Bulvių gratinas – paprastai vadinamas bulvių užkepėle – pirmą kartą ant stalo buvo patiektas dar XVIII amžiaus pabaigoje, Prancūzijoje. Nuo to laiko švelnaus skonio, burnoje tirpstantį bulvių patiekalą pamėgo ir paprasti darbininkai, ir kilmingieji. Laikui bėgant žinia apie šį paprastos receptūros, ...
užkepėlė
7 straipsnių
Užkepėlė su ančiuviais – sūrokas užkandis, tinkantis vakarėliams su skaniu gėrimu. tai tikra skonių bomba! Iškepus užkepėlei leiskite šiek tie atvėsti.
Dviejų rūšių apkepėlės, kurias labiausiai mėgstu yra vištienos su ryžiais ir žuvies su bulvėmis. Pastarąją reikės gaminti kitam kartui, o šiandieną noriu pasidalinti sočios ir labai gardžios vištienos ir ryžių apkepėlės receptu. Apkepėlei pagaminti nebūtina naudoti brokolio ir pomidoriukų, bet jie s...
Nors moliūgų kilmė nėra susijusi su Lietuva – į Europą iš Pietų Amerikos jie atvyko tik XVI a. – šiuos gražuolius mūsų tautiečiai augina ir mėgsta jau daugybę metų. Kiekvieną rudenį, pasirodžius naujam derliui, ryškiaspalviai moliūgai tampa pagrindiniu daugelio sezoninės virtuvės patiekalų akcentu. ...
Krevetės su makaronais visada yra puikus derinys, tad gamindami krevečių ir makaronų užkepėlę vakarienei niekada neprašausite. Recepte nerasite nieko sudėtingo, tiesiog makaronai, krevetės, konservuoti pomidorai, sūris, na ir keli papildomi ingredientai padažui. Receptas ypač patiks greitų ir papras...
Ši užkepėlė yra vienas iš tokių patiekalų, kai produktus galima tiesiog sumesti į vieną indą, truputį pagardinti tai šiuo, tai anuo, tada dar pakaitinti ir vualia – vakarienė paruošta!
Baltą mėsą ruošti niekuomet neatsibosta. Receptų – begalės. Šiandien siūlome užkepėlę su žalėsiais.