Jei sijojant miltus į indą jie pasklinda gerokai už šio ribų, – taip nutinka ne jums vienam. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rekomenduoja išbandyti jų siūlomą būdą, kaip miltus sijoti ir nepribarstyti aplinkui.
virtuvės šefai
25 straipsnių
Virtuvės šefas (pranc. Chef de Cuisine) – virėjas, pasiekęs aukšto profesinio meistriškumo lygį, paprastai atsakantis už visą maisto gamybos procesą virtuvėje, vadovaujantis virėjų kolektyvui. Išradingas, norintis eksperimentuoti ir improvizuoti virtuvėje šefas gali parašyti sukurtų kulinarinių receptų knygą, atidaryti savo kulinarinę mokyklą skleisti profesinėms žinioms.
Iš Vilniaus į Klaipėdą persikėlęs ir ten restoraną atidaręs indas Chandanas: čia radau viską ir čia pasiliksiu
Darbas vienoje iš brangiausių Europos šalių konditerei Živilei apkarto: restorano šefas buvo alkoholikas, kuris nuolatos keikėsi ir vaikė mus
Virtuvės šefas Airis sulaukė ypatingo įvertinimo – restoranas apdovanotas „Michelin“ žvaigždute: maniau, širdis iššoks iš krūtinės
Naująja virtuvės žvaigžde vadinamas Kupčinskas apie iššūkių troškimą: plytas kraudamas ramiau gyvensi, bet aš nenoriu būti vidutinybe
Dukart geriausiu virtuvės šefu pripažintas Misius apie audrą restoranų rinkoje: vienoks ar kitoks rinkos apsivalymas visada yra gerai
4 virtuvės šefai dalijasi receptais iš obuolių – bus ne prasčiau kaip restorane
Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Liutauras Čeprackas: turiu taikytis prie naujos realybės
Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų
Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų
Virtuvės šefas Vytautas Samavičius: turime savų triukų, kad ir didžiausi niurzgliai iš restorano išeitų patenkinti
Virtuvės šefas Rimydis apie tai, kas jam yra tobulas restoranas: skonio nenufotografuosi
Šefas iš pajūrio Martynas Meidus: apie tai, kas maiste yra ne tik gražu, bet ir labai seksualu
Virtuvės šefas Praspaliauskas: tiesą sakant, buvo laikas, kai tikrai norėjau išvažiuoti iš Lietuvos – jau ir darbo pasiūlymą Danijoje turėjau
Azijietišką virtuvę pamėgęs savamokslis šefas per metus atidarė du restoranėlius – vieną Palangoje
Virtuvės šefai pataria, kai supakuoti sumuštinį – atrodo labai estetiškai
Virtuvės šefai pataria, kaip lengvai pašalinti pomidoro odeles – pakaks vieno judesio
Virtuvės šefai pataria, kaip uždengti maisto gaminius, – nereikės jokių atskirų indų
Virtuvės šefai pataria, kaip pasinaudoti sieteliu, kurio rankena per trumpa: daugiau nebesiblaškysite
Patarimas, padėsiantis atsukti stiklainį, – nereikės jokių įmantrių įrankių
Virtuvės šefai pataria, kaip panaudoti picos tešlos likučius, – pasigaminkite sūrio lazdelių
Virtuvės šefai pataria, kaip atgaivinti pavytusias žoleles – atrodys lyg ką tik nuskintos iš daržo
Iš Gargždų į sostinę studijuoti atvykęs Justinas Gražys planavo dirbti vadybininku – sostinėje studijavo Kultūrinės veiklos vadybą. Visgi, įsidarbinus viename sostinės Azijos virtuvės restoranų, karjeros planas visiškai pasikeitė. Justiną taip įtraukė Azijos virtuvė, jog jis ne tik ėmė pats tobulint...
Restoranų Palangoje ir Vilniuje kulinarines koncepcijas kuriantis žinomas šefas Martynas Meidus pastebi, kad Lietuvos gyventojų požiūris į vakarienes mieste keičiasi. Tai, šefo teigimu, gali būti susiję su užaugusia daugiau po pasaulį keliaujančia, gyvenimo patirties kitose Europos valstybėse turinč...
Greičiausiai esate susidūrę su tokia situacija, kai norint ką nors perpilti ar nukošti per sietelį, šio rankena, deja, per trumpa jūsų pasirinktam indui. Kad nereikėtų blaškytis ieškant kito indo ar bandant viską išlaikyti rankose, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks turi tobulą sprendi...
