Šiandien keliaukime į Palangą. Pamatyti kitokio kurorto, nei esame įpratę jį matyti aktualijų laidų reportažuose, kur nors iš Basanavičiaus gatvės.
Urtė Mikelevičiūtė
50 straipsnių
Urtė Mikelevičiūtė – bankininkė, someljė, gastronomijos prekės ženklo vadybininkė.
„Mūsų vanduo yra labai skanus – ar čiaupo, ar natūralus mineralinis. Esu netgi pagalvojusi: kažin ar galėčiau kraustytis gyventi į užsienį, nes ten neturėčiau ko gerti. Kartais dar nesuvokiame, jog čia, Lietuvoje, mes turime tikrą lobį po žeme. Gero vandens galime atsigerti neišleisdami nė euro – fa...
Saulei kaitinant orą, vasaros vakarus leidžiant su draugais ir artimaisiais, daugelis ieško naujų skonių ir neretas pirmenybę teikia gaiviam, nealkoholiniam gėrimui ar kokteiliui. Ilgametė maisto, gėrimų bei restoranų sektoriaus ekspertė, vyno, vandens someljė Urtė Mikelevičiūtė, dar žinoma kaip Urt...
Sėkmingai įveikęs 24 valandų kirpimo maratoną ir metų pradžioje pasiekęs rekordą, plaukų stilistas Kevin Gigevič (43 m.) nenurimo: rugsėjo 16-17 dienomis mes pats sau naują iššūkį, kirps ir bendraus su klientais 36 valandas ir 90 sekundžių. Tai tiesiogiai transliuos „Delfi TV“, tad „Live studio 36:9...
Garsenybės rekomenduoja – 17 vėlyvųjų pusryčių vietų visoje Lietuvoje: nuo prabangiausių restoranų iki jaukių šeimos kavinukių (1)
Žinomas komunikacijos ekspertas Saugirdas Vaitulionis ir puikiai maitinimo sferoje pažįstama restoranų konsultantė, someljė Urtė Mikelevičiūtė dievina vėlyvuosius pusryčius ir žino geriausias brunch vietas visoje Lietuvoje, kuriomis mielai dalinasi su Delfi skaitytojais. Saugirdas įvardino penkias m...
„Le Dîner en Blanc“ organizatoriai Lietuvoje skelbia jubiliejinio, dešimtojo renginio datą. Šiemet į paslaptingą vietą Vilniaus senamiestyje dalyviai rinksis rugpjūčio 25 dieną.
Savitą stilių puoselėjanti Urtė Mikelevičiūtė pavasariui pasiruošusi: įkvėpimo pasisėmė Prancūzijoje
Ne tik gurmaniškoms, bet ir stiliaus subtilybėms neabejinga restoranų konsultantė, „Urte Consulting“ įkūrėja Urtė Mikelevičiūtė neslepia, kad savo kūno linijomis, oda, plaukais rūpinasi ištisus metus. Vis tik pavasaris – tas laikas, kada pajunti didžiulį įkvėpimą atsinaujinti. Savitą stilių puoselėj...
Yra viena šventė, kuri nepaiso valstybių sienų, jau tradiciškai Lietuvoje simbolizuoja vasaros pabaigą ir jos nuostabų grožį, puošia miestą – tai daugiausiai žmonių suburiantis, įspūdingasis piknikas „Le Dîner en Blanc".
Žinomi žmonės dalijasi idėjomis, kuo paįvairinti žiemos švenčių stalą: šis gėrimas puikiai atstos alkoholinius gėrimus (15)
Kalėdos ar Naujųjų sutikimas – be putojančio vyno ar šampano? O kodėl gi ne? Renginio metu pristatytas lietuvių sukurtas nealkoholinis gėrimas pretenduoja tapti alternatyva tradiciniams švenčių atributams.
Kino seansų po atviru dangumi festivalis „Kinas po žvaigždėmis“ jau dvyliktąjį kartą kviečia gražiausius vasaros vakarus praleisti drauge. Rugpjūčio 2 dieną sezoną pradėjo charizmatiškojo režisieriaus Weso Andersono filmas „Viešbutis „Didysis Budapeštas“.
