Štai ir atėjo žiema, o tai reiškia, kad grybavimo sezonas su visais išsipildžiusiais ir neišsipildžiusiais lūkesčiais liko praeityje. Daugeliui iš mūsų tikrai liko, bet ne visiems. Juk yra grybų, kurių galima rasti ištisus metus, o yra ir tokių, kurių intensyviausias derėjimo periodas dabar kaip tik...
triufeliai
15 straipsnių
Namie pagaminti saldumynai yra žymiai skanesni ir sveikesni. Šie triufeliai yra fantastiškai skanūs ir labai lengvai pagaminami.
Baltieji Albos triufeliai yra vienas iš geidžiamiausių ir brangiausių produktų pasaulyje. Šie triufeliai auga tik ant aukštų ąžuolų šaknų Italijoje Pjemonto regiono miškuose. Nėra moksliškai grįsto metodo, kaip rasti triufelių, šią paslaptį žino tik vietos gyventojai. Apie juos ir sukurtas dokumenti...
Kilogramą sveriantis baltasis triufelis aukcione Italijoje parduotas už 120 000 eurų. Jį įsigijo anonimu panoręs likti pirkėjas.
Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas šį kartą parengė skanėstą visiems juodojo šokolado ir saldainių mėgėjams. Tik penki ingredientai, 20 minučių darbo – ir jūs jau mėgausitės puikiais juodojo šokolado triufeliais.
Avokadas dar kitaip vadinamas aligatorine kriauše. Savo gimtinėje Vidurio Amerikoje avokadas žinomas 8000 metų. Dabar dėl savo unikalios sudėties – vienas vertingiausių vaisių pasaulyje. Dar vadinamas miško sviestu. Skirstoma į 3 veisles – meksikinę (tamsūs vaisiai), gvatemalinę (žalios, gruoblėtos,...
Šie nuostabūs brigadeiros saldumynai pagaminami tikrai labai paprastai, o jums tereikės tik 4 ingredientų! Tai puikus saldumynas ieškantiems nesudėtingų, saldžių idėjų šventei ar pasilepinti kasdienai.
Naujieji metai – bene triukšmingiausia ir įspūdingiausia žiemos šventė, žmonių atmintyje išliekanti labai ilgai. Visai nesvarbu, ar švenčiama mažame būryje draugų, ar trankiame vakarėlyje, nes desertai – neišvengiami šios šventės ingredientai. Naujųjų metų išvakarėse galima ne tik išsikelti naujų ti...
Profesionalūs šefai kviečia ruoštis šventėms: dovanoja šventinius žuvų patiekalų ir saldumynų receptus (7)
Profesionalus šefas Gian Luca Demarco kviečia pagaminti žuvies patiekalus, kurie puikiai tiks Kūčių stalui, o jo kolega, tikras konditerijos meistras Ali Gadžijevas moko, kaip lengvai pasigaminti saldainių, kuriuos gražiai supakavus galima dovanoti draugams ir artimiesiems.
Šiais laikais greitas gyvenimo tempas nepaliaujamai mina ant kulnų, taip sukurdamas stresą ir chaotiškas mintis, kurios neleidžia tinkamai sutelkti dėmesio ir kokybiškai atlikti dienos darbų. Šios problemos tiesiogiai sąveikauja su mūsų sveikata, tai lemia energijos trūkumą ir emocinį išsekimą. Tači...
Rudens pradžia grybautojams – tarsi medaus mėnuo. Metų laimikio į miškus pabyra šimtai gamtą įsimylėjusių grybų patiekalų mėgėjų. Kai kurie jų ieško ne paprastų grybų, o tikro lobio, mat rugsėjis ir spalio pirmosios savaitės žymi triufelių – brangiausių pasaulyje grybų – sezono pradžią.
Labai paprastas desertas, kuriuo negėda ir svečius pavaišinti, ir save pamaloninti.
Gruzijos sostinėje Tbilisyje dešimt šokolado mėgėjų bandė pasiekti naują Gineso rekordą, kuo greičiau suvalgydami milžiniškus šokolado triufelius. Varžovai turėjo sučiaumoti vieną baltojo ir vieną juodojo šokolado triufelį, sveriančius po 200 g. Gineso rekordų knygoje iki šiol nebuvo tokios rungties...
Dirbdamas finansininku Londone, Dickas Pyle‘as svajojo, kad išėjęs į pensiją apsigyvens Pietvakarių Prancūzijoje. 2002 m., sulaukęs 60 metų, jis nusprendė, kad atėjo laikas įgyvendinti šią svajonę. Dickas nusipirko namą ir žemės sklypą netoli nuo Auch miestelio. Tačiau išėjęs į pensiją jis neketino ...