Nors lietuviai dažniau renkasi mėsą, gardžiai žuvienei atsispirtų retas. Jos ruošimas atrodo gana sudėtingas, jei nesate to darę, o kad viskas būtų daug paprasčiau ir suprantamiau, atskleisime visus jos gaminimo triukus.
Vida Ežerskienė
8 straipsnių
Geras ir sodrus sultinys gali būti daugelio patiekalų svarbia nata. Iš jo galima išvirti skanią sriubą, valgyti jį vieną su bandele ar patiekti prie mėgstamų čeburekų, taip pat panaudoti išskirtinių padažų gaminimui. Tačiau kaip pagaminti tikrai gerą sultinį?
Tikriausiai daugelis atsimename namus užvaldantį blynų ir vaflių kvapą. Tačiau, kaip jų pasigaminti, kad ne tik kvapas, bet ir skonis būtų nepamirštamas?
Kaip patiekalams išsirinkti tinkamus prieskonius ir kada juos geriausia naudoti? „Bandymų stoties“ laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida Ežerskiene išaiškino, kaip ir kada reikia naudoti skirtingus prieskonius.
Visos paslaptys apie mėsos gaminius: ar žinojote, kad net 20 proc. „Daktariškos“ dešros sudaro vanduo? (14)
Parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo mėsos produktų pasirinkimo. Galite rinktis dešreles, dešras, pieniškas, parūkytas ar servelatus. Tačiau, iš kur žinoti, kad renkantės tikrai gerą ir kokybišką produktą?
Visi triukai ir paslaptys, kaip paruošti sultingus kotletus namuose ir kodėl nevertėtų naudoti faršo (27)
Visi gerai žinome kotletų skonį ir kvapą, juos ruošdavo ir mūsų močiutės, ir mamos. Tačiau, kai ateina laikas jų pasiruošti patiems, kyla klausimas: kaip tai padaryti taisyklingai? „Bandymų stoties“ laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida Ežerskiene aiškinosi, kaip pasigaminti pačius skaniausi...
Ar žinojote, kad soda yra net 4 kartus stipresnė už kepimo miltelius? Technologė patarė, kur ir kada ją naudoti (1)
„Bandymų stoties“ laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida Ežerskiene aiškinsis, kuo skiriasi soda ir kepimo milteliai? Kada rinktis vieną ar kitą? Ką reikia daryti, kad nejaustumėte sodos skonio kepiniuose? Ir ką daryti, jei sodos neturite ir norite ją pakeisti kepimo milteliais? Be to, kaip j...
Visa tiesa ir mitai apie sėklas: kurių jokiu būdu negalima kepinti ir kurios mūsų organizmui yra naudingiausios? (7)
Atėjus rudeniui ypatingai svarbu rūpintis savo sveikata ir papildyti savo organizmą vitaminais bei mineralais. Vienas iš geriausių būdų tai daryti – sėklos. Jose gausu visų elementų, kurie reikalingi mums. Tačiau, ką reikėtų žinoti apie sėklas?