Norėčiau būti žydas: tai – ne paslaptis. Apie tai jau esu rašęs plačiai žinomame tekste „Užkalnis norėtų būti žydas ir valgyti beigelius“.
Vylius Blauzdavičius
22 straipsnių
Rašau ir žinau, kad daug kas ironizuos, ypač tie, kurie mano, kad mano apžvalgos yra už pinigus, už maistą ar kaip nors kitaip korumpuotos ir nesąžiningos („kritikuoja tuos, kas nesumoka“) – dalis tų skaitytojų dažnai sako, kad mane restorane kitaip aptarnauja, negu kitus.
Kiaulienos šonkauliai – tikra grilio vakarėlių legenda, kurią nepriekaištingai paruošti pavyksta tikrai ne kiekvienam. Kas jau kas, bet savo karjeros pradžioje beprotiškus šonkaulių kiekius kone kasdien gamindavęs mėsos ekspertas Vylius Blauzdavičius tikrai žino patį geriausią šonkaulių receptą bei ...
Kiaulienos šonkauliai – tikra grilio vakarėlių legenda, kurią nepriekaištingai paruošti pavyksta tikrai ne kiekvienam. Kas jau kas, bet savo karjeros pradžioje beprotiškus šonkaulių kiekius kone kasdien gamindavęs mėsos ekspertas Vylius Blauzdavičius tikrai žino patį geriausią šonkaulių receptą.
Įpusėjus vasarai, prabėgti spėjo ir didžioji dalis grilio sezono. Jeigu per šį laiką jau spėjote atsivalgyti šašlykų, šonkauliukų ar vištienos sparnelių, šefas Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti gardų ir paprastai paruošiamą tuno kepsnį. Grilio ekspertas pasakoja, kaip reikėtų iškepti tobul...
Neišmeskite po šventės likusių šašlykų ir ryžių: šefas papasakoja, kaip tokiam maistui suteikti antrą šansą (4)
Kiekviena šventė neapsieina be vieno iš dviejų dalykų: tiek svečių, tiek ir šeimininkų persivalgymo bei po šventės liekančių nesuvalgyto maisto kalnų. Jeigu improvizuoti sunaudojant baltos mišrainės likučius kiek sudėtingiau, po grilio vakarėlių likę iškepti šašlykai ir paruošti ryžiai nesunkiai pan...
Pastaraisiais dešimtmečiais Lietuvoje kaip niekad išpopuliarėjo įvairūs grilio patiekalai, tačiau jais lietuviai mėgavosi ir prieš šimtus metų. Rytoj minint Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, virtuvės šefas ir BBQ ekspertas Vyliaus Blauzdavičius pristato senovės lietuvių kulinarinius papr...
Maisto ruošimą ant grilio galime laikyti nauja meno rūšimi, kadangi skonio gudrybių čia mokomasi ne vienerius metus. Nors tobulai iškepti šašlykai ar kepsniai gimsta tik patyrusių grilio meistrų rankose, paruošti dešreles – vieną dažniausių grilio sezono pasirinkimų – gali kone kiekvienas. Tačiau ar...
Kuo arčiau Joninės – tuo intensyvesnis būna pasiruošimas trumpiausiai metų nakčiai, tačiau per skubėjimą galite užmiršti pačius svarbiausius dalykus. Pavyzdžiui, auksines maisto ruošimo grilyje taisykles, kurių sulaužymas iškart sugadina kepamo maisto skonio savybes.
Praėjusią savaitę praūžęs 6-tasis „Lidl Lietuva“ gimtadienis subūrė laiką gamtoje leisti mėgstančius vilniečius ir miesto svečius. Į šventę atskubėję žinomi šalies veidai ne tik vaišinosi grilio patiekalais, bet ir išdavė savo grilinimo gudrybes.
