Desertui kepame trupininį pyragą su uogiene. Trapus ir tuo pat metu minkštas su gardžia rūgštumo nata – tiesiog tirpsta burnoje. Trupininį pyragą nepaprastai skanu valgyti su juodąja arbata arba šiltu pienu.
trupininis pyragas
7 straipsnių
Šis trupininis obuolių pyragas – vienas gardžiausių. Gana nesudėtingai paruošiamas, o vertas ypatingų pagyrų. Iškeptą obuolių pyragą patiekite su ledais.
Jau ne pirmi metai tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ autorė Neringa Lindman verda pomidorų uogienę. Taip taip – perskaitėte gerai, tai – uogienė iš pomidorų. Moteris receptą aptiko maisto mylėtojų grupėje „Kirvio koto turnyras“. Sako, kad jis – lietuviško paveldo. O kadangi Neringa be eksperime...
Namuose juokaujame, kad lietuviai gimė turėdami bulvių ir varškės genus. Dėl pirmųjų viskas aišku – kugelis, cepelinai, žemaičiai, virtos bulvės su krapais kiekvienam lietuviui glosto širdį ir skrandį. Kas stebuklingo slypi varškėje? Į šį klausimą geriausiai atsakysite tik patys sau, bet viena tikra...
Su pyragais dažniausiai būna taip – pabandai išsikepti, ir jei pavyksta labai skaniai, tai tą patį kepi kepi ir kepi. Šis keptas jau tuziną kartų. Atskleisiu, kad pyragas nustebino net pačią didžiausią mano kritikę – močiutę, kuriai įtikti paprastai būna labai sunku. Tikiuosi, šis receptas patiks ir...
Nors šiemet braškės lysvėse rausti vėluoja, bet laimingiausieji jau šią savaitę ragauja pačias pirmąsias vietines braškes. Braškės desertuose puikiai draugauja ir papildo rabarbarus, kurie daržuose dera tuo pačiu metu.
Trupininio pyrago su obuoliais ir varške receptu dalijasi skaitytoja Almina.