Tortilija

33 straipsnių

Tortilija (isp. tortilla) – Meksikoje, Centrinėje Amerikoje, JAV paplitęs maisto produktas – plona, neraugintos tešlos duona, gaminama iš kukurūzų (tradiciškai) arba kviečių miltų.

Pavadinimas kilo nuo ispanų k. žodžio tortilla, reiškiančio omletą, kadangi konkistadorams actekų gamintos tortilijos priminė Ispanijoje kepamus omletus. Patys actekai šią duoną vadino tlaxcalli. Tortilija naudojama gaminant burrito, enchilada, quesadilla, taco.

5 patiekalai iš tortilijų – nepamainomas maistas skubantiems ir norintiems sutaupyti

Tortilija su kiaulienos šašlyku – išskirtinio skonio karštas užkandis

Jautienos faršu užkeptos tortilijos – ir iškylai, ir vakarėliui

Pasigaminkite naminių tortilijų – itin paprasta ir greita

Pusryčių buritas – sotus ir gardus patiekalas

Vištienos tortilija – be galo skanu ir sotu

Tuno salotos: itin gardus ir greitai paruošiamas patiekalas

Tortilijos sumuštinis – tikras skanumėlis

Kesadilija su vištiena – užkandis, kuris skanus tiek karštas, tiek atvėsęs

Tortilijos su įdaru – karštas užkandis vos per 5 minutes

Kesadilija – išradingiems ir sotiems pusryčiams


REUTERS

Prancūzas Thomas Pesquet - tarptautinės kosminės stoties įgulos vadas nusprendė pademonstruoti, kad prancūzai net kosmose yra geri kulinarai. Vaizdo įraše, kurį Pesquet patalpino socialiniuose tinkluose, matyti po kosminę stotį skraidant besvorė tortilija su ištižusiomis braškėmis, prilipdytomis pri...