Artėjant šiltajam sezonui daugelis norės susigrąžinti per karantiną prarastas kūno formas ir bandys atsisakyti sočių pusryčių, bet juk savo mityboje turime neprarasti ir maistinės jų vertės, kad visa diena būtų energinga. Ką valgyti pusryčiams artėjant pavasariui – pakalbėjome su maisto tinklaraštin...
Atėjo Trys karaliai, o su jais baigiasi šventinis laikotarpis ir gyventojai skuba nupuošti kalėdines eglutes. Po kiekvienų Kalėdų prie konteinerių mėtosi niekam nereikalingos kalėdinės eglutės, o už taigresia bauda. Tad patarsime, kaip išvengti nuostolių ir tausojant gamtą susitvarkyti po švenčių. N...
Neįprasti metai buvo 2020-ieji ir maisto atžvilgiu. Didžiąją laiko dalį restoranai ir kavinės uždaryti, tad teko valgyti namuose. Daugelio žmonių maisto racionas buvo įprastas ir paprastas. Nebent tie, kurie mėgsta pasisukioti virtuvėje ar stropiosios namų šeimininkės galėjo atsiskleisti savo virtuo...
Gruodis – tai mėnuo, kai didelė dalis lietuvių traukdavo į šiltuosius kraštus poilsiauti, o kai kurie ir sutikti šventes. Nors šiemet situacija iš esmės pasikeitė – apie keliones galime tik pasvajoti – naujų skonio patirčių troškimas niekur nedingo, atvirkščiai – daugelis keliauja skoniais savo virt...
Populiari aktorė ir komikė Elžbieta Latėnaitė, grupės „Baltos varnos“ merginos Milda ir Teresė bei restoranų konsultantė, tinklaraštininkė Urtė Mikelevičiūtė ryžosi netikrų naujienų testui. Joms buvo rodomos su COVID-19, kitomis sveikatos temomis susijusios melagienos, 5G ryšio ir kitos konspiracijo...
Gyvenant ypatingai jautrių įvykių, tokių kaip COVID-19 pandemija, LR Seimo, JAV prezidento rinkimai, sūkūryje, nepasimesti informacijos triukšme ir atsirinkti, kas internete yra tikra ir kas ne, darosi vis sudėtingiau. Melas ir įvairios konspiracijos kartais gali konvertuotis į realius tiek visuomen...
Praėjusią vasarą ZIP FM eterį kaitinusio projekto „Simas Kučas ieško žmonos“ metu jo kaltininkas, teniso treneris ir modelis iš daugiau nei pusantro tūkstančio dalyvių išsirinko tą vienintelę – žinomą restoranų ir maisto ekspertę bei tinklaraštininkę. Nors Urtė Mikelevičiūtė prisipažino, kad projekt...
Populiariausioje vakarėlių gatvėje atidarytas naujas baras, kuriam neatsispyrė pulkas pasipuošusių garsenybių (118)
Visą gyvenimą trokštantys kažkam vadovauti dabar šią savo svajonę gali išpildyti su kaupu – sostinės populiariausioje linksmybių gatvėje atidarytas išskirtinio maisto ir gėrimų pubas „Dirigentai”. Kiekvieno apsilankusiojo rankoje dirigento lazdelė pavirs į burtų, kurios mostelėjimui paklūs geriausi ...
Turėjo gerai apmokamą darbą, tačiau nusprendė siekti vaikystės svajonės: buvo visko, bet šiandien kitokio gyvenimo neįsivaizduoja (9)
Vaikai dažnai girdi klausimą: kuo užaugęs būsi? Vėliau jis darosi vis dažnesnis – tai natūralu. Visgi, kaip jaunuoliui, neturinčiam jokios darbo patirties, apsispręsti, kokią profesiją pasirinkti? Apie tai laidoje „1toks unikalus“ edukacinių bendrovių „Kalba“ ir „EgoPerfectus“ kūrėjas Rytis Jurkėnas...