vynai

18 straipsnių

Mindaugas Jurkynas, Laimonas Gryva ir Jurgita Jurkynienė

Tradiciškai, jau 14 metų iš eilės, vynai.com portalas renka geriausius šiemet Lietuvoje pasirodžiusius naujus vynus. Tam yra išskirtos dvi katgorijos – „Geri vynai“ (iki 12 Eur) bei “Proginiai vynai” (iki 30 Eur).

Vyno skonis labiausiai priklauso nuo vynuogių veislės, tai labai svarbu žinoti kiekvienam vyno mėgėjui. Tačiau išsirinkti mėgstamas vynuogių veisles ne taip ir paprasta, nes jų yra tūkstančiai. Nuo ko pradėti? Ką verta žinoti? Pradėkime nuo to kas yra populiariausia ir žinomiausia...

Italijos regionas Kampanija yra kiek žemiau pusiasalio vidurio, "bato aule", kurio pavadinimas kildinamas iš lotyniškos frazės "Campania felix", reiškiančios „laimingoji žemė“. Vietos įžymybės: Vezuvijaus ugnikalnis, sostinė Neapolis ir, žinoma, vynas.

Mindaugas Jurkynas

Metų pradžia nėra dėkinga vyno degustuotojams: vyno naujienų nebūna daug, mat vyno importuotojai ir platintojai atsiraitoję rankoves ir paruošę užrašines bei sąmatų kalkuliatorius, zuja po vyno parodas bei atrinkinėja vežtinus į Lietuvą vynus. Visgi nauji vynai, nauji žinomų vynų derliai smelkiasi į...

Mindaugas Jurkynas, Laimonas Gryva ir Jurgita Jurkynienė

2014 metai palieka sceną, o vynai.com portalas 13 metų iš eilės vyno mylėtojams paruošė geriausių Lietuvoje parduodamų vynų iki 40 Lt („Geri vynai“) ir 41-100 Lt („Proginiai vynai“) varžytuves.

Ramūnas Bogdanas

Per karščius dairomės ko nors lengvesnio. Juk gyvenimas neapsiriboja visuomeninėmis problemomis ir politikos vingiais. Atsikvėpkime ir pasidžiaukime gražia pasaulio įvairove. Skoniais, spalvomis, kvapais.

Raudonasis sausas, pagamintas Europoje ir už patrauklią kainą – taip trumpai galima apibūdinti lietuvių pasirenkamą vyną. Lietuvos vyno profesionalai sako, kad mūsų šalies vyno vartotojai vis dar labiausiai trūksta drąsos išbandyti ką nors kitokio nei iki šiol, tačiau situacija keičiasi.

Mindaugas Jurkynas

Vasara, dažniausias atostogų sezonas, baigėsi. Daug kas ilsėjosi, įkrovinėjo savo „baterijas“, perkrovinėjo laisvalaikį ar atradinėjo naujas veiklas. Kelionės ir kulinariniai pomėgiai dažnai tampa neatskiriama atostogų dalimi.

Greičiausiai esate girdėję apie obuolių acto naudą, galbūt naudojote jį skalaudami plaukus, gal trynėte juo kūną norėdami numušti temperatūrą, gal dėjote suvilgytą servetėlę prie vabzdžių įgeltos vietos.