Desertui kviečiame išsikepti varškės pyragą. Tai puikus biskvito ir varškės derinys. Varškės pyragas skanus ir vienas, tačiau labai gardu su aviečių ir ledų padažu.
Varškės pyragas
29 straipsnių
Pyragas – kepinys, priklausantis vienam iš dviejų kepinių tipų:
- pyragai iš tešlos su saldžiu ar mėsišku arba kitokiu įdaru. Tokie pyragai anksčiausiai pyragai paminėti XII a. Anglijos šaltiniuose.
- pyragai iš pagerintos tešlos su cukrumi ir riebalais.
Patikėkite, šis varškės pyragas vertas kiekvieno jam ištarto komplimento. Itin turtingo skonio, kvapnus ir toks gardus, kad kitai dienai jo tikrai neliks. Tad skubėkite gaminti ir ragauti ypatingai skanaus varškės pyrago.
Maisto tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia Macenskienė Atvelykiui kviečia pasigaminti Paschą. Kadaise vaikystėje ragauto deserto skonis kaunietę pasivijo visai neseniai, kai interneto platybėse radusi receptą nutarė šventėms paruošti nekeptą varškės pyragą. Tik jo paragavusi moteris suprato, ka...
„Jeigu mėgstate pyragus su trapiu sviestiniu pagrindu, tai ir šis varškės pyragas neabejotinai patiks“, – sako tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė. Šį pyragą ji gamino pagal ukrainietišką receptą. Tad išbandykite – gal šis nuostabus varškės pyragas sužavės ir jums.
Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 80 tūkst. žmonių. Karmėlavoje gyvenanti moteris pasakoja, kad maisto gaminimas jau seniai tapo jos pomėgiu, džiuginančiu ne tik ją, bet ir jos šeimą. Šįkart Kristina dalijasi varškės pyrago receptu.
Namuose juokaujame, kad lietuviai gimė turėdami bulvių ir varškės genus. Dėl pirmųjų viskas aišku – kugelis, cepelinai, žemaičiai, virtos bulvės su krapais kiekvienam lietuviui glosto širdį ir skrandį. Kas stebuklingo slypi varškėje? Į šį klausimą geriausiai atsakysite tik patys sau, bet viena tikra...
Internete „Maisto mėgėja“ pasivadinusią Kristiną Naturjevienę seka daugiau nei 80 tūkst. žmonių. Karmėlavoje gyvenanti moteris pasakoja, kad maisto gaminimas jau seniai tapo jos pomėgiu, džiuginančiu ne tik ją, bet ir jos šeimą. Šįkart Kristina pasidalijo trupininio varškės pyrago receptu.
Gaminant šį varškės pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago išeina tikrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių.
TEŠLAI: 100 g margarino 100 g cukraus 2 kiaušinių 140 g miltų 1 šaukštelio kepimo miltelių 5–6 nedidelių nuluptų kriaušių VARŠKĖS ĮDARUI: 250 g varškės 100 g riebios grietinės 1 kiaušinio 30 g kukurūzų krakmolo 1 vanilės ankšties 50 g cukraus TRUPINIAMS: 50 g margarino 50 g cukraus 100 g granolos su...
Verslininkei Liucinai Rimgailei antrasis karantinas nesukėlė tiek iššūkių, kiek pirmasis – užvertos „Liu Patty“ desertinės durys buvo tas scenarijus, kuriam ruošėsi iš anksto. Taigi, atsiradus daugiau laisvo laiko komunikacijos specialistė jį skyrė naujiems užsiėmimams. Su vyru, šokėju ir renginių v...
Kartais sentimentai gali paimti viršų. Šis legenda tapęs pyragas nukels jus į senesnius laikus ir sukels geriausias emocijas. Tešla, varškė ir džemas... Skonių ieškotojas Alfas rodo, kaip šį pyragą lengvai pasigaminti namuose!
Recepto autorė išbandė naują kepimo formą. Pyragas pavyko labai skanus, traškiais krašteliais.
700 g varškės 150 g sviesto 180 g miltelinio cukraus 4 kiaušinių 1 citrinos nutarkuotos žievelės 1 šaukšto miltų 1 šaukšto kukurūzų krakmolo Saujos šilauogių
Šio pyrago išeina pakankamas kiekis pasimėgauti keletui dienų dviems žmonėms, bet jei galvojate pavaišinti didesnę minią – porciją dvigubinkite. Beje, pyragui labai tinka sunaudoti turimos uogienės likučius, svarbu nebūtų labai skysta. Žinoma, skaniausia su namine uogiene. Tiesa, uogienės nereikia d...
Minkštutis, švelnaus ir nuostabaus skonio pyragas pradžiugins visus pyragų mylėtojus. Tai puikus derinys, kuomet sunku išsirinkti ką kepti – varškės ar obuolių pyragą. Aš radau būdą, kaip palengvinti pasirinkimą – tiesiog kepti abu pyragus viename. Ir patikėkite manimi, tiek pyrago pagrindas, tiek v...
Išragavo desertus populiariausiuose kavos tinkluose: štai kur slepiasi skaniausias sūrio pyragas (25)
Vilniuje yra daug vietų, kur galima išgerti tikrai skanios, profesionalių baristų gaminamos kavos. Ar tai gali būti kasdienis malonumas, kai puodelis kavos kainuoja 2–3 EUR, jau kitas klausimas. Jei kartu dar užsisakysite ir desertą, bendra suma gali iššokti ir iki padoraus restorano pietų kainos.
Prasidėjus rudeniui – pyragų sezonui, dažnas gyventojas ieško geriausių receptų, kuriais nustebintų artimus žmones. Nors pasirinkimas labai platus, tačiau norima atrasti tą vienintelį, ypatingą receptą, kuris skoniu ir kvapu bent akimirkai nukeltų į vaikystę.
Šis varškės pyragas labai jaukus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės desertai, labai tinka Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios, sausos kaimiškos varškės.
Pagirdama pasakysiu, kad šis pyragas toks skanus, kad valgant galima nusikąsti pirštus. Jis ne per daug saldus ir ne per riebus, drėgnas ir be proto gardus. Saldaus savaitgalio!