Dažniausiai šitai nutinka vasarą. Dažniausiai – kurorte. Restorane ar picerijoje bendrauji su padavėju, aptarinėji meniu, vyno kortą, ir staiga įprastą viešo pietavimo šurmulį perskrodžia šaižus riksmas. Paskui antras. O tada kažkas triukšmingai ir sunkiai krinta. Paspirtukas – bumpt! Klientui ant k...
viešo maitinimo įstaigos
6 straipsnių
Artėjant dienai, kai Lietuva išgirs lemiamą sprendimą, ar nuo kitų metų šalyje litą pakeis euras, vartotojai stebi, kas vyksta su kainomis viešo maitinimo įstaigose.
Kretingoje įsikūrusi užeiga „Smagratis“ įspėja – savaitgaliais ir švenčių dienomis klientų su sportine apranga neaptarnaus. Viešo maitinimo įstaigos savininkė teigė, kad užeigoje nepageidaujami ir besikeikiantys klientai.
Restoranuose ir kavinėse besilankantys gyventojai jau gali pasitikrinti, kaip viešojo maitinimo įstaigos laikosi švaros ir higienos normų reikalavimų.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, inspektoriai, tikrindami viešojo maitinimo įstaigas, įvairių pažeidimų nustato beveik kas antroje įmonėje. Pastaraisiais metais ypač padaugėjo bendrų higienos pažeidimų (apie 30-40 proc.).
Kadangi Lietuvoje leidžiama prekiauti 165 maisto produktais, kuriuose yra genetiškai modifikuotų organizmų (GMO), vienokiu ar kitokiu būdu jie patenka ir į restoranų aplinką. Ar mes, kaip vartotojai, žinome ką valgome?