Riekė batono + griežinėlis kumpio = nuobodus ir pabodęs sumuštinis, kuris taip ir lieka tūnoti kuprinės ar rankinės dugne. Tačiau kartu su socialinių tinklų „Instagram“ ir „TikTok“ išpopuliarėjimu sumuštiniai tapo vienais instagramiškiausių patiekalų, kuriuos su nekantrumu gamina ir ragauja tiek pat...
Tadas Aleknavičius
6 straipsnių
Duona – vienas pagrindinių lietuvių maisto produktų, tačiau karšta ir drėgna vasara – nemenkas iššūkis jos šviežumui. 30-35 laipsnių aplinkos temperatūra ir didelė drėgmė – tobulos sąlygos veistis pelėsiui, todėl gamintojai pastebi, kad vis daugiau vartotojų ši problema tampa aktuali.
Šiandien daugelis mitybos specialistų, sveiko maisto tinklaraščių, dietologų ir kitų sveikos gyvensenos entuziastų vieningai sutaria – verčiausia rinktis pilno grūdo ir ruginę duoną. Tačiau duonos kepėjai pastebi, kad viena lietuvių perkamiausių – šviesi forminė duona ir batonas. Tad daugelį duonos ...
Šiandien duonos lentynose pasiūla kaip niekada didelė – nuo klasikinio batono iki duonos su tokiais ingredientais kaip burokėliai ar saldžiosios bulvės. Tačiau kaip iš tikrųjų išsirinkti kokybišką produktą ir ko ieškoti jo etiketėje? Vilniaus universiteto profesorius ir mitybos specialistas dr. Rima...
Duoną visi mėgstame šviežią ir minkštą, tačiau dažnai dėl netinkamų duonos laikymo įpročių šios savybės greitai pranyksta ir kepinį tenka išmesti. Kodėl juoda duona ilgiau išlieka minkštesnė, kodėl duonos nereikėtų laikyti šaldytuve ir ką daryti su apdžiūvusia duona, atsiųstame pranešime pataria kep...
Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti.