virtiniai

17 straipsnių

Julija Leimonė

Kai alytiškis Nedas Kavaliauskas ėmė jausti, kad jo gyvenime kažko stinga, suprato – laikas imtis naujos veiklos. Ir ėmėsi – tėvystės atostogų metu jis įkūrė savo verslą „Kavalio virtiniai“, o šiandien pagal jo receptūrą ruošti gaminiai iškeliauja į skirtingas Lietuvos puses. Jau ketverius metus pri...

Gal jau nesyk kartosiuosi, bet, mano manymu, italų virtuvei taip išpopuliarėti padėjo magiški pavadinimai, kurie skamba taip mielai, kad paruoštą maistą norisi vadinti būtent taip, kaip skamba pas juos. Gnocchi, Rissoto, Pasta, Focaccia ir t,t. Šie pavadinimai nuvilnijo per visą margą pasaulį ir ne ...

Švieži kelionės įspūdžiai iš Italijos ir atsivežtas pesto indelis – manau, kad šie du faktoriai leido man sumanyti pagaminti virtinukus su kiek kitokiu įdaru. Kad sūrio nepasirodytų per mažai, dėjau jo ir į padažą. Sviestas sviestuotas, sakysit, o iš tiesų gavosi netgi labai ypatingas patiekalas. Je...

Vakar viriau jautienos sultinį. Pasakysiu tiek, kad sultinys pavyko tobulai. Kadangi sultinį viriau iš jautienos kaulų, o ant kaulų liko mėsos, šeimai pasiūliau iškepti lietinius su mėsos įdaru Crepes arba lietiniai su vištiena ir cukinijomis.