ugniažolė

14 straipsnių

Ugniažolė arba Didžioji ugniažolė – aguoninių augalų šeimos narys, ugniažolių genties augalas.

Daugiametis, 30-100 centimetrų aukščio žolinis augalas, kurio visose dalyse yra oranžinių, tirštų, nemalonaus kvapo sulčių. Šakniastiebis trumpi, šakoti. Stiebas status, šakotas. Lapai švelnūs, plunksniškai suskaldyti į 5-3 karbuotas skiltis. Apatiniai lapai kotuoti, viršūniniai bekočiai, viršutinė jų pusė žalia, apatinė pilkai žalia.

Laida „Sveikatos receptas“, kalbino Kristina Ciparytė, parengė Gabrielė Grinkaitė

Vieni augalų ir fitoterapijos veiksmingumu netiki išvis, kiti – atsisako tradicinės medicinos ir gydosi tik augalais. Pasak fitoterapeuto Virgilijaus Skirkevičiaus, nereikėtų nukrypti į kraštutinumus, tačiau augalai tikrai gali padėti įveikti vėžį. Pavyzdžiui, pelynas tinka moterims, sergančioms krū...

Erika Šimienė

Sodybose ir patvoriuose gausiai auga žolė su geltonomis gėlėmis, jeigu nulaižyti jos stiebą atsiras ryškiai oranžinės sultys. Ugniažolė, nuodingas žolinis augalas, paplitęs visoje Lietuvoje. Dėl antiseptinių savybių ugniažolė vartojama odos susirgimų gydymui. Manoma, kad ugniažolių užpilas stabdo pi...

Kuo mažiau žmogus žino apie savo ligą, tuo mažesnės jo galimybės pasveikti, todėl medikai visada ragina ligonius domėtis savo diagnoze, dalyvauti gydymo procese, klausti visko, kas jiems rūpi. Sergant tokiomis sunkiomis ligomis, kaip vėžys, nereikėtų pamiršti ir augalų gydomųjų savybių, pasidomėti g...

Vasario 4-oji – Pasaulinė vėžio diena, kai garsiau kalbama apie onkologinių ligonių problemas, gydymui taikomas naujoves ir šios ligos prevenciją. Vėžys vis dar išlieka viena sunkiausių ir pavojingiausių ligų: Lietuvoje kasdien vėžio diagnozę išgirsta apie 50 žmonių, iš viso onkologinėmis ligomis se...

Rasa Pekarskienė, LRT radijo laidas „Sveikata“

Senovės romėnai tikėjo, kad mėtų aromatas skaidrina protą, todėl žymūs žmonės ant galvos nešiojo mėtų vainikus. O dabar, sako „Žolinčių akademijos“ prezidentė Danutė Kunčienė, mėtos yra ne tik puikus vaistas, bet ir pagardina įvairius patiekalus. „Mėtos pagerina desertų skonį, tinka su jogurtu, rūgp...