veganai

83 straipsnių

Airida Trečiokaitė

Visuomenėje vis dar plačiai sklando stereotipai, jog veganai maitinasi tik salotomis ir niekuo daugiau. Tačiau daugiau nei du metus veganiška mityba besidominti maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu!“ kūrėja Greta Bajoraitė šį mitą nori paneigti ir kviečia išbandyti virtinukus, kurie nukels į Indi...

2023.06.20 14:01
Akvilė Bružinskaitė

Vegetarizmas, veganizmas ar žaliavalgystė – skeptikams tėra mada, kitiems – mitybos principai, kuriais vadovaujamasi dėl ekologinių, moralinių ir kitų priežasčių. Gydytojai į šiuos mitybos būdus žvelgia atsargiai. Pasak jų, žmogaus organizmas prie tokio raciono priprasti gali, tačiau rizikų yra.

2022.10.16 22:33
Šarūnas Meškys, Goda Raibytė

Vegetarai ir veganai prieš visavalgius – neretai šios dvi žmonių grupės turi svarių argumentų ginčuose, kuri mityba yra sveikesnė. Ar mėsa žmogaus mitybos racione – natūralus dalykas, o veganiška ar vegetariška mityba – tai nauja, modernių laikų elgsena? Apie veganišką ir vegetarišką mitybą Delfi TV...

2021.12.18 20:23

Dietologė, visuomenės mitybos mokslų specialistė, populiarios skilties „New York Times“ leidinyje specialistė Cynthia Sass pasakoja „Health“ skaitytojams apie pusiau vegetarinę mitybą, kaip prie jos pereiti ir kaip rinktis tinkamus produktus.

2021.04.17 16:06
Modesta Meškė

„Veganuary“ – Vegan (veganas) + January (sausis) – tai mėnuo, kai žmonės kviečiami išbandyti veganinę mitybą ir pabandyti šį mėnesį išgyventi be gyvūninės kilmės produktų. Apie veganišką mitybą pakalbėjome su Simona, kuri 2,5 metų maitinasi tik veganiškai. Moteriai per tuos metus nė karto nekilo pag...

2021.01.08 13:44
Aurelija Karaliūtė

XIX ir XX amžių sandūroje pasaulyje vyko dideli pokyčiai įvairiose mokslo srityse, farmacijos bei maisto pramonėje, tuo pačiu keitėsi ir žmonių gyvenimo būdas, įpročiai. Tyrinėjant maisto kaloringumą, jo vertę bei vitaminų įtaką sveikatai, kartu pradeda plėtotis ir alternatyvios mitybos praktikos, t...

2020.01.26 12:32

Mėsos nevalgymo ir kitos mitybos mados braunasi ne tik į kasdienybę, bet ir į šventes. Vieni kitus stengiamės nustebinti jau ne kalakutienos vyniotiniais ar keptomis žąsimis, o baklažanų kepsneliais, morkų „lašišomis“ ir pan. Tai tik mada ar pozityvi sveikesnės mitybos tendencija? Pasak laidos Alfo ...

2019.12.21 17:43