Atėjus šalčiams metas prisiminti vasaros ir rudens skonius bei žiemai paruoštas sodo, daržo ir miško gėrybes. Šaldikliuose šlovės minutės laukia braškės, avietės, moliūgai ir įvairiausių rūšių grybai. Kad nepritrūktų fantazijos, ką iš jų pagaminti, dalijamės ir keliais patarimais ir receptais, kuriu...
užšaldymas
4 straipsnių
Išlaikyti gaminį kuo ilgiau šviežią – užduotis, kuriai pasiekti įprastai pasitelkiami du būdai: šaldymas arba konservavimas. Duonos užšaldymas – labai paplitęs gaminio išsaugojimo ilgesnį galiojimo laiką būdas, tačiau koks yra šis procesas bei kokie jo pliusai bei minusai, dalijasi duonos gaminius i...
Mada užšaldyti maisto produktus Lietuvoje pastaruosius kelerius metus auga vis labiau. Šaldyti, laikantis tam tikrų taisyklių, galima tiek atskirus maisto produktus, tiek jau paruoštus patiekalus – tokiu būdu prisidedama ir prie maisto tausojimo iniciatyvų. Viena iš pagrindinių užšaldymo taisyklių –...
Kriogeninis užšaldymas yra gerai žinomas būdas apgauti mirtį. Kai kurie žmonės tiki, kad kriogeninis užšaldymas gali išsaugoti jų kūnus arba smegenis iki tų laikų, kol juos pavyks atgaivinti.