Šiais metais vykusiame jau aštuntajame vyno ir desertų derinimo čempionate, kuriame rungėsi 18 tarptautinių virėjų, konditerių ir someljė komandų, pergalę iškovojo sostinės restoranas „Time“. Rungdamiesi dėl „auksinės šakutės“ įvertinimo dalyviai teisėjų komisijai pristatė specialiai čempionatui suk...
Sweet root
8 straipsnių
Proud of Lithuania: A Fairy Tale by Sweet Root is a new book that encourages readers to take pride in Lithuania through its ancient gastronomy. “This story that begins at the dinner table, on a plate full of magical flavors, tastes, emotions, and memories, in the rough woods of our little country, c...
Išskirtinio lėtojo maisto restorano Užupyje „Sweet root“ įkūrėjas Sigitas Žemaitis sako, kad lietuviškos gastronomijos pagrindas formuojasi būtent čia ir dabar: Lietuvoje, ypač Vilniuje, atsiranda vis daugiau restoranų, kyla jų lygis, be to, žmonės pradeda pažinti ir gerbti virtuvės šefo profesiją. ...
In the very heart of Užupis, there is a restaurant just as exceptional and alluring as the Užupis itself — Sweet Root. It may be presented as the pioneer of the local cuisine, but you will not find any traces of cliched Lithuanian food on the menu. Instead, they serve dishes made strictly from seaso...
The third edition of The White Guide Nordic was launched today, in Stockholm. More than 300 journalists and restaurateurs took part in the event. The new guide covers the 325 best restaurants in Denmark, Sweden, Norway, Finland, Iceland, the Faroe Islands and Greenland the organisers reported.
Šią vietą „The Huffington Post“ įtraukė tarp 7 rekomenduojamų restoranų rytų Europoje. Kas gi patraukė jų akį? „Sweet Root“ pavadinimas mena šaknis, tačiau tai reiškia ne tik sezonišką lietuvišką maistą.
Labai keistas restoranas Vilniuje: jei jūsų pamėgtos daržovės dabar neauga, tai jų ir negausite (39)
Viename Vilniaus restorane lėkštėse galima rasti produktų, surinktų tiesiai iš nuosavo daržo. Šis restoranas, užsiimantis ir daržininkyste, stengiasi naudoti kuo daugiau savų produktų. Kodėl jie pranašesni už pirktinius?
Viename Vilniaus restorane naudojama daug keistų produktų, kuriuos lietuviai seniai pamiršo arba tiesiog laiko piktžolėmis. Virėjai naudoja sezoninius produktus, todėl žiemą ar rudenį restorano lėkštėje nerasite pomidoro, bet kartais galite surasti dilgėlės viršūnėlę.