Lietuvoje gyvenantis prancūzas konditeris Thierry Lauvray kiekvieną dieną virtuoziškai sukasi desertų pasaulyje, tad ir Kalėdų stalui yra parengęs ne vieną saldžią idėją. Juk bent mažą torto gabaliuką po šventinės vakarienės suvalgo kiekvienas, o jei labai skanu – tai ir ne vieną.
Thierry Lauvray
25 straipsnių
Garsiam aktoriui bei komikui Mantui Stonkui nėra neįveikiamų užduočių. Vyras laidoje „Ką žmonės dirba visą dieną?“ jau „pasimatavo“ daugybę skirtingų profesijų, tačiau šį kartą jam teko neeilinė užduotis – vos per vieną dieną išbandyti net tris skirtingas darbo pozicijas prekybos tinkle „Iki“.
Pristatyti populiariausio prancūziško kepinio kruasano turbūt nereikia niekam. Šie sviestiniai rageliai nepaprastai išpopuliarėjo visame pasaulyje. Lietuva – ne išimtis. Prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad lietuviai dievina šviežius sviestinius ragelius, juos valgo tiek klasik...
Iš orkaitės ką tik ištraukti burnoje tirpstantys sviestiniai sausainiai – ne tik Kalėdų stalą papuošiantis desertas, bet ir puikus būdas jau dabar pajusti artėjančias šventes. Gardžiausių desertų paslaptis žinantis prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray dalinasi naudingais patarimais ir sa...
Pastaroji vasaros savaitė, regis, nusprendė atsigriebti už visas šaltokas šių metų dienas. Karščiams mušant rekordus, sinoptikai tikina – tokių dienų dar bus ne viena, tad metas galvoti, kuo gi atsigaivinti. Ledų porcija, o gal keliomis?
Kasdien vis kaitriau kaitinant saulei, mintys sukasi apie gaivių ledų porciją ar net kelias. O ar kada bandėte ledus pasigaminti namuose?
Pavasaris ir šylantys orai ne vieną paskatino šiek tiek pasitempti ir pasirūpinti kūno linijomis, tačiau atsispirti pagundai bent retkarčiais pasimėgauti gardžiais desertais – ne taip jau paprasta. O gal ir visai nebūtina? Tikras desertų virtuozas, prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray įs...
Ar lietuviai – didesni smaližiai už prancūzus? Atsakymą į šį klausimą neabejotinai žino laidos „Gimę ne Lietuvoje“ svečias konditeris Thierry Lauvray. Prieš 17 metų gautą pasiūlymą atvykti į iki tol visiškai nepažintą šalį Lietuvą Thierry priėmė kaip iššūkį, kuris, kaip jis pats sako, virto tebesitę...
Konditeris Thierry Lauvray pristatė naują savo šedevrą.
17 metų Lietuvoje gyvenantis prancūzas Thierry Lauvray: viskas tapo sava, bet vieno lietuvių produkto tiesiog negaliu suprasti (6)
Lietuvoje gyvenantį prancūzą konditerį Thierry Lauvray sunku būtų pavadinti užsieniečiu – vyras puikiai kalba lietuviškai, augina Lietuvoje gimusius vaikus ir kuria dieviško skonio desertus. Prieš 17 metų gautą netikėtą pasiūlymą atvykti į iki tol nepažintą šalį Thierry priėmė kaip iššūkį, kuris vir...
Kalėdos prabėgo nė nemirktelėjus, tačiau žiemos šventės dar nesibaigė. Tad norintiems nustebinti svečius artėjančių Naujųjų metų proga konditeris Thrierry Lauvray siūlo pasigaminti tradicinį prancūzišką tortą „Buche de Noel“.
Konditeris patarė, kaip iškepti skaniausius imbierinius sausainius: svarbu laikytis vienos taisyklės (1)
Šilti, garuojantys ir kvapnūs imbieriniai sausainiai – tikras namų jaukumo ir artėjančių didžiausių žiemos švenčių ženklas, rašoma pranešime spaudai.
Net jei griežtai skaičiuojate kalorijas, o saldumynus valgote tik išskirtinėmis progomis, šį savaitgalį gabalėliu pyrago galite pasimėgauti be jokios sąžinės graužaties – juk lapkričio 6-tąją švenčiama Pyragų diena.
Šį rudenį prekybos tinklo „Iki“ konditerijos skyriaus lentynose laukia gausybė saldžių naujienų. Prancūzas konditeris Thierry Lauvray žada, kad savo nuodėmingą gabaliuką ras kiekvienas, mat naujajame asortimente skonių įvairovės tikrai netrūks.
Rugpjūtis – geriausias metas ruošti vasaros gėrybes žiemai. Didelis šviežių uogų asortimentas išduoda, kad dabar tinkamas laikas virti šviežias ir kvapnias uogienes. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, teigia, kad cukrų pakeitę kitais natūraliais saldikliais, galėsite drąs...
Ledai yra vienas populiariausių desertų pasaulyje. Jis toks mėgstamas, kad liepos 18-ąją netgi minima tarptautinė ledų diena. Atšilus orams žmonės dažnai mėgaujasi ledais, o tokią karštą vasarą kaip ši, be porcijos ledų neįsivaizduojama nė viena diena.
Tarptautinė šokolado diena: šis skanėstas populiarus ne tik šiais laikais – anksčiau jį naudojo kaip afrodiziaką (3)
Liepos 7-ąją tarptautinę savo dieną mini bene populiariausias pasaulyje skanėstas – šokoladas. Thierry Lauvray, konditerijos ekspertas, sako, kad šokoladas – vienas svarbiausių ingredientų desertų pasaulyje: juo gardinami tortai, pyragaičiai ar keksiukai, iš šokolado gaminami ledai, putėsiai ar nesu...
Pirmasis gegužės sekmadienis – visų mamų diena, kuri simbolizuoja, kokie dėkingi joms esame. Pavasario šaukliu tituluojama šventė jau kuris laikas neįsivaizduojama be gėlių ir skanėstų. Nors ši Motinos diena kiek kitokia ir daugelis, tikėtina, atsisakys minties gyvai susitikti su artimaisiais, daryt...
Druska – vienas iš nedaugelio produktų, be kurio virtuvėje neišsiverstų nė vienas, o ir jos rūšių parduotuvėse šiuo metu galima rasti daugybę: nuo smulkios iki stambios, nuo akmens iki jūros ar netgi rūkytos druskos. Tačiau ne visi žino, kad druska ne tik vienas iš pagrindinių prieskonių, plačiai na...
Sausis – mėnuo, kai visi dar turime entuziazmo tesėti sau duotus naujų metų pažadus. Viena sričių, kurios naujų metų pažadai beveik niekada neaplenkia – saldumynų ir desertų vartojimas. Visgi visuotinai sutariama, kad radikaliai keičiami įpročiai retai kada atneša norimą rezultatą, todėl pokyčių pat...