Daržovės yra puikus mineralinių medžiagų šaltinis. Visiems žinoma, kad jas reikia valgyti penkis kartus per dieną, tačiau ar tiksliai žinote, kokias daržoves geriausia rinktis žiemą? Kokios daržovės naudingiausios: šviežios, šaldytos ar konservuotos?
šviežios daržovės
12 straipsnių
Šviežiam vartojimui skirtų daržovių šiemet Lietuvoje birželį supirkta mažiau, skelbia žemės ūkio leidinys „Agrorinka“.
Vaida Kurpienė paaiškino, kaip paruošti daržoves, kad jose išliktų daugiausia maistingųjų medžiagų (2)
Daržovėse yra gausu vitaminų ir mineralų, reikalingų žmogaus organizmui, tačiau netinkamai apdorotos daržovės gali prarasti daugelį savo gerųjų savybių. „Delfi TV“ laidos „Sveika lėkštė“ vedėja ir dietistė Vaida Kurpienė paaiškino, kokiu būdu apdorotos daržovės išsaugo daugiausia naudingųjų medžiagų...
Dietistė nurodė daržoves, kurios bemat sustiprins imunitetą: vienai daržovei tiesiog nėra lygių (45)
Žiemos metu šviežių daržovių trūkumą dažnas sprendžia šaldytomis, raugintomis ar marinuotomis daržovėmis. Vis dėlto, skirtingi paruošimo būdai nulemia ir skirtingą maistinę vertę, o ir jų teikiama nauda nėra tokia pati. Kad iš daržovių gautume maksimalios naudos ir veiksmingai sustiprintume imunitet...
Nors už lango akis dar džiugina žiemiški vaizdai – prasidėjęs paskutinis žiemos mėnuo sufleruoja, kad netrukus sulauksime pavasario, o jam artėjant po truputį pradedame rūpintis ir išvaizda, ir sveikata: imame atidžiau stebėti savo maisto racioną. Pavasaris daugeliui asocijuojasi su šviežumu, o ši t...
Kad daržovės yra nepamainomas sveikatos šaltinis, niekas nepaneigs. Moksliškai įrodyta, jog daržo gėrybės yra vienas iš pagrindinių mineralinių medžiagų, mikroelementų ir ląstelienos resursų, tačiau klaidos, kurias dažnai net nepagalvodami padarome gaminimo metu, gali minimalizuoti daržovių naudą. P...
Į Lietuvą šiais metais anksti atkeliavus saulėtiems ir išvykoms į gamtą tinkantiems orams, lietuvaičiai ėmė pirkti daugiau prekių, kurių paprastai įsigydavo tik atėjus vasaros sezonui. Tautiečiai perka daug daugiau grilių, įrankių bei prekių, reikalingų kepimui. Taip pat gausiau perkami ledai, kepim...
Pavasaris toli gražu ne visiems ūkininkams būna sėjos bei sodinimo metas – vos tik išėjus pašalui derlių skuba nuimti topinambų augintojai. Šios daugybę naudingų savybių turinčios ir sveikatai itin naudingos kultūros auginimo bei perdirbimo verslo niša Lietuvoje, pasak specialistų, galėtų užimti kur...
Atrodo, vos vakar pirkti bananai ir vėl pajuodavo nespėjus jų nė paragauti, o avokadai nesunoksta jau savaitę? Mūsų surinkti praktiški triukai garantuos, kad tokios ir panašios situacijos nebepasikartotų.
Agurkų privalo užsiauginti kiekvienas tikras daržininkas. Dabartinė agurkų veislių įvairovė leidžia bet kada ir bet kur turėti šviežių daržovių. Jie auginami atvirose lysvėse, šiltnamiuose ir inspektuose.
Apvytę burokėliai, salierai ir morkos nugrūsti į šaldytuvo kampą ir jau kurį laiką ten guli? Kiekvieną dieną jų patrauklumas vis mažėja ir jie rizikuoja atsidurti šiukšliadėžėje? Toks vaizdelis pažįstamas daugeliui. Žinoma, derėtų savęs paklausti, kam gi pirkti daržoves vėl ir vėl, jei jos paskui li...
Kaip greitai numesti svorio ir jo nesusigrąžinti? Ar įmanoma sportuoti ir gauti energijos vien tik iš daržovių? Šie ir dar daugiau klausimų kyla pradėjusiems sportuoti ar laikytis sveikos gyvensenos. Kaip nesuklysti ir iš tikrųjų pradėti sveikai maitintis, norint numesti svorio, pataria asmeninis tr...