Virtiniai arba koldūnai nuo seno yra vienas iš tradicinių Kūčių patiekalų daugelyje namų. Pasirinkimų, kuo juos įdaryti be mėsos, apstu – pradedant pikantiškomis bulvėmis ir baigiant saldžiomis uogomis. Ant Kūčių stalo ypač derės ir virtiniai su būtent šiam vakarui įprastais ir nebrangiais produktai...
virtiniai
17 straipsnių
Turbūt nerastume tautos, kuri savo kultūroje neturėtų miltinės tešlos virtinių su vienokiu ar kitokiu įdaru. Tokį patiekalą – dažniausiai įdarytą mėsa, mes įpratę vadinti koldūnais. Nors jau nebestebina ir iš kitų šalių atkeliavę pavadinimai: chinkaliai, ravioli, gyoza, ar skirtingos virtinių formos...
Šiemet vyšnių – kaip niekada daug, tad gaminkime ukranietiškus virtinius su vyšniomis. „Varenky“ jų labai mėgstami ir, patikiname, tikrai gardūs. patiekite ukrainietiškus virtinius su vyšniomis apibarstę cukrumi ir pagardinę grietine.
Virtiniai – populiarus maistas visame pasaulyje. Kiekviena tauta jiems sugalvoja savo vardus, kurių yra tokia pat didelė įvairovė, kaip ir pačių įdarų. Virtuvės šefas Matteo Covacci – didelis virtinukų arba itališkai vadinamų raviolių gerbėjas ir žinovas. Europos restoranuose, apdovanotuose „Micheli...
Kai alytiškis Nedas Kavaliauskas ėmė jausti, kad jo gyvenime kažko stinga, suprato – laikas imtis naujos veiklos. Ir ėmėsi – tėvystės atostogų metu jis įkūrė savo verslą „Kavalio virtiniai“, o šiandien pagal jo receptūrą ruošti gaminiai iškeliauja į skirtingas Lietuvos puses. Jau ketverius metus pri...
Žiemos šventės nenumaldomai artėja. Šeimose vis dažniau pasigirsta pokalbiai apie Kūčių meniu, kurį, pagal tradicijas, turi sudaryti net dvylika patiekalų. Visi turi savo mėgstamus receptus, tačiau egzistuoja patys populiariausi patiekalai, gaminami karta iš kartos.
Pirmąjį kovo savaitgalį klegėdavusi tradicinė Kaziuko mugė dėl karantino ribojimų šįmet iš Vilniaus centro persikėlė internetą. Vis dėlto, nors gyvai Kaziuko mugėje apsilankyti nepavyks, autentišką mugės nuotaiką galima susikurti ir namuose. Vilma Juodkazienė, prekybos centro „Iki“ maisto ekspertė, ...
Pažinkite pasaulio šalių virtuvę neiškeldami kojos iš namų. Kviečiame išbandyti tradicinį ukrainiečių virtuvės patiekalą – ukrainietiškus virtinius su bulvėmis.
Bostono centre – prabanga tviskantis lietuvės restoranas: už virtinius amerikiečiai moka ir 20 dolerių (370)
Kai vėsų 2012-ųjų lapkritį Rūta Laukien parodė į iš pažiūros niūroką pilką pastatą Bostono centre, sunku buvo patikėti, kad tuometinėje statybvietėje duris atvers vienas geriausių miesto restoranų, kuriame skambės Lietuvos vardas. Tačiau užsispyrusi Amerikos lietuvė pasiekė savo ir įgyvendino senai ...
Gal jau nesyk kartosiuosi, bet, mano manymu, italų virtuvei taip išpopuliarėti padėjo magiški pavadinimai, kurie skamba taip mielai, kad paruoštą maistą norisi vadinti būtent taip, kaip skamba pas juos. Gnocchi, Rissoto, Pasta, Focaccia ir t,t. Šie pavadinimai nuvilnijo per visą margą pasaulį ir ne ...
Švieži kelionės įspūdžiai iš Italijos ir atsivežtas pesto indelis – manau, kad šie du faktoriai leido man sumanyti pagaminti virtinukus su kiek kitokiu įdaru. Kad sūrio nepasirodytų per mažai, dėjau jo ir į padažą. Sviestas sviestuotas, sakysit, o iš tiesų gavosi netgi labai ypatingas patiekalas. Je...
Vakar viriau jautienos sultinį. Pasakysiu tiek, kad sultinys pavyko tobulai. Kadangi sultinį viriau iš jautienos kaulų, o ant kaulų liko mėsos, šeimai pasiūliau iškepti lietinius su mėsos įdaru Crepes arba lietiniai su vištiena ir cukinijomis.
Braškių sezonui artėjant - elegantiški virtinukai.