Virtos bulvės

14 straipsnių

Cepelinai, neabejojame, turi ištikimą gerbėjų būrį. Tik vieni juos įsivaizduoja su mėsa ir niekaip kitaip, kai kitiems gardūs ir su varške. Nežinote, kurie labiau patinka jums? Išvirkite abiejų. Šįkart jūsų dėmesiui – cepelinų su varške receptas.

Lietuva – bulvinių patiekalų kraštas. Nors anksčiau visame pasaulyje buvo manoma, kad bulvės nėra tinkamos maisto gamybai, tačiau šią nuostatą pakeitė prancūzų agronomas ir vaistininkas Antuanas Ogiustas Parmantjė, kurio dėka jos tapo neatsiejamas daugelio pietų ar vakarienės patiekalas. Šiandien bu...

Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be bulvių, o kai kurie bulvių patiekalai laikomi nacionaliniu mūsų tautos kulinariniu paveldu. Statistikos duomenimis, lietuvis per parą suvalgo vidutiniškai apie 250 g bulvių, tad jas netgi drąsiai galima vadinti antrąja mūsų duona. Ir nors dažniausiai bulvės yra...