Lietuviai itin mėgsta varškės patiekalus, tad kodėl nepabandžius į varškėčių tešlą įdėti virtų bulvių. Vokiečiai šį patiekalą valgo su obuoliene, bet galima rinktis pagal savo skonį ir gardinti tiesiog grietine ar graikišku jogurtu.
varškėčiai
34 straipsnių
Živilė Kropaitė-Basiulė dalijasi klasikinių varškėčių receptu: svarbiausia nepadauginti vieno ingrediento (1)
Mamų virtuvės laidoje receptas, kuris greičiausiai turėjo būti pagamintas jau pirmose laidose – varškėčiai. Juk juos gamina ir savitą receptą turi kiekviena mama. Klasikinių varškėčių receptą šį kartą pristato žurnalistė, TV laidų vedėja – Živilė Kropaitė-Basiulė.
Mamų virtuvės laidoje receptas, kuris greičiausiai turėjo būti pagamintas jau pirmose laidose – varškėčiai. Juk juos gamina ir savitą receptą turi kiekviena mama.
9 patarimai svajojantiems apie purius varškėčius: kokio riebumo varškę rinktis ir ką daryti, kad nesukristų ir neprisigertų riebalų (3)
Ieškantys būdų sutaupyti pirkėjai vis dažniau atsigręžia į tokius tradicinius ingredientus, kurie būna ne tik universalūs, bet ir nebrangūs. Varškė – vienas jų, o svarstant, ką su ja nuveikti, neabejotinai vienas populiariausių variantų – varškėčiai, kurie turi magišką galią nukelti į vaikystę.
Varškėčių atsisakytų nebent tas, kas jų nėra ragavęs. Na o patiekiami su kvapnia braškių uogiene, jie akimirksniu nukelia į vaikystės virtuvę, kai mama ar močiutė traukdavo juos tiesiai iš keptuvės ir ragindavo nedelsiant valgyti. Patiekdami varškėčius su braškių uogiene papuoškite mėgstamomis uogom...
Varškėčius ruošiame, kai norisi lengvo patiekalo. O ir iškepti juos neužtrunkama. Varškėčius patiekite su medumi ar jogurtu, mėgiamomis uogomis.
Lėtiems tobuliems pusryčiams gaminkite varškėčius su klevų sirupu. Bus taip skanu, kad ir nenorėsite niekur skubėti. Patiekite varškėčius apibėrę smulkintai riešutais.
Puikus, greit paruošiamas sveikas užkandis dievinantiems varškėtukus, tačiau nemėgstantiems saldumo. Jei niekada nebandėte gaminti nesaldžių varškėčių – puiki proga dabar. Užtruksite vos keliolika minučių.
Ką gaminti iš varškės: 12 tokių gardžių patiekalų, kad suvalgysite viską iki paskutinio trupinėlio (1)
Dietologas teigimu, varškė yra puikus būdas gauti reikiamą kiekį baltymų ir mikroelementų, taip pat pieno rūgšties bakterijų, būtinų žarnyno bei viso žmogaus organizmo veiklai. Vieni iš jums surinktų patiekalų yra labiau palankesni sveikatai, kiti – mažiau, tačiau neabejotinai visi yra tokie skanūs,...
Daugeliui varškėčiai – patiekalas pusryčiams ar vakarienei. Dažnas šiam patiekalui nėra abejingas, be to, tai puikus baltymų šaltinis. Valgykite varškėčius su mėgstama uogiene, grietine ar tiesiog apibarstytus cukraus pudra.
Daugeliui varškėčiai – vaikystę menantis patiekalas. Ir nors vieniems patinka valgant varškėčius jausti varškę, kitiems ji tinka labiau sutrinta, faktas vienas – dažnas šiam patiekalui nėra abejingas.
Tradicinės ukrainietiškos virtuvės ypatumai formavosi šimtmečiais. Patiekalų sudėčiai daug įtakos turėjo kaimyninės šalys, klimato sąlygos, derlingas dirvožemis ir darbštūs vietos gyventojai. Ukrainietiški patiekalai yra gausiai gardinami prieskoniais (dažniausiai naudojamas česnakas) ir, nepaisant ...
Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 80 tūkst. žmonių. Karmėlavoje gyvenanti moteris pasakoja, kad maisto gaminimas jau seniai tapo jos pomėgiu, džiuginančiu ne tik ją, bet ir jos šeimą. Šįkart Kristina pasidalijo varškėčių receptu.
Norite varškėtukų, bet seni receptai pabodo? Pasigaminkite spurgas-virtinukus, kurie bus didysis Jūsų pusryčių atradimas. Padažui: 1 stiklinės grietinėlės 35 % rieb. 1 šaukštelio vanilės pastos 3 šaukštų cukraus Virtinukams: 250 g varškės 9 % rieb. 80 g sviesto 82 % rieb. 1 didelio kiaušinio 1–2 šak...
Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin mėgstami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. Šiuo patiekalu tautiečiai mėgaujasi ištisus metus bei nevengia atrasti vis naujų varškėčių skonių. Dar svarbiau, kad varškėčiai yra ne tik skanūs ir sotūs, bet ir su...
Ką daryti, kad šis laikas, kai turime leisti laiką namie, neprailgtų? Kaip neprarasti pozityvumo, noro veikti, puoselėti gerus santykius tarp šeimos narių?
Alfas vienas namuose. Purūs varškėčiai, greiti balandėliai orkaitėje ir pavasariškai gaivus desertas (27)
Turbūt kiekviena šeima mėgsta varškėčius: tiek vyresni, tiek jaunesni, bet dažnu atveju lietuviai į šį patiekalą deda daug papildomų ingredientų, tad šioje laidoje pamatysite, kaip pasigaminti šilkinius varškėčius, kuriuose dominuoja varškė. Taip pat – ilgai brandintas ir dienos šviesą išvysiantis b...
Varškės gerbėjai, sukluskite! Šis skonių ieškotojo Alfo receptas subalansuotas būtent jums!
Varškės mėgėjai (ir ne tik!), sukluskite! Šiandien garsus kulinaras Alfas atskleis ypatingų varškėčių receptą: ypač daug varškės, tik vienas kiaušinis ir beveik be miltų! Galima drąsiai sakyti – tikrasis varškėtukų skonis jau atrastas! Žiūrime.
Varškėčiai tokie paprasti, kad net nereikės išeiti iš namų produktų – viską neabejotinai rasite namie. Paprastų paprasčiausi varškėčiai!