vanilė

8 straipsnių

Vanilė – delikatesu laikomas ir gurmanų vertinamas aromatinis prieskonis, gaminamas iš vanilės genties gegužraibių ankščių. Vanilė naudojama pagardinti konditerijos gaminiams, kvepalų gamyboje. Kilo iš Meksikos, tačiau dabar pagrindiniai vanilės tiekėjai yra Madagaskaras, Indonezija, Okeanijos ir Indijos vandenyno salos, Rytų Afrikos valstybės. Viena pagrindinių vanilės sudedamųjų dalių, skleidžianti būdingą kvapą yra vanilinas.

Monte Reel

Pirmiausia mums reikėjo kokio nors visureigio – su vairuotoju, kuris sutiktų važiuoti keliais, kurie kartais būna pravažiuojami, o kartais – nelabai. Mūsų surastas vyras iš pradžių pasirodė esąs tylenis skeptikas, tačiau nuvažiavus kelis šimtus provėžuotų kilometrų bet kokios jo puoselėjamos abejonė...

Lukas Miknevičius

Dar tuomet, kai žūklės prekių parduotuvių lentynose nebuvo gausybės gamyklinių jaukų, meškeriotojai žuvis viliodavo tuo, ką rasdavo namų virtuvėje. Vis dėlto ir šiais laikais verta prisiminti tokį jaukinimo būdą, nes klasika kartais nukonkuruoja net pačius brangiausius firminius jaukus.

Per pastaruosius 12 mėnesių pasaulinės vanilės kainos dėl sumažėjusių gamybos apimčių pašoko daugiau nei tris kartus, informuoja „Interfax“. Tuo tarpu ankščių kokybė suprastėjo, o neslūgstant susidomėjimui natūraliais aromatizatoriais, vanilės paklausa toliau auga.

Afrodiziakas – tai, kas sukelia aistrą mylėti. Afrodiziakais gali būti kvepalai, jūros gėrybės, daržovės, vaisiai – visa, kas gali pažadinti aistrą. Vieni seniausių žmonėms žinomų afrodiziakų – prieskoniai. Arbatas ir prieskonių mišinius „7 Ievos namai“ kuriančios bendrovės „Prieskonių ambasada“ vad...