Rabarbarai daugeliui primena vaikystę ir vasaros džiaugsmus. Sultingų, rūgščių stiebų dedama į įvairius kepinius, iš jų verdama uogienė. Jei vargina vidurių užkietėjimas, valgykite į salierus panašių stiebų – juose gausu žarnyno veiklą skatinančių skaidulų. Tiesa, vienos rabarbarų dalies valgyti ne ...
vitaminas K
35 straipsnių
Virškinimo sistema dirba be perstojo, kad aprūpintų maistu visas kūno ląsteles ir efektyviai pašalintų atliekas. Virškinimo sistemos sutrikimų nepaisymas gali turėti neigiamų pasekmių savijautai ir bendrai organizmo sveikatai. Mityba ir kiti gyvenimo būdo pasirinkimai daro didelę įtaką virškinimo pr...
Socialiniuose tinkluose pasirodė melagingų įrašų apie vitamino K poveikį naujagimiams. Ši injekcija kūdikiams skiriama vos tik jie gimsta, kad būtų užtikrintas kraujo krešėjimas ir neprasidėtų vidinis kraujavimas.
Vienomis saldžiausių laikomos vynuogių sultys drąsiai galėtų pretenduoti į deserto kategoriją – jos dažnai naudojamos įvairiems kokteiliams bei saldumynams ruošti, rašoma pranešime spaudai. Vis dėlto, vynuogės yra ne tik saldžios, bet ir pasižymi naudingais vitaminais bei mineralais. Kodėl verta var...
Visi be išimties švieži žalumynai – vertingas organizmui būtinų vitaminų, mikroelementų ir antioksidantų šaltinis, tačiau petražolės užima ypatingą vietą. Taip yra dėl tam tikrų jų savybių, apie kurias netrukus sužinosite.
Gražgarstės – palyginti neseniai ant kasdienio mūsų stalo atsiradęs lapinis augalas, todėl apie jų savybes žino toli gražu ne visi. Aišku, šviežių daržovių salotų mėgėjai ir tie, kurie vadovaujasi sveikos mitybos principais, jau spėjo įvertinti originalų gražgarsčių skonį, papildantį įprastus valgiu...
Agurkai ‒ viena geriausiai žinomų ir labiausiai vasarą vartojamų daržovių, pasižyminti itin dideliu vandeningumu ir vitaminų bei mineralinių medžiagų gausa. Jie lengvai auga, yra įvairių rūšių ir formų. Mažai kalorijų turintys agurkai yra labai naudingi mūsų organizmui.
Sveika mityba yra svarbi visiems, tačiau tam tikras maistas yra ypač tinkamas moterims aktualioms problemoms spręsti. Šiuose produktuose yra daug maistinių medžiagų, kurios padės apsaugoti jūsų kūną ir išlaikyti gerą jo darbą net ir senstant, rašoma portale webmd.com.
Apie vitamino D trūkumą kalbama daug, su tuo siejamos autoimuninės ligos, vėžys, kaulų retėjimas, depresija ir daug kitų ligų. Kuo ypatingas vitaminas D, ar galime jo atsargų prisikaupti per vasarą ir ar tikrai nuolat reikia vartoti vitamino D papildus, kalbamės su Medicinos diagnostikos ir gydymo c...
Šio pavasario realijos: nusilpęs imunitetas ir pablogėjusi psichologinė savijauta – kaip su tuo kovoti? (11)
Statistika rodo, kad vitamino D trūksta daugiau nei 80 proc. Baltijos šalių gyventojų. Mokslininkai nesnaudžia ir kasmet pristato vis daugiau tyrimų apie šio vitamino įtaką mūsų sveikatai, gerai savijautai ir imuninės sistemos stiprinimui.
Atsipalaiduoti vasarą, žinoma, naudinga ir netgi būtina, tačiau grįžti į mokslus ar darbus kartais būna uždavinys ne iš lengvųjų. Sakoma, jog bendrą organizmo būseną ir protinę veiklą sustiprinti, o kartais ir priešingai – apsunkinti, gali net ir atitinkamas maistas. Tad ką valgyti, norint jaustis e...
Agurkai, kaip ir įvairių rūšių moliūgai, priklauso moliūginių šeimai. Agurkai turi daug vandens, mažai kalorijų, riebalų, cholesterolio ir natrio, rašoma straipsnyje medicalnewstoday.com.
Indijoje nuo neatmenamų laikų agurkai buvo palčiai naudoti ne tik maistui, bet ir medicinoje. Tokį pripažinimą jie pelnė todėl, kad šalyje, kuriai būdingas šiltas klimatas, padėdavo apsaugoti organizmą nuo dehidratacijos, bet to, puikiausiai atgaivindavo karščiu tvoskiančią dieną. Tik šiedu pranašum...
Vos kūdikis išvysta pasaulį, jau pirmosiomis valandomis jo laukia krūva procedūrų. Viena tokių – vitamino K dozė. Šiandien Lietuvoje visiems kūdikiams, kurių tėvai sutinka, suleidžiamas vitaminas K. Tačiau daugelis net nelabai gerai žino, kam jo reikia ir kokių ligų ši procedūra padeda išvengti. Api...
Rabarbaras – unikali daržovė, mėgstama dėl rūgščių kotų. Dėl išskirtinio skonio rabarbarų dažnai dedama į daugumą desertų ir tirštųjų kokteilių. Galbūt todėl Europoje ir Šiaurės Amerikoje rabarbarai neretai priskiriami vaisių kategorijai.
Slyvos džiovinamos saulėje arba orkaitėje, jos primena dideles juodas razinas. Tamprioje džiovintų slyvų odelėje ir drėgnokame minkštime yra daug organizmui naudingų maistinių medžiagų. Vis dėlto prieš vartodami džiovintas slyvas gydymosi tikslais pasikonsultuokite su gydytoju.
Šiandien vis drąsiau nosį kyštelime į kitų šalių virtuves: lankydamiesi svečiose šalyse, užsukę į ekologiškų maisto produktų krautuvėles ar smalsumo vedami skaitinėjame neaprėpiamose interneto platybėse. Tačiau kiek naujovių įtraukiame į savo kasdienę mitybą?
Lengviausias būdas pagerinti sveikatą ir savijautą – valgyti daug daržovių. Visose daržovėse gausu sveikų vitaminų, mineralų ir ląstelienos. Vis dėlto, kai kurios jų išsiskiria ypatinga nauda sveikatai, rašo medicalnews.today.
Klausimas. Kodėl daug metų, sergant prostatos vėžiu, gydytojas nepabrėžia, kad kalcis turi būti su D ir K vitaminais, antraip kemšasi širdies kraujagyslės? Rytis, 50 m.