Tikras vasaros simbolis – prinokęs ir gardus arbūzas – yra vienas mėgstamiausių vaisių, kuris ypač naudingas atplūstant vasariškai šilumai. Nors dažnai valgomas tiesiog suraikytas ir atstoja desertą, arbūzas gali būti naudojamas kur kas įdomiau – kepamas ant grilio ar net dedamas į troškinius.
Vasaros gėrybės: vaisiai ir uogos
7 straipsnių
Rugpjūtis – geriausias metas ruošti vasaros gėrybes žiemai. Didelis šviežių uogų asortimentas išduoda, kad dabar tinkamas laikas virti šviežias ir kvapnias uogienes. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, teigia, kad cukrų pakeitę kitais natūraliais saldikliais, galėsite drąs...
Uogienė – saldus, daugelio mėgstamas patiekalas, paruošiamas verdant įvairias uogas ir vaisius. Tai paprasčiausias būdas ilgiau išlaikyti vasaros gėrybes ir mėgautis jomis ne sezono metu. Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, tad Delfi siūlo išbandyti močiutės senovinį vyšnių uogienės receptą.
Lietuviai vis dažniau savo pirkinių krepšelius papildo ne tik egzotiškais vaisiais, bet ir vietiniuose soduose subręstančiomis gėrybėmis. Puikus to pavyzdys – slyvos bei trešnės. Prie augančio jų populiarumo prisideda dešimtmečius tobulinami panaudojimo būdai bei nauda sveikatai.
Šilti orai vasarą – tikras džiaugsmas, tačiau dažniausiai per karštį valgyti nesinori. Pasirinkimų gausa lepina daržo ir sodo gėrybės, tad jeigu nesinori karštos sriubos ar riebios mėsos, Delfi siūlo pasigaminti gardų varškės apkepą su cukinijomis.
Pavasaris - rabarbarų metas. Tad reikia suspėti pagaminti įvairių gardumynų.