Miške pats baravykų pikas – kas neša krepšiais skanauti jų tuoj pat, kas ruošia stiklainius atsargų žiemai. Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas pataria, kaip šiuos paruošti, kad išlaikytume jų aromatą, skonį ir tinkamą tekstūrą.
Vytautas Karvelis
4 straipsnių
Grybavimo sezonas įsibėgėja. Ar jau mokame rinkti grybus protingai, kokie apsinuodijimai grybais pavojingiausi ir ką daryti, jei įtariame, kad į keptuvę pateko netinkamas grybas? Apie tai laidai DELFI „Sveikatos receptas” pasakojo toksikologas gydytojas Vytautas Karvelis.
Nors dėl karščių nežadama grybų gausa, užtektų ir vieno grybo sveikatai sutrikdyti. Kaip išvengti apsinuodijimo šiomis rudens gėrybėmis, papasakojo klinikinės toksikologijos gydytojas anesteziologas-reanimatologas Vytautas Karvelis ir vaistininkė Elvyra Ramaškienė.
Galime lažintis, kad paskutinį 2017 metų vakarą vartojote alkoholį. Kiek sunkiau nuspėti – šiandien jūs geros ar blogos savijautos. Bet kuriuo atveju, patariame sužinoti, ko rytojaus dieną po alkoholio vartojimo daryti nederėtų.