Kai po darbų norisi ko nors šildančio, bet visos sriubos įpusėjus žiemai jau pabodo, galima išsivirti kokosų gėrimu ir aštresniais prieskoniais pagardintą lęšių sriubą. Prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologė Lina Barčaitė sako, kad lęšius galima pakeisti ir skaldytais žirniais, o pusę kiekio ...
tvaru rimi
117 straipsnių
Prekybos tinklo „Rimi“ atlikta apklausa atskleidė, kad vienas namų ūkis Lietuvoje per metus vidutiniškai išmeta maisto už 383 eurus.Didžiausią maisto atliekų dalį sudaro jau paruošti produktai, vaisiai ir daržovės, o taip pat – duona, pieno gaminiai bei mėsa. Rugsėjo 29-ąją, pasaulyje minint Tarptau...
Rudenį, kai gėrybėmis iš daržų bei sodų dalijasi giminės ir pažįstami, išties sunku neperkrauti savo šaldytuvo su meile užaugintais vaisiais ar daržovėmis. Prekybos tinklo „Rimi“ maisto nešvaistymo iššūkį „Gaminu, neišmetu“ priėmusi ir savaitę visus likučius suvartoti bandžiusi maisto tinklaraštinin...
Įprastą ir dažnai jau pabodusį tradicinį bulvių apkepą galime pasigaminti kitaip – dalį tarkių keisdami daržovėmis. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ kulinarijos technologės Linos Barčaitės, ruduo – pats metas ruošti apkepus su kuo įvairesnėmis nebrangiomis daržovėmis: cukinijomis, kaliaropėmis, morkomis...
Verslininkė, komunikacijos specialistė Liucina Rimgailė, savaitę dalyvavusi „Rimi“ maisto nešvaistymo iššūkyje „Gaminu, neišmetu“ ir sekusi šeimos suvartojamo bei išmetamo maisto kiekius pasakoja, kad tokia savistaba tikrai verčia pasitempti. Nors žinomai moteriai sekėsi visai neblogai, vis dėlto re...
Mažmeninės prekybos bendrovė „Rimi“ kviečia startuolius kurti inovatyvius sprendimus, skatinančius Baltijos šalių gyventojus valgyti daugiau vaisių bei daržovių. Tokią galimybę suteikia Inovacijų akseleratoriaus programa „Future Hub“, kurioje „Rimi Baltic“ dalyvauja jau trečius metus. Anot „Rimi Lie...
Vasarai ritantis į pabaigą norisi ją dar bent trumpam sulaikyti, o jos skonius užkonservuoti stiklainiuose. Tad daugelio namuose dabar kvepia verdamomis uogienėmis, o šaldymo kameros pildomos vasaros gėrybėmis, kad jų skanauti užtektų visai žiemai. Nors gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria...
Vasara – sodo, daržo bei miško sezoninių gėrybių metas. Šiuo laikotarpiu naudinga derlių valgyti kasdien, kad gautume organizmui reikalingą kiekį vitaminų bei mineralų, o perteklių ne išmesti, bet užsikonservuoti jį žiemai. Vienas geriausių vaisių bei daržovių konservavimo būdų – džiovinimas, tad pr...
Įgyvendindamas ilgalaikius tvarumo įsipareigojimus prekybos tinklas „Rimi“ kovo mėnesį pradėjo naują iniciatyvą – prekybą iš dalies prekinę išvaizdą praradusių vaisių bei daržovių rinkiniais, kurie kainuoja vos 79 ct už kilogramą. Kaip teigia „Rimi“ socialinės atsakomybės strategijos ir vystymo eksp...
Kai gausiai užderi serbentai ir agrastai, bet nesinori virti uogienių, verta juos užšaldyti – taip ne tik pasirūpinsime vitaminų doze žiemai, bet ir sutaupysime bei išsaugosime derlių. Šaldytas uogas galima naudoti glotnučiams, gardinti jomis varškę, jogurtus, blynelius. Prekybos tinklo „Rimi“ sveik...
Tvarumas ir aplinkosauga tampa vis aktualesnėmis temomis, įsiliejančiomis tiek į bendruomenių, tiek į verslų kasdienybę. Vis dėlto, ne visiems žinoma, kad tvariau apsipirkti maisto prekių parduotuvėse gali padėti specialus produktų žymėjimas, kurio iki šiol neatpažįsta net du trečdaliai pirkėjų. Pre...
Kava su augaliniu gėrimu tapo daugelio neatsiejamu ryto ritualu. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, jei pavartojus pieno produktų apima nemalonūs pojūčiai pilve, tai gali būti ženklas, kad organizmas netoleruoja laktozės. Tokiems žmonėms rekom...
Salotoms abejingų nėra: jos virtuvėje arba dievinamos, arba ignoruojamos. Tiesa, net jei žalieji lapeliai itin reti svečiai namuose, verta iš didelės jų įvairovės išsirinkti mėgstamiausias rūšis ir įtraukti į kasdienės mitybos racioną. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ produktų vadovės Rūtos Genienės, nu...
Įgyvendindamas savo tvarumo įsipareigojimus prekybos tinklas „Rimi“ pristato naują iniciatyvą – nuo liepos 13 d. visų prekybos centrų savitarnos kasose pirkėjai patys galės nuspręsti: spausdinti popierinį kasos čekį, ar pasirinkti elektroninę jo versiją. Visi pirkėjai, turintys „Rimi“ paskyrą ir loj...
Jei pietų šalyse prieskoninės žolelės itin svarbus patiekalų komponentas, tai lietuviai jų naudoja mažiau – krapais pabarsto bulves, baziliko lapeliais papuošia vieno kąsnio sumuštinius ar salotas, bet į kasdienį mitybos racioną įtraukti vengia. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydyto...
Įsibėgėjus šiek tiek vėlyvesniam braškių sezonui, kai šviežių uogų išragavome įvairiomis formomis, metas galvoti, kaip jų tinkamai užsišaldyti žiemai. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tai vienas iš geriausių uogų konservavimo būdų. Ir nors m...
Varškė mėgstama tiek suaugusių, tiek vaikų, o dėl baltymų itin vertinama ir sportuojančių. Prekybos tinklo „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė rekomenduoja varškę įtraukti į savo mitybos racioną dėl joje esančių visaverčių baltymų, kalcio bei fosfor...
Tikriausiai jūsų virtuvėje netrūksta česnakų, svogūnų, salotų ar pomidorų. Tik ar žinojote, kad visas šias daržoves galima gana lengvai ir greitai užauginti patiems namuose ant virtuvės palangės ar balkone, o tam net neprireiks pirkti sėklų? „Rimi“ Baltijos kategorijos vadovė Inga Gruzdina vardija k...
Svarstote, kaip suteikti antrą gyvenimą daugeliui maisto likučių, kurie paprastai patenka į šiukšlių dėžę? Vis daugiau žmonių namuose juos naudoja organinėms ir natūralioms trąšoms gaminti. Jos augalams suteikia ilgalaikį maistinių medžiagų šaltinį, gerina dirvožemio struktūrą ir vandens įsisavinimą...
Prieš ateinantį braškių sezoną verta pasitikrinti, ar namuose turime želatinos – spalvingi braškių tortai, gaivūs šaldyti desertai, šalti varškės pyragai, putėsiai ar populiarioji panakota su vienomis mėgstamiausių uogų papuoš vasaros vaišių stalą ir bus palankesni sveikatai už riebius saldumynus. Ž...