viskis

14 straipsnių

Viskis (iš senovės keltų Uisqe beatha, Uisque baugh – gyvybės vanduo, senovės angl. uishgi, šiuolaikine anglų kalba Whisky arba Whiskey) – alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant grūdų (dažniausiai miežių, kviečių, rugių, kukurūzų) salyklą, o gautą skystį distiliuojant ir brandinant statinėse (paprastai ąžuolo).

Vilniaus senamiestyje įsikūręs viskio baras „King & Mouse“ pristatė naują, jau antrąjį, savo leidybos viskį. Šiam produktui buvo atsirinkti keli skirtingi salykliniai viskiai iš Škotijos ir taip sukurtas naujas receptas. Vos 257 butelių tiražu išleistam gėrimui taip pat paruoštas specialus butelio d...

Lietuvoje vis labiau populiarėjant viskio kultūrai, pravartu žinoti, jog mėgavimo šiuo gėrimu ritualas turi tam tikras taisykles, kurių laikydamiesi, galėsite pajusti visas viskio skanavimo subtilybes. Susipažinti su šiomis taisyklėmis portalo www.vyriskai.lt skaitytojams padės viskio ekspertas, bar...

Šis gausiai viskio turintis pyragas tebūnie skirtas smaližiauti suaugusiems. Pyragu mėgaujamasi prie škotiškos kavos, kuri panaši į airišką kavą, tik paruošta su škotišku viskiu.