Jei nežinote, kaip paruošti užkandžių lėkštę, būtinai pasinaudokite virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimais. Patikėkite – jokio vargo, jokios gaišaties ir užtruksite vos kelias minutes. O susirinkusieji mėgausis tokia užkandžių lėkšte ir dėkos iš malonumo.
Juk ne kartą taip nutiko, kad liko picos tešlos. Neskubėkite jos išmesti – virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys, kokių gardžių sūrio lazdelių galite pasigaminti.
„Jo desertai – meno kūriniai“, „Nieko panašaus joks kitas konditeris Lietuvoje nekuria“, „Tai – perfekcionistas, žmogus-žaibas, kurio galvoje nuolat sukasi idėjos“, – taip apie vieną garsiausių Lietuvos konditerių Evaldą Jušką kalba jo artimieji, draugai ir kolegos. Ir nors pats Evaldas iš pirmo žvi...
Gaminant patiekalą ar dekoruojant jį prireikia prieskoninių žolelių, tarkime, petražolių lapelių. Neabejojame – iki šiol kantriai skabydavote lapelį po lapelio. Tačiau kai tik pamatysite, kaip tai daro virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks, skabymą pamiršite visiems laikams.
Ypač sultingų kiaulienos šonkauliukų receptas. Patarimu, kaip tokius pasigaminti, dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Neabejokite – gaminant pagal šį receptą kiaulienos šonkauliai visada bus nepriekaištingo skonio.
Ruošiate desertą ir kyla klausimas, kaip patogiai nulupti kivį, kad šis neslystų iš rankų ir nesusižeistumėte. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pateikia net 3 būdus, kaip nulupti šiuos vaisius.
Iškepus pyragą, keksą ar plokštainį laukia ne pats smagiausias darbas – iššveisti kepimo indus, nugramdyti prikepusio maisto likučius. Vargiai kam šis užsėmimas patinka. Tad virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks siūlo sprendimą, kuris nemalonų darbą pavers greitu ir efektyviu.
Jei iki šiol manėte, kad upėtakį paruošti sudėtinga, netrukus persigalvosite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, pagal kurį šią žuvį gali ruošti net niekada to nedaręs.
Gaminate iš šaldytos tešlos, tačiau ne kaskart rezultatas džiugina? Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys, kokios dažniausias klaidas darote ir pasidalins gudrybėmis, kaip iškepti pačius gardžiausius gaminius.
Jei prieš du dešimtmečius restoranai, ypač viešbučių, net nesivargindavo rūpintis maisto atliekomis – kalnai jo buvo išmetama, jaunoji šefų karta turi visas galimybes puoselėti tvarumą profesionalioje virtuvėje, tačiau ne visada turi tam noro ir reikiamų žinių. Siekdamas dalintis žiniomis ir skatint...
Įsikūręs pačiame Vilniaus centre, Pamėnkalnio gatvėje, restoranas „Lauro lapas“ skaičiuoja jau dešimtus darbo metus. Kaip pasakytų jo šeimininkė Orinta – per juos buvo tiek, kad maža nepasirodė.
Auksakalių, spaustuvininkų, stiklių ir prekybininkų tradicijomis garsėjantis Vilniaus Stiklo kvartalas šį rudenį dedikuoja obuoliams. Tradicinis Lietuvos sodų vaisius visą spalį okupavo kvartalo restoranus ir kavines, o virtuvės šefai, rodos, varžosi, kuris savo svečiams iš obuolių pasiūlys įdomesnį...
Rugsėjo 9-11 d. Garliavoje, „Šimtmečio“ parke bei didžiausioje miestelio – Vytauto gatvėje bus surengtas maisto ir kultūros festivalis „Skanaus: Europos virtuvės 2022“. Šis renginys yra projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ dalis ir sieks lankytojus supažindinti su Europos maisto įvairov...
Žymiausi Lietuvos virtuvės šefai šį savaitgalį suvienija jėgas kilniam tikslui. Kviečia solidarizuotis su Ukraina ragaujant nacionalinį šalies pasididžiavimą – ukrainietiškus barščius!
Neseniai trečiąjį savo televizinį sezoną paskelbusi „Delfi TV“ žiūrovams pasiūlė naujų įspūdžių, potyrių, įkvėpimo ir, žinoma, skonių paletę. Kartu su atsinaujinusia televizija startuoja ir kiekvieną šeštadienį, 9.30 val. rodoma nauja laida „Receptų receptai“.
Prasidėjo Lietuvos gastronomijos savaitė: restoranai kviečia nebrangiai paragauti gurmaniškų patiekalų (1)
2021 m. gegužės 24-30 dienomis vyks jau devintoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai kvies visus, norinčius pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.