Prie Kūčių stalo kasmet susėda patys artimiausi šeimos nariai, kurie receptais dalijasi iš kartos į kartą. Naujovių į tradicinę vakarienę dažniausiai įneša jaunimas, iš kelionių parsivežantys egzotinių patiekalų idėjų. Kulinarinio paveldo tyrinėtojas, profesorius Rimvydas Laužikas pranešime žiniaskl...
valgiai
6 straipsnių
Artėjant didžiausioms metų šventėms, vis daugiau gyventojų skuba į parduotuves. Vieni kol kas ieško kalėdinių dovanų, o kiti pamažu planuoja šventinį stalą. Didžiausias dėmesys – Kūčioms ir tradiciniams patiekalams, kurie Kalėdų išvakarėse nuguls ant kiekvieno lietuvio stalo. Mitybos specialistai ra...
Nuo kariuomenės prie maisto, o nuo vieno šonkauliukais prekiavusio kioskelio ant ratų – iki dviejų smuklių pačioje Vilniaus širdyje ir visa tai vos per penkerius metus. Edvinas neslepia, jog pandemija jam, kaip ir didelei daliai maitinimo sektoriaus atstovų, buvo tikras išbandymas, tačiau šis laikas...
Naujieji jau visai čia pat, todėl dabar pats laikas susirūpinti, ką tiekti ant šventinio stalo, kad ateinantys Tigro metai būtų sėkmingi. Sakoma, kad tam tikri patiekalai gali padėti per metus patirti daugiau meilės, džiaugsmo ir sėkmės.
Orams tampant vis žvarbesniems norisi sotaus, šildančio, daugiau kalorijų turinčio maisto. Vis tik, mitybos specialistų teigimu, tam, kad išliktume žvalūs ir sveiki, pagrindinių mitybos principų pamiršti nereikėtų ir žiemą.
Daugelyje pasaulio šalių skirtingi valgiai, patiekiami ant Naujųjų metų stalo, turi simbolines reikšmes. Tad gruodžio 31-osios vakarą įsileiskite į savo namus Graikijos, Kinijos, Meksikos ar kitų šalių virtuvių tradicijas. Atsiųstame pranešime siūloma savo šventinį stalą papildyti produktais ar pati...