šviežia mėsa

9 straipsnių

Šviežia mėsa yra neseniai paskersto gyvulio, paukščio ar žvėries mėsa. Ji gali būti pjaustyta, maltra, smulkinta.

Mėsos technologas pataria, kaip sužinoti, ar mėsa tikrai šviežia: vertinkite pagal šiuos 4 kriterijus

Gaminame iš smulkintos mėsos ir faršo: 16 sočių ir šildančių patiekalų

Ekspertai atskleidė, ar importuojami maisto produktai prilygsta lietuviškiems

Norvegijoje gyvenanti tinklaraštininkė Mažvyda: didžiausios mano aistros – žvejyba ir maisto gaminimas

Gardūs šventiniai patiekalai nebūtinai turi kainuoti brangiai: vištienos užtepėlė su riešutais ir sultingi šonkauliukai

Gaminame iš faršo: nuo Kėdainių blynų iki tinginių balandėlių – 5 idėjos, kurios neįtikėtinai paįvairins jūsų valgiaraštį

Gaminame iš vištienos: 13 vienas už kitą gardesnių patiekalų – sunku bus ir išsirinkti

Kaip perkant mėsą suprasti, kad ji iš tiesų yra gera ir šviežia: svarbu spalva ir kvapas


Mažmeninės prekybos parduotuvių tinklas „Norfa“

Greičiausiai bent kartą gyvenime esame suabejoję nusipirktos ar šaldytuve turimos mėsos gabalėlio šviežumu. Tikriausiai pažįstamos ir tokios situacijos, kai ieškodami mėsos patiekalui nežinojome, kurį gabalėli rinktis? Tam, kad mėsos šviežumą galėtumėte greitai patikrinti, o pasirinktas gabalėlis du...

Vištiena vis dažniau puikuojasi ant lietuvių stalo – tiek suaugusio, tiek vaiko lėkštėje. Ši paukštienos rūšis ne tik daugelio pamėgta dėl skonio ir gaminimo lengvumo, bet tinkamai paruošta ir vartojama atitinkamu kiekiu, išlaiko vertingąsias medžiagas bei yra naudinga mūsų organizmui.

Žmogui vis sunkiau susivokti maisto produktų rinkoje, kur spekuliuojama „sveiko maisto“ sąvokomis. Daugelis tapatina „ekologiškumą“ su „sveikumu“ ir jei kasdieninėje mityboje naudojama keletas ekologiškų maisto produktų – tai supranta kaip nauda sveikatai.