2024.09.18 06:00
Paulius Jurkevičius

Sutinku: šitoks teksto pavadinimas skamba pakiliai, gal net teatrališkai. Bet taip yra! Sūris yra ideali, pilnutinė formulė: žemė + gamta + žmogaus meistrystė + skonis. Šįsyk – apie tai. Nes paskutinę puikios vasaros dieną norisi kažko pozityvaus, kažko, kas iš pievų, iš žolės, iš pieno baltumo. Tad...

2024.08.31 18:00
Paulius Jurkevičius

Ar susimąstėte, kodėl rankų darbo autorinis sūris iš šviežio savų karvių, ožkų pieno kainuoja gerokai brangiau nei pramoniniai, pasterizuoto pieno sūriai? Kaip atrodo Lietuvos sūrininkų darbas ir kasdienybė iš arti? Tai jums siekia atskleisti gastronomijos žurnalistas, knygų apie maistą autorius Pau...

2024.08.15 13:09
Paulius Jurkevičius

Šią vasarą iš Romos į Lietuvą grįžęs gastronomijos žurnalistas, knygų apie maistą autorius Paulius Jurkevičius leidosi į 1000 kilometrų kelionę po Lietuvą. Paulius lankė ūkius, ganyklas, stebėjo kaip gimsta unikalūs sūriai, ir visus įspūdžius suguldė į tekstus. Antai lankydamasis „Varinio puodo„ sūr...

2024.08.08 18:10