Kartais norisi kažko skanaus, bet niekaip negalime suprasti, ko... Pažįstamas jausmas? Ypač, jeigu kalbame apie užkandžius prie filmo, vakarojimus su draugais, o gal tiesiog tada, kai reikia pasirūpinti sočiu maistu į gamtą. Tokiems atvejams maisto tinklaraščio „5produktai“ kūrėja Roma Labžentė turi...
užkandis
130 straipsnių
Taip apie pirmąjį šio sezono gaminį ant ugnies sako tinklaraščio „Tinginiai irgi verda“ kūrėja Egidija Smilingienė. Moteris dalijasi visus sužavėjusiu patiekalu ir pataria, kaip jį galima dar labiau patobulinti.
Daugelis pripažins, kad mėgsta užkandžiauti, vis tik po kurio laiko pastebi, jog tai tapo įpročiu, be kurio nebeįsivaizduoja savo mitybos. Šis įprotis stipriai nekenktų, jei užkandžiautume ne per dažnai ir sveiku maistu, bet dažniausiai mus gundo perdirbti, angliavandenių gausūs produktai — pyragėli...
Vasarą užkandžių niekada nebus per daug, tad kviečiame pagaminti traškių avinžirnių. Šitaip paruoštos itin maistingos ir naudingos daržovės tiks užkandžių stalui ar salotoms pagardinti. Traškūs avinžirniai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Jei nesugalvojate, ką patiekti karštam patiekalui ar užkandžiui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rekomenduoja išbandyti keptus pievagrybius. Šiam gardžiam ir sočiam patiekalui sunaudosite ne tik pievagrybių galvas, bet ir kotelius. Kepti pievagrybiai skaniausi, kol karšti, tačiau ti...
Itin skulptūriškai atrodantis skrudintos duonos užkandis. Reikia pasistengti ruošiant šį skanėstą, tačiau jis tikrai gardus ir puikiai atrodo ant stalo. Skrudintos duonos užkandį patiekite iškart.
Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.
Užtruksite vos 15 minučių ir jau galėsite skanauti česnakinį batoną su saliamo dešra. Dėmesio, šis užkandis – pikantiško skonio. Česnakinį batoną valgykite, kol karštas – toks jis pats gardžiausias.
Šis čiabatos užkandis tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Itin turtingo skonio patiekalas tikrai nustebins pirmą kartą jį valgančius. Čiabatos užkandžiu mėgaukitės, kol karštas.
Ruošiatės vakarėliui, iškylai ar filmų vakarui, – gaminkite takus su krevetėmis. Nuostabaus skonio gaivus užkandis yra tai, ko jums reikia. Takai su krevetėmis puikiai tinka ir šventiniam stalui.
Pagaminkite „morkyčių“ – šis užkandis su kiaušinio užtepėle bet kurį švenčių stalą pavers nuotaikingu. Paruoštas „morkytes“ galima suguldyti lėkštėje ar sustatyti į stovą. Garantuojame – šis „morkyčių“ užkandis jums tikrai patiks.
„Sotūs, skanūs ir lengvai paruošiami naminiai mėsos vyniotiniai – yra ne tik skanesni bet ir sveikesni, nes naminio vyniotinio sudėtyje nėra jokių sveikatai nepalankių priedų, tik tai, kokius produktus naudosite. Jų gaminimas nėra toks sudėtingas, kaip galėtų atrodyti. Eksperimentuojant kaskart gali...
Anksčiau buvo plačiai paplitusi mintis, kad valgyti prieš miegą yra blogai, tai gali lemti svorio augimą ir su tuo susijusias ligas. Tačiau naujausi tyrimai rodo, kad mažos porcijos maistinių medžiagų turinčio maisto prieš miegą iš tiesų gali turėti teigiamą poveikį organizmui, rašo „Sleep foundatio...
Šis ryžių užkandis su sūriu skanus ir karštas, ir atvėsęs. Tąsus švelnaus sūrio įdaras puikiai dera su lengvo aitrumo ryžiais. Ryžių užkandžiai puikiai tiks ruošiant švenčių stalą.
Maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė taip mėgsta blynelius, kad juos turbūt iškeptų iš bet kokių produktų. Šįkart Žemaitijoje gyvenanti receptų iš 5 ingredientų kūrėja kviečia išmėginti jos ir vyro itin pamėgtus krabų blynelius: „Klasika, kuri niekada nenuvilia“.
Sūrio lazdelės – tobulas užkandis vaišių stalui. Prie jų patiekite humusą, užtepėlę ar mėgstamą padažą. Gardžiąsias sūrio lazdeles valgykite tik visiškai atvėsusias.
Apie sumuštinius pagalvojame, kai norisi sotaus užkandžio, tačiau neketiname virtuvėje užtrukti. Šalti ir karšti – tokie yra šie sumuštiniai, kuriuos rasite tekste. Dar verta paminėti, kad tai nėra daugumai įprasti sumuštiniai – virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pasistengė, kad gamind...
Užkandis su rikotos sūriu – puiki idėja užkandžių stalui. Traškus „indelis“, purus kremas ir daržovių gaiva – viskas čia puikiai dera ir kuria nuostabų skonį. Ruoškite užkandžių tiek, kiek suvalgysite per dieną.
Ruošiant naujųjų metų stalą norime, kad vaišės būtų gardžios ir atrodytų patraukliai, tačiau užtrukti virtuvėje nesinori. Būtent šias sąlygas atitinkančius receptus siūlo išmėginti maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė. Kaip sufleruoja tinklaraščio pavadinimas, Roma gamina iš 5 produ...
Lengvai paruošiamas, gaivus, puikiai subalansuotas užkandis vaišių stalui. Nustebsite, kaip puikiai dera duona, pomidorai ir žuvis. Užkandžius puoškite krapų šakelėmis.