Ne visada, kai užsimanome, po ranka yra tortilijų. Todėl virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip jų patiems pasigaminti namuose. Patikėkite, paruošti naminių tortilijų – labai paprasta.
Tortilija
33 straipsnių
Tortilija (isp. tortilla) – Meksikoje, Centrinėje Amerikoje, JAV paplitęs maisto produktas – plona, neraugintos tešlos duona, gaminama iš kukurūzų (tradiciškai) arba kviečių miltų.
Pavadinimas kilo nuo ispanų k. žodžio tortilla, reiškiančio omletą, kadangi konkistadorams actekų gamintos tortilijos priminė Ispanijoje kepamus omletus. Patys actekai šią duoną vadino tlaxcalli. Tortilija naudojama gaminant burrito, enchilada, quesadilla, taco.
5 patiekalai iš tortilijų – nepamainomas maistas skubantiems ir norintiems sutaupyti
Tortilija su kiaulienos šašlyku – išskirtinio skonio karštas užkandis
Jautienos faršu užkeptos tortilijos – ir iškylai, ir vakarėliui
Pasigaminkite naminių tortilijų – itin paprasta ir greita
Pusryčių buritas – sotus ir gardus patiekalas
Vištienos tortilija – be galo skanu ir sotu
Tuno salotos: itin gardus ir greitai paruošiamas patiekalas
Tortilijos sumuštinis – tikras skanumėlis
Kesadilija su vištiena – užkandis, kuris skanus tiek karštas, tiek atvėsęs
Tortilijos su įdaru – karštas užkandis vos per 5 minutes
Kesadilija – išradingiems ir sotiems pusryčiams
Sotiems pusryčiams kviečiame pasigaminti tortilijos sumuštinį. Su pesto padažu, kumpeliu, pupelėmis ir sūriu. Tortilijos sumuštinį pagaminsite vos iš 5 produktų.
Tai – dar vienas „TikTok'o“ hitas, kuris buvo iškilęs į aukštumas. Ir visai nesistebiu – tai ne tik šaldytuvo „šluota“, kai nesunkiai galima sunaudoti ten pasislėpusius maisto likučius, bet ir puikus variantas lengviems pusryčiams ar užkandžiui. Negana to, labai paprasta paruošti, tad galite įdarbin...
Pažįstama situacija, kai tarp valgymų norisi užkandžių – tokių, kuriems pagaminti nereikėtų daug laiko, o skonis būtų toks, kad pirštus norėtųsi apsilaižyti? Ir mums taip būna! Tad parinkome jums 7 paprastai ir greitai paruošiamų, tačiau neeilinio skonio tortilijos užkandžių receptų. Su tofu, obuoli...
Prancūzas Thomas Pesquet - tarptautinės kosminės stoties įgulos vadas nusprendė pademonstruoti, kad prancūzai net kosmose yra geri kulinarai. Vaizdo įraše, kurį Pesquet patalpino socialiniuose tinkluose, matyti po kosminę stotį skraidant besvorė tortilija su ištižusiomis braškėmis, prilipdytomis pri...
Tortilijų panaudojimo būdai yra labai įvairūs, t.y. nuo kebabų, picų, kesadilijų, įvairių suktinukų ir t.t. Užkeptas tortilijas galite valgyt, kaip karštąjį patiekalą, o atvėsus patiekti kaip užkandį.
Alfas vienas gamtoje. Kaip pasigaminti skaniausią lašišą tortilijoje ir nepaprastai sotūs įdaryti grybai (2)
Pirmadienis – puiki savaitės diena, kai galime pradėti švęsti visa ko naujo pradžią. Tad šiandien Alfas kviečia pas save į tikrą grilio vakarėlį! Čia virtuvės šefas siūlo pasigaminti nepaprastai sultingą lašišą tortilijos suktinuke ir sočius, bet vasariškus grybus, keptus ant grilio. Išbandykite šiu...
Alfas vienas gamtoje. Burnoje tirpstantys jautienos šašlykai ir įdomioji tortilija su daržovėmis (22)
Be ko neįsivaizduojate savo vasaros? Turbūt dažnas atsakymas – be šaltibarščių, šašlykų ir ko nors gaivaus. Ypatingųjų šaltibarščių receptas jūsų laukia praėjusioje – pirmadienio – laidoje, o šiandien virtuvės šefas Alfas parodys, kaip pasigaminti gaivias vegetariškas tortilijas ir išsikepti burnoje...
Alfas vienas namuose. Šiandien gamina internetą užkariaujantį žaibišką patiekalą, skanesnį net už picą, „burgerius“ ir čeburekus! (15)
Daugelio jūsų prašymu, Alfas šį penktadienį nutarė parodyti, kaip galima greitai pasigaminti mėgstamą patiekalą su tortilija, ir atskleis kelis skirtingus jos panaudojimo būdus: vienas primins jau taip išsiilgtą šašlyką, kitas – saldžius pyragėlius ir net... picą. Šie patiekalai daugeliui kur kas sk...
Jeigu laukiate draugų kompanijos, ar ruošiatės vakaroti su šeima žiūrint filmą – kesadilijos yra idealus užkandis. Kesadilijas galima gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais, dėl to jas ypač mėgstu. Tinka įvairios daržovės, grybai ir mėsa. Tradicinė kesadilija dažniausiai ruošiama su vištiena, papr...
Vaikų mityba mokykloje: kodėl reikalingos priešpiečių dėžutės ir kaip turėtų atrodyti jų turinys? (17)
Kiekvienas, auginantis atžalas, sutiks, jog vaikų mityba – ypač svarbi ir apie ją tenka galvoti ne tik sėdant prie bendro stalo, bet ir kas rytą išleidžiant vaiką į mokyklą. Norisi, kad mažųjų racionas būtų turtingas maistine prasme, skanus ir įdomus. Tačiau tai, kas patinka tėvams, ne visuomet prii...
Ko gero, kiekvienas esame susidūrę su situacija, kai nežinome, kaip panaudoti likusius maisto produktus. Vienas tokių – vištiena. Patarimais, kaip panaudoti jos likučius, ir savo firminiu meksikietišku receptu „Kekavos“ atsiųstame pranešime dalijasi tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristin...