Viešoje erdvėje beplintančius stereotipus, kad dzūkai ne itin verslūs, jiems pakanka rinkti tik grybus ir uogas bando paneigti besikuriantys nauji verslai.
Valdas Kavaliauskas
8 straipsnių
Gyvenimą mieste iškeitęs į kaimą verslininkas įvertino kylančias kainas: mums tos infliacijos visai vienodai (1)
Jau daugiau nei dešimtmetį iš ožkų pieno sūrius gaminantis Valdas sako šį amatą pamilęs dar gyvendamas Prancūzijoje. Šiandien jis pasakoja visiškai nesigailintis palikęs šią šalį bei patogų gyvenimą Vilniuje ir išsikraustęs į kaimą. Vyras gamina sūrius, kurių receptą išdirbti sako užtrukęs net kelet...
Antrąją šv. Velykų dieną Varėnos rajono Norvydiškių kaime, sūrininkų Rasos Ilinauskaitės ir Valdo Kavaliausko sodyboje „Paskui saulę ir ožkas“ surengtos ožkyčių vardynos.
Šeštadienį Varėnos rajono Dargužių kaime veikiantys Sūrininkų namai oficialiai perduoti naujiesiems šeimininkams – iš sostinės į dzūkišką kaimą persikėlusiems jauniems entuziastams Kotrynai Malikėnaitei ir Šarūnui Večerkauskui. Nors vienas Sūrininkų namų kūrėjų Valdas Kavaliauskas erzino naujuosius ...
Užuominos, kad Sūrininkų namų kūrėjas Valdas Kavaliauskas parduoda savo verslą, išgarsinusį Varėnos rajono Dargužių kaimą, jau kurį laiką sklandė gausioje sūrių gamintojų ir valgytojų bendruomenėje.
„Ne šventieji puodus lipdo ir Lietuvoje netgi labai primityviomis sąlygomis tikrai galima gaminti sūrius. Ir nereikia tam jokių šimtatūkstantinių investicijų“,- sako sūrininkas iš Dargužių Valdas Kavaliauskas, šiuo metu savo ūkyje auginantis 26 melžiamas ožkas ir gaminantis bent 5 rūšių sūrį.
„Ne šventieji puodus lipdo ir Lietuvoje netgi labai primityviomis sąlygomis tikrai galima gaminti sūrius. Ir nereikia tam jokių šimtatūkstantinių investicijų“,- sako sūrininkas iš Dargužių Valdas Kavaliauskas, šiuo metu savo ūkyje auginantis 26 melžiamas ožkas ir gaminantis bent 5 rūšių sūrį.
„Sūris – tai ne duona ar alus, jo taip paprastai savo virtuvėje nepasigaminsi. Su kaimišku pienu yra nuolatinė loterija, kol nežinai, kokia yra jo kokybė. O su parduotuviniu aišku tai, kad ten nėra jokios gyvybės ir reikia jos įdėti. O jei neturi ką įdėti, tai jokio sūrio nepadarysi“,- sako išskirti...