Laidoje „Šeimų virtuvė“ svečiuojasi neeilinė Lietuvos krepšinio asmenybė – Dainius Novickas. Nors virtuvė jam yra nauja žaidimų „aikštelė“, tai nesutrukdys garsiam krepšinio treneriui pademonstruoti, kaip pasigaminti greitą, bet nepaprastai gardžią vakarienę.
Vakarienė
1574 straipsnių
San Fransiske gyvenanti mokslininkė ir vėžio tyrinėtoja Parisa Imanirad turi šeimą ir artimų draugų ratą. Nepaisant to, kartą ar du kartus per savaitę moteris mėgsta mieste vakarieniauti viena. Amerikietės teigimu, solo vakarienė – puiki proga pamąstyti ar paskaityti knygą. Be to, vakarieniaudama vi...
Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.
Konservuoti pomidorai su želatina – vieni mėgiamiausių. Šitaip žiemai paruošti konservuoti pomidorai su želatina yra neištižę ir labai aromatingi.
Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!
Tirpstantis burnoje, tai – apie panakotą. Ją drąsiai galima vadinti dievišku desertu. Šįkart kviečiame pasigaminti panakotą su mangais.
Jei norite obuolių pyrago greitai, gaminkite pagal šį receptą. Paruošite per 5 minutes ir galėsite šauti į orkaitę. Tai ne tik greitai pagaminamas, bet ir labai skanus obuolių pyragas su manais.
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Ukrainietiškoje mišrainėje – pomidorai, paprikos ir morkos. Nuostabus pagardas prie mėsos, makaronų patiekalų. Ukrainietišką mišrainę vėsioje vietoje galima laikyti iki pavasario.
Bananai šokolade – desertas, ypač pradžiuginsiantis karštą vasaros dieną. Desertui pagaminti pakaks vos 3 ingredientų ir kelių minučių darbo. Beliks sulaukti, kol bananai šokolade sustings šaldymo kameroje.
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Puikus receptas tiems, kas nemėgsta kepti – nekeptas tortas. Ir ingredientų daug nereikia. Tik kantrybės prireiks – nekeptas tortas turi „pagyventi“ šaldytuve.
Kviečiame pasigaminti karamelizuotų svogūnų. Svogūnų karamelizavimas padeda išryškinti jų natūralų skonį. Karamelizuotais svogūnais galite gardinti sumuštinius, picas, makaronų patiekalus, sriubą, mėsą, žuvį, omletus.
Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...
Prestižinio gido „Michelin“ žvaigždžių birželį sulaukė net keturi restoranai, tačiau praėjus mėnesiui nuo šio įvertinimo paskelbimo kainas kilstelėjo vos viena įstaiga. Argumentuojama, kad tokį sprendimą lėmė poreikis įdarbinti daugiau darbuotojų. Restoranų atstovai taip pat pakomentavo, kokių sveči...
Greitai pagaminamas karštas užkandis – tortilijos su įdaru. O jis gali būti kokio tik užsigeidžiate – daržovių, mėsos ar pan. Šįkart tortilijų receptas su mėsos įdaru.
Desertui kepame trupininį pyragą su uogiene. Trapus ir tuo pat metu minkštas su gardžia rūgštumo nata – tiesiog tirpsta burnoje. Trupininį pyragą nepaprastai skanu valgyti su juodąja arbata arba šiltu pienu.
Šis desertas su varške ir bananais pretenduoja tapti vienu sveikiausių ir maistingiausių. Tokį ragaudami nebijosite kalorijų gausos, o organizmą papildysite itin vertingais vitaminais ir mineralais. Deserto su varške ir bananais pasiūlykite ir vaikams, ir svečiams.
Šparaginės pupelės žiemą bus puikus garnyras. Darbas greitas – marinatą išvirsite per 5 minutes. Karštu marinatu užpilkite šparagines pupeles ir sandariai užsukite dangtelius.