Smulkus ir vidutinis verslas sudaro 90 proc. visų Lietuvoje veikiančių įmonių, tačiau kas penkta tokia įmonė susiduria su įvairiais finansiniais sunkumais. Kad tai nenutiktų, kuriamos įvairios skatinamosios priemonės, galinčios paskatinti spartesnį smulkaus ir vidutinio verslo augimą, rašoma „Valsty...
Tomas Petryla
18 straipsnių
Prasidėjus vasarai, feisbuko grupėje „Lithuania grilling & smoking“, vienijančioje 87 tūkst. grilio mėgėjų ir profesionalų, jos įkūrėjas Tomas Petryla rašė: „Čeburekai jau sprogo! Iš visų grupėje susirinktų patarimų sukompiliavau vieną receptą̨ ir gavosi geriausi čebai, kuriuos kada nors esu ...
Atėjo vasara ir prasidėjo kepsnių sezonas. Ką, kur ir ant ko kepsime šiemet? Laidoje „Sveika lėkštė“ daug patarimų tiems, kurie nenori apsiriboti vien tik kiaulienos sprandinės šašlyku savo lėkštėse.
Skaniausio kebabo receptas, kuriuo nustebinsite net išrankiausius svečius: nuo stalo dings akimirksniu (25)
„Šiandien pasidariau ir galiu pasakyti, kad tai buvo vienas geresnių, jei ne geriausias, kebabas, kokį esu pagaminęs“, – sakė grilio entuziastas ir didžiausios Baltijos šalyje feisbuko grilio grupės „Lithuania grilling & smoking” įkūrėjas Tomas Petryla.
Grilio entuziastas aiškiai sudėliojo, kaip iškepti sultingą mėsą – nuo šiol šašlykus marinuosite tik taip (61)
Už kelių dienų prasidės vasara, o kartu su ja dar labiau įsibėgės grilio sezonas. Ant grotelių ir iešmų vis daugiau kepsime šašlykų bei kitų mėsos kepsnių. Grilio entuziastas ir didžiausios Baltijos šalyje feisbuko grilio grupės „Lithuania grilling & smoking” įkūrėjas Tomas Petryla papasakojo, kokie...
Griliaus ekspertas Tomas Petryla dalinasi patarimais, kaip išsirinkti grilinimui tinkamiausią mėsą, ją paruošti ir tobulai iškepti.
Kaip paruošti vištieną, kad ji būtų it restorane: išbandę šį paprastą būdą, pamiršite, kas yra sausa mėsa (25)
Nors, viena vertus, vištiena nėra daug įgūdžių reikalaujanti mėsos rūšis, kita vertus, net ir patyrusiems šefams nevisada pavyksta ją paruošti taip, kad net krūtinėlė būtų sultinga. Ant grilio kepama vištiena dažnai išsausėja ir jos skonį gelbėja tik geras šaukštas padažo. Vis dėl to sultinga vištie...
Nors vištiena yra sveikesnė alternatyva kiaulienos šašlykui, daugelis vis dar nesiryžta rizikuoti kepdami šią mėsą – dažnai vištienos šašlykas būna sausas ir neteikia tiek džiaugsmo. Tačiau kaip teigia profesionalai, nėra blogų patiekalų – yra tik per mažai žinių. Taip tikina grilinimo bendruomenės ...
Šiuo metu gatvės maistas yra vienas iš sparčiausiai maisto kultūroje augančių sektorių, o mėsainiai – labai svarbi šios kultūros dalis, kuri pastaraisiais metais itin smarkiai pasikeitė. Grilio mėgėjų bendruomenės įkūrėjas Tomas Petryla papasakojo, kokie vėjai dominuoja mėsainių madose ir kokius rin...
Gruzijos vizitine kortele vadinamas viščiukas tabaka pasižymi ypatingu skoniu, kurio įgauna kepamas suplotas ir prispaustas prie kepimo paviršiaus. Šiam tradiciniam kaukazietiškui patiekalui sunku rasti abejingų, todėl pasiryžę jį pagaminti patys, neabejotinai pelnysite savo svečių simpatijas ir nuo...
Saulėtą šeštadienio popietę būrys žmonių rinkosi į didžiausios Baltijos šalyse grilio bendruomenės „Lithuania Grilling and Smoking“ organizuotą vasaros sezono atidarymo fiestą. Virš pusantro tūkstančio dalyvių su šeimomis ir vaikais pritraukusiame renginyje svečiai mėgavosi įvairias patiekalais, kep...
Nors įprastai burgeriai yra gaminami su mėsa, grilinimo entuziastas Tomas Petryla siūlo pabandyti pasigaminti fishburgerius (burgerius su žuvimi - red. past.).
„Ilgą laiką lietuviai buvo tik griliuotojai, tai yra jų meniu apsiribodavo tradiciniu šašlyku, vištos sparneliais, dešrelėmis. Tačiau pastaraisiais metais į Lietuvą plūstelėjo „barbekiu“ kultūros banga iš Vakarų: keitėsi restoranų meniu, atsirado daug daugiafunkcinių grilių ir rūkyklų, susikūrė akty...
Dažnas sunkiai įsivaizduoja vasaros savaitgalį be grilio patiekalų. Tačiau ilgainiui norisi įvairovės – naujų skonių ir jų derinių. Lietuvių taip mėgstama kiauliena, nors išlieka neabejotinai populiariu pasirinkimu, vis daugiau vietos kepsninėje ima užleisti baltai mėsai – vištienai ar kalakutienai.
Sekmadienį rekordinio dydžio renginyje buvo dar kartą įrodyta, kad lietuviai negali atsispirti po atviru dangumi čirškinamos mėsos aromatui. Neregėto masto renginys pritraukė beveik 2 tūkstančius grilio patiekalams neabejingų žmonių – tokio masto fiestos Lietuvoje dar nėra buvę, tikino renginio orga...
Remiantis „statista.com“ duomenimis, socialinį tinklapį „Instagram“ pasaulyje kasdien naudoja 500 milijonai žmonių (2017 m. spalis). Tai milžiniški skaičiai ir jie nuolat auga. Lietuvoje šio socialinio tinklo naudojimas taip pat auga. Jau nieko nebestebina, kad žinomiausi Lietuvos sportininkai ar pr...
Beglobių gyvūnų organizacijos „Lesė“ augintiniai savo naujų šeimininkų ieško visame pasaulyje populiarioje pažinčių programėlėje „Tinder“. Vieniši žmonės ieškodami antrųjų pusių šioje programėlėje gali atrasti ir vienišų gyvūnų profilių, kurie mielai sutiktų tapti tų žmonių augintiniais.
Kauno „Žalgirio“ krepšininkas ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės narys Edgaras Ulanovas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su sporto rinkodaros agentūra „SportMark“. Ši agentūra konsultuos krepšininką komunikacijos klausimais bei padės stiprinti jo prekinį ženklą. Lietuvoje, sporto srityje, toks be...