Žinomas grilinimo asas dalinasi svarbiausiais patarimais: taip nustebinsite net išrankiausią ragautoją (3)
Išskirtinių grilio patiekalų ruošimas yra puikus būdas skaniai ir įsimintinai paminėti pagaliau atėjusią vasarą. Tiesa, progų švęsti ir kaitinti kepsnines ne viena – pirmąjį birželio sekmadienį Lietuvoje švenčiama ir tėvo diena, kurią kviečiama praleisti ant grilio grotelių skrudinant ne tik mėsą, b...
Jau šeštus metus pirkėjus Lietuvoje tvarių ir atsakingų tiekėjų produkcija aprūpinantis prekybos tinklas „Lidl“ nenustoja džiuginti. Birželį, kaip ir kasmet, „Lidl Lietuva“ švenčia savo gimtadienį, o šių metų šventės programa – išties įspūdinga.
Jis – charizmatiškasis barbekiu guru, laidų apie maistą kūrėjas, kelių parduotuvių „Chef the Viking“ ir restoranų bei cecho, kur brandinama mėsa šeimininkas. Taip trumpai būtų galima pristatyti daugeliui šefo-vikingo vardu žinomą Vylių Blauzdavičių. Prie visų šių apibūdinimų dar derėtų pridurti tai,...
Tai kaip jausmai prieš šventes? Ramybė ar stresas? Ką gaminsit? Jei dar iki galo nežinot, kas ant Kalėdų stalo atsidurs, tai padėsiu šiek tiek pasakydamas, kad šios anties receptas - kos mo sas, nes reikia vos kelių ingredientų, vietos susifeilinti nėra, tik svarbiausia - žema temperatūra, laikas ir...
Gausiam Kalėdų stalui – burnoje tiesiog tirpstanti jautiena su puria bulvių koše pagal Vylių Blauzdavičių (3)
Su gruodžio 1 diena man prasideda ir šventinis laikotarpis, tad starto proga noriu pasidalinti ir šventinio patiekalo receptu, kuris vertas šiais metais atsidurti ant kiekvieno stalo: roast beef su sviesto ir sultinio padažu bei pačia kremiškiausia bulvių koše – jausmas, lyg nuo debesies nusileidusi...
Stebėdamas lietuvių norą vis drąsiau ragauti skirtingų skonių sūrius, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius pristato vis dar mažiau pažįstamą sūrių panaudojimo būdą – grilyje keptus desertus. Maisto ekspertas dalijasi burnoje tirpstančio sūrio su karamelizuotomis kriaušėmis ir graikiniais riešutais ...
Liepos 6-oji, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena – unikali galimybė artimųjų apsuptyje surengti ypatingą pikniką, įkvėptą mūsų protėvių valgytų produktų. Artėjančios Valstybės dienos proga, šefas ir BBQ ekspertas Vylius Blauzdavičius pasakoja apie senovės lietuvių gamintus valgius ir dalij...
Grilio eksperto Vyliaus Blauzdavičiaus teigimu, patiekalų kepimas ant laužo ar grilyje vainikuoja kiekvieną pikniką bei kuria dar glaudesnį ryšį tarp šeimos narių ar geriausių draugų. Artėjančios Tėvo dienos proga kviesdamas surengti šventinę iškylą, šefas dalijasi ne tik patarimais, bet ir siūlo iš...
Grilinti galima ne tik mėsą ar daržoves: išbandykite du burnoje tirpstančių, keptų sūrių receptus (9)
Ar žinojote, kad grilyje galima kepti ir lietuvišką varškės sūrį, o ant grotelių skrudinto prancūziško pelėsinio sūrio skonis – pasakiškas? Jeigu savo iškylų sezono valgiaraštyje dar turite vietos, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius rekomenduoja į jį įtraukti sūrius – burnoje tirpstantį pasirinki...
Pagaliau ir vėl kiek atšilus orams, kviečiame į žaliuojančią gamtą ir grilio sezono atidarymą.