Kokias daržoves geriau valgyti: šviežias arba virtas? Jei pagalvojote, kad geriau žalias, neapsirikote. Bet jei spėjote, kad virtas, irgi neapsirikote. Nustebote? Taigi, verdant dalis kai kurių maisto medžiagų, pavyzdžiui, vitamino C, suardomos. Štai garuose virtuose brokoliuose vitamino C...
virimas
12 straipsnių
Virimas – procesas, kurio metu skystis garuoja ne tik iš paviršiaus, bet ir iš vidaus.
Laikui bėgant virtuviniai rankšluosčiai susidėvi ir pradeda skleisti nemalonų kvapą net ir netrukus po skalbimo. Dažniausiai tenka jais atsikratyti ir pirkti naujus. Tačiau patyrę namų šeimininkai turi puikų būdą, kaip atnaujinti senus virtuvės rankšluosčius ir atsikratyti nemalonaus jų kvapo.
Visi puikiai žinome, kad kuo mažiau termiškai apdorotas maistas, tuo geriau mūsų organizmui – išlaikomos vertingiausios ir mūsų sveikatai naudingiausios medžiagos. Augalinių maisto produktų maistingųjų medžiagų biologiniam prieinamumui įtakos gali turėti maistinės medžiagos cheminė forma produkte, t...
Kiaušinis – vienas tų produktų, be kurio neįsivaizduojamas šaldytuvo turinys. Kiaušinius valgome pusryčiams ar naudojame ruošdami patiekalus ar kepinius, o artėjant Velykoms jau sukame galvas, kaip juos marginsime ir puošime šventinius stalus, rašoma pranešime spaudai.
„Gyvenimas yra magijos ir makaronų derinys“ – tai legendinio italų kino režisieriaus Federico Fellini žodžiai. Ir iš tiesų, italams makaronai reiškia kur kas daugiau nei įprastą maisto produktą, o geriausi virtuvės šefai ypač vertina jų paprastumą ir kulinarinį potencialą. Makaronus mėgsta daugelis ...
Kartais verdant sriubą tik to ir tetrūksta – trupučio tirštumo. Dažnai jis iškart prideda tekstūros ir, pripažinkime, valgyti ne vien „plaukiojančias daržoves“ išties maloniau.
Kepti mėsą ant laužo buvo paprasta, tačiau atkurti tai, kaip paleolito laikotarpio žmonės užsivirdavo sau vandens, reikia šiek tiek daugiau išmonės.
Ryžių virimas turėtų būti automatiškas veiksmas, o ne tai, ką kiekvieną kartą reiktų aiškintis. Siekdami racionalizuoti šį procesą, sudarėme dažniausių ryžių virimo klaidų sąrašą, kurie gali kiekvieną kartą sutrukdyti tobulų ryžių paruošimui. Aptarsime kiekvieną problemą chronologine tvarka.
Ar įmanoma sveikai maitintis žiemą, kai organizmas, rodos, pats prašosi šiltų, sočių patiekalų, saldesnių ir riebesnių maisto produktų? Daugybė tautiečių vis dar mano, kad šaltuoju laikotarpiu galima šiek tiek atleisti vadeles. Tačiau iš tiesų, norint išlikti sveikam ir gyvybingam, savimi rūpintis b...
Kokius virtus kiaušinius mėgstate: skystus, minkštus ar kietus? Tinkamai išvirti norimo kietumo kiaušinius visiškai nesudėtinga. Tereikia atsiminti pagrindines taisykles, juk prastai išvirtas kiaušinis gali sugadinti visą dieną.
Puikiai išvirti ryžiai net ir kuklią vegetarišką vakarienę gali paversti pagarbos verta puota. Ryžių galima nusipirkti kiekvieno parduotuvėje, šis produktas pigus, be to, gerai išvirtų ryžių porcija gali tapti puikiu pagrindu daugeliui klasikinių patiekalų.
Norint sveikai maitintis, labai svarbu ne tik suvalgomo maisto kiekis ir kaloringumas, bet ir žaliavos kilmė bei maisto gamybos būdas.