Veršiena

29 straipsnių

Jurga Jurkevičienė, Paulius Jurkevičius

Garsus gastronomijos istorikas Pellegrino Artusi teigia, kad šis vos per kelias minutes paruošiamas patiekalas gimė Šiaurės Italijoje, tačiau jį pasisavino romiečiai. Todėl gardusis veršienos ir brandinto kumpio kepsnys „saltimbocca“, o šis žodis itališkai reiškia „šok tiesiog į burną“ tapo romietiš...

Prekybos tinklo „Rimi“ žurnalas „Druska ir pipirai“

Jautiena vertinama dėl sodraus skonio, sultingumo, veršiena – dėl švelnesio skonio, minkštesnės mėsos. Šios galvijų mėsos ypatybės žinotos nuo seno, tad verta pasisemti idėjų, kaip tinkamai paruošti galvijų mėsą, iš praeities virėjų.

Kažkada, kaip aš mėgstu juokauti, prieš tūkstantį metų, gaminome namines dešreles. Jų reikia prisigaminti ne vienam kartui, nes tiesiog neapsimoka traukti visų "kombainų" iš spintelių, malti, plauti, kapoti ir t.t.

„Šie pyragėliai gali būti su įvairiausiais įdarais. Čia pateikiu vieną variantą, nors jų galima lengvai prisigalvoti pasitelkus savo skonį ir fantaziją”, - receptą pristatė Aleksandras Pogrebnojus.