Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Užgavėnės
412 straipsnių
Užgavėnės – žiemos šventė, kuri simbolizuoja žiemos išvarymą ir skatina pavasarį ateiti. Tradiciškai per Užgavėnes kepami blynai, vaikšto persirengėliai, vyksta Lašininio ir Kanapinio kova, deginama Morė.
Užgavėnės švenčiamos likus 47 dienoms iki Velykų, tad jų tada gali kisti nuo vasario 3 dienos iki kovo 9 dienos.
Prinokus raudoniesiems serbentams verdame uogienę. Saldžiarūgščio skonio ji tinka ir prie mėsos, ir prie miltinių patiekalų. Raudonųjų serbentų uogienę laikykite šaltai.
Tiek vaikų, tiek suaugusiųjų mėgiamus varškėtukus šįkart ruošime kitaip. Gaminsime citrininius. Iškeptus citrininius varškėtukus patiekite apibarstytus cukraus pudra ir vaisiais.
Plonyčius, traškiais krašteliais – tokių lietinių blynų dažnas neatsisakytų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O kad būtų gardžiau ir sočiau, pasigaminkite varškės įdarą. Lietinius blynus valgykite su uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis.
Sviestiniai sausainiai tuo ir žavūs, kad iš pažiūros – paprastučiai, tačiau skonis – užburiantis. Trapūs ir kone tirpstantys burnoje. Iškepusius sviestinius sausainius dar kelias minutes palaikykite ištrauktoje skardoje, o paskui perkelkite ant grotelių – kad atvėstų.
Nepabūgę darganos ir šalčio, antradienio pavakarę žvėryniečiai surengė neeilinę žiemos palydėjimo šventę. Pamėgtoje gamtos oazėje, po Vingio parko viaduku rinkosi keli šimtai žmonių. Čia netrūko nei šokių, nei tradicinių patiekalų, o visas pramogas bei gėrybes savo lėšomis parūpino pati vietos bendr...
Antroji vasario savaitė šiemet – kaip niekad šventiška: per ją reikės suspėti užmaišyti tešlą gardiems Užgavėnių blynams, išragauti burnoje tirpstančio šokolado Valentino dienos proga bei pasipuošti tautine atributika Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga. O šią savaitę „Rimi“ nuolaidas bers kaip...
Vasario 13 d. Vilniaus etninės kultūros centras kviečia vilniečius ir miesto svečius į Užgavėnių šventę. Sostinės gatvėmis judėsianti eisena sukurs siautulingą Užgavėnių linksmybių šurmulį, padėsiantį atsisveikinti su žiema ir šauktis pavasario.
Varškėčių atsisakytų nebent tas, kas jų nėra ragavęs. Na o patiekiami su kvapnia braškių uogiene, jie akimirksniu nukelia į vaikystės virtuvę, kai mama ar močiutė traukdavo juos tiesiai iš keptuvės ir ragindavo nedelsiant valgyti. Patiekdami varškėčius su braškių uogiene papuoškite mėgstamomis uogom...
Mielinius blynus valgome nedažnai, o kai ruošiame, stengiamės juos pagaminti kuo palankesnius sveikatai. Todėl į tešlą įdedame tarkuotų morkų. Bus tikrai skanu! Mielinius blynus valgykite su grietine ar mėgiamu pagardu.
Kai reikia pusryčių čia ir dabar, kepame miltinius blynus. O kad būtų maistingesni, įtarkuojame obuolio. Miltinius blynus valgykite su uogiene ar kitu mėgstamu pagardu.
Lietuva kvepės blynais. Kas jau šiandien žiemą varo, o kai kas šio darbo imsis po kelių dienų, per Užgavėnes. Blynai – bene labiausiai dominuojantis šios šventės akcentas. Tad dalijamės pačių įvairiausių blynų receptais. Neabejoju, kad patenkinti bus visi. Tekste: sotieji žemaičių blynai su mėsa, su...
Sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė LNK vidurdienio žinioms pasakė, kokių orų laukti artimiausiomis dienomis.
Jau šį sekmadienį, vasario 11 d., Kultūros ir poilsio parke švęsime vieną žaismingiausių tradicinių švenčių – Užgavėnes.
Sviestiniai skrebučiai – puiki idėja artėjančioms Užgavėnėms. Šiuos be galo minkštus skrebučius mėgsta ir vaikai, tad tai gali būti puikus receptas pusryčiams. Patiekite sviestinius skrebučius su uogomis.
Kažin ar atsirastų kas nors, kuris atsisakytų kibinų. Net jei nevalgote mėsos, galima jų pasigaminti su varške. Tokį kibinų receptą šiandien ir paruošėme.
Šiuos lietinius blynus tikrai pavyks pagaminti kiekvienam. Puikus pasirinkimas pusryčiams, o įdarą galima rinktis ir aštrų, ir saldų. Jeigu lietinius valgysite su daržovėmis – į tešlą galima dėti druskos. Jeigu su uogomis – vanilės ekstrakto ar cinamono.
Varškėčius ruošiame, kai norisi lengvo patiekalo. O ir iškepti juos neužtrunkama. Varškėčius patiekite su medumi ar jogurtu, mėgiamomis uogomis.
Varške įdaryta saldžioji bulvė – labai lengvas receptas. O reikės vos 5 ingredientų. Įdarytas bulves valgykite šiltas.
Šie žuvies kepsneliai yra puikus užkandis žuvies mėgėjams. Taip pat jie gali būti patiekiami kaip pagrindinis patiekalas. Žuvies kepsnelių galima pasidaryti daugiau ir užsišaldyti.