Koks šventinis velykinis stalas be deserto. Saldžiam patiekalui siūlome pagaminti gardėsį, pavadinimu „Eklerinis tortas“, kurio kremas labai panašus į tą, kuriuo įdaromi šie purūs konditerijos šedevrai. Receptu sutiko pasidalinti mitybos specialistė, pirmųjų Lietuvoje ketogeninės mitybos mokymų auto...
Velykų patiekalai
20 straipsnių
Velykos arba šventos Velykos, Kristaus prisikėlimas – seniausia ir svarbiausia krikščionių šventė. Švenčiama pavasarį paminėti Kristaus prisikėlimą iš numirusiųjų po nukryžiavimo, kuris laikomas viso krikščioniškojo mokymo pagrindu.
Šventės metu lietuviai mėgsta nukloti stalus Velykų patiekalais.
Tradiciškai per Velykas serviruojama Velykų boba, netikras zuikis, įvairūs šalti užkandžiai, taip pat gausu patiekalų su kiaušiniais.
Nuo salotų su liežuviu iki sultingos nugarinės ar vištienos pyrago – 4 receptai šv. Velykų stalui
3 naminiai paštetai Velykoms – nuo nebrangių tradicinių iki išskirtinio skanėsto žuvies mėgėjams
Velykoms – 7 Zinos desertai: kiekvienas vertas karališko vardo
Kviečia šv. Velykoms iškepti Vienos varškės pyragą – tai senas giminės receptas
Mitybos specialistė, pirmųjų Lietuvoje ketogeninės mitybos mokymų autorė Olga Pakalniškienė dalinasi receptais, kurie jūsų velykinį stalą dar labiau praturtins.
„Pripažinsime, kad nelabai mėgstame kietai virtus kiaušinius, tačiau šis receptas su kitokiais ir nepasigamins“, – šypsosi dalindamiesi rūkytų kiaušinių receptu su DELFI skaitytojais Dovilė ir Mantas Bajaliai. Kartu taip pat kviečia išbandyti dar kelis patikrintus nuostabius receptus.
Nėra puošnesnio velykinio stalo patiekalo nei kvepianti, minkšta ir dailia aukso spalvos odele pasidengusi antis. Tiesa, daugelis žmonių baiminasi, kad iškepti visą antį gali būti sudėtinga. Iš tikrųjų tai visai lengva, tereikia laikytis kelių paprastų patarimų: pasirinkti tinkamą marinatą, laiką ir...
Surenkite artimiesiems nepamirštamą Velykų vakarienę ir jos metu patiekite minkštą ir gardžią bobą, kuri virs tikru vulkanu. 3 kiaušinių 100 g cukraus 125 g margarino „Kepiniams“ su sviestu 200 g kreminės varškės 140 g miltų 50 g kakavos 1 šaukštelio kepimo miltelių Marcipaninių saldainių pagal skon...
Keptas ėriukas, kiaušiniais įdaryti tartai ar džiovintų vaisių pyragai – tai lietuviams vis dar neatrasti Velykų patiekalai, kuriais didžiuojasi įvairios Europos šalys. „Per Velykas dažnas lietuvis ruošia cepelinus, balandėlius, o desertui patiekia šakočius. Ir nors tai yra neatsiejama lietuviškosio...
Velykos anuomet primindavo vestuves. Šeimininkės viską, ką turėjo geriausio, sudėdavo ant Velykų stalo. Merginos, susėdusios ratu, sukdavo kiaušinius, kad sužinotų, kuri pirma ištekės – atsisukęs smaigalys reiškė artėjančias vestuves. Jei kiaušinis lupasi gerai, tai reiškia, kad gyvenimas bus lengva...
Šį sekmadienį švęsime Velykas ir daugelis jau žino, kokiais patiekalais nustebins savo gimines. Tačiau gydytojai bei farmacininkai perspėja – dėl kai kurių lietuvių įpročių šventės gali pasibaigti ligoninės priimamajame.
Nors ir daugelis turime savo mėgstamiausius receptus Velykų stalui, visada norisi išbandyti kažką naujo. Kviečiame išbandyti 4 naujus ir sveikesnius desertų receptus.
Etnologas Libertas Klimka teigia, kad Velykų pyragas nuo senų senovės būdavo pagrindinis šventės akcentas.
Jau šį savaitgalį švęsime Velykas, kurios tiesiog neįsivaizduojamos be įvairiaspalvių margučių, stipriausio kiaušinio paieškų ir ridenimo varžybų. Žymiai rečiau prisimename, kad šiai pavasariškai šventei būdavo ruošiamasi ir kepant tradicinius Velykų pyragus.
Manyčiau, pats geriausias pyragas, tinkantis visiems įnoringiems saldumynų mėgėjams, yra su varške.
DELFI TV kulinarinių laidų cikle įvairių Lietuvos restoranų virtuvių šefai ne tik atskleidžia savo sugebėjimus, supažindina su skirtingų šalių patiekalais, bet ir gamina tai, ką kiekvienas iš mūsų galėtų sėkmingai pakartoti savo namų virtuvėje.
Dėkojame visiems, pasidalinusiems savo gardžių velykinių patiekalų receptais ir skelbiame nugalėtojas!
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas išmokys Jum...
Pagal šį receptą kepta mėsytė labai minkštutė ir sultinga gaunasi, o bulvytės traškios ir pikantiškos.
Kiekviena šeimininkė artėjant Velykoms suka galvą, kokiu patiekalu nustebinti mylimiausius namiškius, kaip patobulinti jau išbandytus tradicinius receptus ir kaip sutaupyti laiko besisukant apie puodus, kad jo liktų ir pačiai šeimininkei.