Likus paskutinėms dienoms iki Kūčių vakarienės daugelis desperatiškai ieškome ko nors naujo, kuo nustebinti šeimyną ar užsuksiančius svečius. Žuvies iš Kūčių meniu taip lengvai neišmesi, tad žinoti kai kuriuos dalykus, susijusius su jos kokybe bei gamyba tiesiog būtina, jei norime ne tai kad nustebi...
šviežia žuvis
8 straipsnių
Kol žvejai mėgėjai džiaugiasi Kuršių mariose kimbančiais sterkais, žvejai verslininkai, kaip priegaudą, pardavinėja mažus starkiukus.
Dažną mūsų grįžusi iš žvejybos prie durų pasitinka murkianti katė. Ir ne paslaptis kodėl. Ją vilioja šviežios žuvies kvapas. Tačiau, lepindami savo augintinę sužvejotu laimikiu, galite jai rimtai pakenkti.
Šaltuoju metų laiku vertingų maisto produktų parduotuvėse pastebimai sumažėja. Šviežių daržovių metas baigiasi ir daugelis virtuvės spintelėse puola ieškoti lengvos išeities – miltinių produktų ir pusgaminių. Dėl šios priežasties ne vienas ima skųstis mieguistumu ir suprastėjusia figūra. Išeitis – v...
Pagal sveikatai palankios mitybos principus, žuvis, o ypač šviežia žuvis, turi būti mūsų racione ir ją reiktų rinktis bent kartą per savaitę. Problema ta, kad Lietuvoje sudėtinga rasti pakankamai kokybiškos ir šviežios žuvies.
Dažnas lietuvis ruošdamas tradicinį žiemos švenčių stalą neapsieina be žuvies patiekalų. Ne vienam kyla klausimas, kaip išsirinkti tikrai gerą žuvį, o kai kurie net ir sėkmingai apsipirkę, vėliau nieko blogo neįtardami ją sugadina patys.
Žuvų mėgėjai kaip maldelę turėtų būti įsidėmėję, kokie yra tikrai šviežios žuvies požymiai: malonus kvapas, skaidrios akys, standi oda, rausvos spalvos žiaunos. Vis dėlto kartais tikrai neverta išsigąsti blogo nuo žuvies sklindančio kvapo ar balkšvų jos akių.
Prekybininkai naudojasi žmonių nuostata, jog viską lemia kaina, todėl jiems bruka pigias, tačiau mažai maistinių savybių turinčias žuvis, o švieži produktai sunkiai randa kelią ant lietuvių stalo. Taip prabilo Klaipėdos žuvininkystės aukciono, kuriame veikia Žuvų pirminio perdirbimo cechas, direktor...