virtuvės šefai

25 straipsnių

Virtuvės šefas (pranc. Chef de Cuisine) – virėjas, pasiekęs aukšto profesinio meistriškumo lygį, paprastai atsakantis už visą maisto gamybos procesą virtuvėje, vadovaujantis virėjų kolektyvui. Išradingas, norintis eksperimentuoti ir improvizuoti virtuvėje šefas gali parašyti sukurtų kulinarinių receptų knygą, atidaryti savo kulinarinę mokyklą skleisti profesinėms žinioms.

Šefas Martynas Meidus: eksperimentas vilniečiams pasiūlyti paryžietišką vakarienės kultūrą sulaukia dvejopų reakcijų

Virtuvės šefas: pradėjęs dirbti viešbučio restorane buvau šokiruotas, kiek daug maisto išmetama, – trys didžiuliai konteineriai per dieną

Iš Vilniaus į Klaipėdą persikėlęs ir ten restoraną atidaręs indas Chandanas: čia radau viską ir čia pasiliksiu

Darbas vienoje iš brangiausių Europos šalių konditerei Živilei apkarto: restorano šefas buvo alkoholikas, kuris nuolatos keikėsi ir vaikė mus

Virtuvės šefas Airis sulaukė ypatingo įvertinimo – restoranas apdovanotas „Michelin“ žvaigždute: maniau, širdis iššoks iš krūtinės

Naująja virtuvės žvaigžde vadinamas Kupčinskas apie iššūkių troškimą: plytas kraudamas ramiau gyvensi, bet aš nenoriu būti vidutinybe

Dukart geriausiu virtuvės šefu pripažintas Misius apie audrą restoranų rinkoje: vienoks ar kitoks rinkos apsivalymas visada yra gerai

4 virtuvės šefai dalijasi receptais iš obuolių – bus ne prasčiau kaip restorane

Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Liutauras Čeprackas: turiu taikytis prie naujos realybės

Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų

Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų

Virtuvės šefas Vytautas Samavičius: turime savų triukų, kad ir didžiausi niurzgliai iš restorano išeitų patenkinti

Virtuvės šefas Rimydis apie tai, kas jam yra tobulas restoranas: skonio nenufotografuosi

Šefas iš pajūrio Martynas Meidus: apie tai, kas maiste yra ne tik gražu, bet ir labai seksualu

Virtuvės šefas Praspaliauskas: tiesą sakant, buvo laikas, kai tikrai norėjau išvažiuoti iš Lietuvos – jau ir darbo pasiūlymą Danijoje turėjau

Azijietišką virtuvę pamėgęs savamokslis šefas per metus atidarė du restoranėlius – vieną Palangoje

Virtuvės šefai pataria, kai supakuoti sumuštinį – atrodo labai estetiškai

Virtuvės šefai pataria, kaip lengvai pašalinti pomidoro odeles – pakaks vieno judesio

Virtuvės šefai pataria, kaip uždengti maisto gaminius, – nereikės jokių atskirų indų

Virtuvės šefai pataria, kaip pasinaudoti sieteliu, kurio rankena per trumpa: daugiau nebesiblaškysite

Patarimas, padėsiantis atsukti stiklainį, – nereikės jokių įmantrių įrankių

Virtuvės šefai pataria, kaip panaudoti picos tešlos likučius, – pasigaminkite sūrio lazdelių

Virtuvės šefai pataria, kaip atgaivinti pavytusias žoleles – atrodys lyg ką tik nuskintos iš daržo