Parduotuvėse pasirodę pirmieji švieži ridikėliai ir salotos praneša apie artėjančio pavasario pradžią. Artėja laikas, kuomet galėsime praturtinti savo mitybą vitaminais, mineralais ir kitomis medžiagomis. Tačiau ar pagerės jūsų sveikata nuo pavasario gėrybių?
vitaminas A
82 straipsnių
Beveik kiekvienas iš šalies gyventojų yra susidūręs su regos problemomis – sutrikusiu matymu, akių skausmu, dirginimu, trumparegyste, toliaregyste, katarakta ar kitomis akių ligomis. Svarbų vaidmenį norint išsaugoti akių sveikatą vaidina vitaminai. Kurie regai yra svarbiausi ir kuriuos produktus ger...
Virškinimo sistema dirba be perstojo, kad aprūpintų maistu visas kūno ląsteles ir efektyviai pašalintų atliekas. Virškinimo sistemos sutrikimų nepaisymas gali turėti neigiamų pasekmių savijautai ir bendrai organizmo sveikatai. Mityba ir kiti gyvenimo būdo pasirinkimai daro didelę įtaką virškinimo pr...
Sakoma, kad akys – sielos atspindys. Tačiau jose galima pamatyti ir kur kas daugiau. Pažvelgę į akis gydytojai gali pastebėti ir įtarti apie tam tikras ligas – ne tik regėjimo. Akys ir sutrikęs regėjimas gali įspėti apie įvairius sveikatos sutrikimus: pradedant vėžiu, insultu, baigiant aukštu kraujo...
Naujųjų metų pradžia – puikus metas motyvuoti save ne tik aktyviau sportuoti ar sveikiau maitintis, bet ir keisti savo odos priežiūros rutiną. Tai ypač aktualu žiemą, kuri odos būklei nedėkinga: šaltis, vėjuotas ir sausas oras bei šildomos patalpos – tai iššūkiai, kurie reikalauja ypatingo rūpesčio....
Burokėlis grįžta į prabangių restoranų meniu ir vis dažniau sutinkamas mūsų virtuvėje. Tai ne tik skani, bet ir labai maistinga lietuviška daržovė. Ką reikėtų žinoti apie burokėlį ir ką skanaus galima iš jo pasigaminti?
Ikrai – vienas seniausių delikatesų pasaulyje. Dėl savo maistinės vertės ir išskirtinio skonio jie buvo vertinami dar Antikos laikais, o šiandien ikrai yra prabangos ir gero skonio ženklas. Ar žinote, kuo ikrai naudingi mūsų organizmui? Kokius geriausia rinktis? Ir kaip atskirti tikrus nuo dirbtinių...
Vasariui einant į pabaigą jaučiamos pavasario nuotaikos, todėl nenuostabu, kad vis dažniau lengvumo ir spalvų norisi ne tik spintose, bet ir lėkštėse. Į kasdienę mitybą įtraukiame daugiau šviežių daržovių ir žalumynų, rašoma pranešime spaudai.
Mandarinai – bene populiariausias šventinio laikotarpio vaisius. Ar žinote, kuo mandarinai naudingi sveikatai? Kiek jų galima suvartoti? Ir kas gali nutikti, jei suvalgysime per daug mandarinų?
Sandrija Čapkauskienė įvardijo, kiek mandarinų galima suvalgyti per dieną ir kodėl nevertėtų išmesti jų žievelių (20)
Mandarinai – artėjančių švenčių simbolis, o jau visai arti tas malonus mandarinų skanavimo metas. Net nusišypsojau prisiminusi jų kvapą ir skonį. Tikrai pastebėjote, kad mandarinai skiriasi. Ar kilo klausimų, kuo viena rūšis pranašesnė už kitą? Kokia jų nauda sveikatai? Šį kartą man ir pačiai buvo l...
Sveika mityba gali padėti sustiprinti imunitetą ir atbaidyti įvairias ligas. Štai devyni maisto produktai, kurie suteikia reikalingų maistinių medžiagų jūsų imuninei sistemai, taip pat trys produktai, kurių reikėtų vengti, rašo allrecipes.com.
Kosmetologė rėžė kategoriškai: perspėja, kokių veido priemonių nenaudoti be specialisto rekomendacijų (9)
Ruduo siejamas su rūgštinių priemonių naudojimu namuose, nes šiltuoju metų laiku jas moterys prašomos paslėpti tamsioje, saugioje vietoje, kad galėtų mėgautis vasaros malonumais labai nesijaudindamos dėl kiekvieno saulės spindulio, glostančio veidą. Tokia yra bendra ir visiems tinkama rekomendacija....
Įspūdingos cukinijų galios: padeda atbaidyti daug ligų, gerina regėjimą ir virškinimą, mažina cholesterolį (10)
Dėl švelnaus skonio ir įspūdingos maistinės sudėties cukinijos pelnytai laikomos vienomis iš populiariausių bei universaliausių vasarą sunokstančių daržovių.
Moliūgai – ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Ruduo – moliūgų sezonas. Tad gaminkite įvairius moliūgų patiekalus, gardžiuokitės ir aprūpinkite organizmą daugeliu maistingų medžiagų.
Žuvis – vitaminų ir sveikųjų riebalų šaltinis, pasirodo, gali būti ir puikus produktas, norint numesti svorį arba pasigražinti veido odą. Dietologai tvirtina, kad žuvis – vienas „dietiškiausių“ produktų, kuris ne tik sveikas, tačiau ir sotus. Odos priežiūros specialistai taip pat skatina žuvį įtrauk...
Nors pavasaris šaltokas, pievose jau geltonuoja kiaulpienės. Jų Lietuvoje turime tiek daug, kad dažnai neįvertiname jų teikiamos naudos. Dažnas galvoja, kad kiaulpienės karčios ir net nenori jų ragauti. Tačiau sveikatos žinovai primena, kad kiaulpienė – vaistažolė, pagal gerąsias savybes užimanti ne...
Retinolis – vienas efektyviausių odos priežiūros ingredientų, kovojančių su raukšlėmis. Retinolio nauda įrodyta moksliškai, todėl šis elementas yra plačiai naudojamas dermatologijoje ir įvairios kosmetikos – nuo naktinių kremų bei serumų iki dekoratyvinės kosmetikos – gamyboje. Tačiau prieš renkanti...
Subalansuota mityba – raktas į stiprų imunitetą: kodėl labai svarbu kasdien gauti vitaminų A ir D? (12)
Nors žiemos malonumai ne vieną nuteikia išties gerai, tačiau šiuo periodu kaip niekada turime daug dėmesio skirti savo mitybai. Kodėl? Šaltuoju periodu žmogui natūraliai sunkiau gauti visų jam reikalingų medžiagų: turime mažiau šviežių daržovių, vaisių, uogų, beveik negauname saulės spindulių, mažia...
Atšiaurus vėjas, temperatūrų pokyčiai, sausas oras patalpose – visa tai gali padaryti nemažai žalos mūsų veido odai, todėl šaltuoju metų laiku reikia nepamiršti tinkamai ja pasirūpinti. Su tuo kasdien susiduriančios specialistės pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį odos priežiūros rutinoje ir koki...
Praėjusią savaitę žiniasklaidą apskriejo žinia, kad Londone savo namuose mįslingai mirė lietuvė. Mirtis ją ištiko kelios valandos po to, kai jai į veną buvo suleistas vitaminų mišinys organizmui stiprinti. Tad kas iš tiesų gali sustiprinti organizmą, o kokios medžiagos mums gali būti pavojingos? Api...