Silkė, žuvis ir kiti iš jos pagaminti patiekalai – neatsiejama ne tik tradicinio Kūčių vakaro, bet ir šv. Kalėdų stalo dalis. Renkantis šiuos produktus, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) veterinarijos specialistai siūlo keletą patarimų, iš kurių bene svarbiausias – atidžiai perskai...
Šviežios žuvys
6 straipsnių
Dienomis, kai į 24 paros valandas privalo sutilpti darbas, šeima, draugai ir pomėgiai, dažniausiai nelieka laiko suktis virtuvėje, bet valgyti juk reikia. Prekybos centruose siūlomi pusgaminiai – ne išeitis. Juose nepakanka žmogui reikalingų vitaminų ir maistinių medžiagų, vietoje to kiekvienas kąsn...
Klaipėdoje jau sklando gandas, kad neseniai dar porciją Europos Sąjungos milijonų susiurbęs žuvų aukcionas yra ties bankroto riba, o buvęs jo vadovas pabėgo.
Veterinarijos gydytojo išsilavinimą turintis, daug metų Australijoje statybininku dirbęs vilnietis Žilvinas Pupkus moko lietuvius valgyti gurmaniškai. Jis prieš dvejus metus įsteigė pirmąją Lietuvoje šviežių žuvų ir jūrų gėrybių parduotuvę „Šiaurės jūra“. Klientai taip pamėgo produkciją, jog tokios ...
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų teigimu, žuvininkystės produktai (tiek pagaminti Lietuvoje, tiek importuoti iš kitų šalių) yra kokybiški ir saugūs vartoti, rašoma tarnybos pranešime spaudai.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai šių metų lapkričio 3 – 28 d. atliko 262 tikslinius žuvininkystės produktus tvarkančių subjektų patikrinimus.