Po žinios apie užsidarantį restoraną „Gastronomika“, kuris įtrauktas į „Michelin“ gidą, sektoriaus atstovai kritikuoja valdžios požiūrį į verslą ir vardija kylančias problemas. Atrodo, kad restoranai, barai bei kavinės yra pilni žmonių, tačiau verslininkai sako, jog išsilaikyti jiems sudėtinga. Ar į...
Vytautas Kratulis
18 straipsnių
Puodelis juodos garuojančios kavos ryte dažnam gyventojui – būtinybė. LNK Žinių kalbinti praeiviai gatvėje sako, kad dažnai išgeria daugiau nei du puodelius per dieną. Kai kurie – net ir penkis.
Į kavines gali ateiti naujas mokestis: verslininkai pyksta, klientai ir taip peikia aukštas kainas (2)
Restoranuose ir kavinėse siūloma uždrausti nemokamai dalyti vienkartines maisto ir gėrimų pakuotes, tad kavos puodelio lauktų papildomas apmokestinimas. Tokį pokytį inicijuoja kai kurie parlamentarai, tuo metu verslo atstovai į idėją žiūri kritiškai, praneša LNK Žinios.
„Dabartinė situacija primena siaubo filmą“, – šiandien sako didžiausius Lietuvoje kavos kavinių tinklus valdantys verslininkai. Anot jų, valstybės suteikiama parama šiandien yra per maža bei smarkiai vėluoja, kai tuo tarpu tokių kavinių tinklų kaip „Caffeine“, „Huracan coffee“ ar „Vero cafe“ apyvart...
Kavos žmogus Kratulis – apie degtukų verslą, keliones į karščiausius pasaulio taškus ir geros kavos medžioklę (93)
Kavos medžiotojas, keliautojas, verslininkas – kokį epitetą bepasirinksi, viskas jam tinka. Toooks gyvenimo džiazas, kad net neragavęs tos kavos, apie kurią kalba kavinių ir parduotuvių „Huracan Coffee“ tinklo savininkas Vytautas Kratulis, nejučiom burnoje junti jos skonį.
Kavinių ir rūšinės kavos parduotuvių tinklas „Huracan Coffee“ atidarė naują kavinę Vilniaus oro uoste, kurią kavos mėgėjai gali aplankyti keleivių išvykimo terminale, skrydžių laukimo zonoje, praėję aviacijos saugumo patikrą. Lietuvos oro uostai su kavinių tinklu patalpų nuomos sutartį pasirašė 2 me...
Kavinių tinklų atstovai teigia, kad įvedus antrąjį karantiną jų apyvartos krito kone perpus. Visgi šio verslo sektoriaus atstovai pažymi, kad dėl laisvesnių antrojo karantino sąlygų pardavimai išlieka didesni nei karantino pavasarį metu.
Verslus Vilniaus senamiestyje žlugdo ne tik koronavirusas, bet ir kilpinis eismas, sako verslininkė, restorano „Amatininkų užeiga“ savininkė Irena Marozienė. Dėl koronaviruso, jos skaičiavimais, restoranas neteko apie 60 proc. klientų – užsieniečių, tačiau iš likusių pusė dabar nebeapsilanko dėl nep...
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė teigia, kad bankrotų šiame sektoriuje tikrai matysime, taip pat ir darbuotojų gali nebereikėti tiek, kiek anksčiau. Ji pabrėžia, kad vienas ar du geri vasaros mėnesiai neišgelbės visų restoranų ir viešbučių. Patys verslininka...
Arbatpinigius jau galima palikti kortele ar telefonu: džiaugsmas Mokesčių inspekcijai – vargas padavėjams (251)
Lietuvoje vis dar formuojasi įprotis palikti arbatpinigius už malonų aptarnavimą restoranuose ar kavinėse. Tačiau neretai tai padaryti sunku, nes vis rečiau nešiojamasi grynuosius pinigus. O kortele arbatpinigius paliksi toli gražu ne visur.
Lietuvis išdrįso nuvykti paragauti „pavojingiausios“ kavos pasaulyje: atrodo, kad toje šalyje vilties nėra ir nebus (144)
Sunkiai nusakomas skurdas, neviltis, nedraugiškai nusiteikusios teroristinės grupuotės, visa puokštė plintančių ligų, klestinti korupcija. Tokiais žodžiais kavos ekspertas Vytautas Kratulis apibūdina šalį, į kurią išdrįso nuvykti, kad išbandytų dar neatrastos kavos skonio.
Birželio 6–7 dienomis tryliktą kartą organizuojamas technologijų ir inovacijų festivalis LOGIN skelbia šių metų konferencijos programą – išgirsime daugiau nei 100 pranešimų. Festivalio dalyviai užsienio ir Lietuvos pranešėjus galės išvysti ant aštuonių festivalio scenų, kur dėmesys bus skiriamas ver...
Jau daugiau nei mėnesį dešimtyje „Huracan Coffee“ kavinių tinklo prekybos vietų klientai aptarnaujami tik atsiskaitant elektroniniu būdu. Drąsų sprendimą – atsisakyti atsiskaitymų grynaisiais pinigais – priėmęs kavinių tinklo direktorius Vytautas Kratulis tinklaraščiui Euroblogas.lt pripažįsta, kad ...
Lietuvoje už kavos puodelį kavinėse sumokėsite brangiau nei Pietų Europos šalyse, nes pietuose kava tradiciškai geriama mažais puodeliais.
Čia bus „Huracán Coffee“, skelbia užrašai ant buvusios „Marks and Spencer“ parduotuvės Gedimino pr. langų.
Nors daugelis žmonių kavą geria kasdien, toli gražu ne visi gali save laikytis kavos gurmanais. Turbūt tik retas žino, kad už brangiausiai vertinamą 2016-ųjų kavos kilogramą tektų pakloti nuo 150 iki 250 eurų.
Remiantis Tarptautinės kavos organizacijos (angl. International Coffee Organization (ICO) duomenimis, lietuviai per metus išgeria kiek daugiau nei 13 milijonų kilogramų kavos – tai maždaug 4,5 kg žmogui.
Pažinti gerą kavą yra trys svarbūs kriterijai, ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė UAB „Švieža kava“ direktorius Vytautas Kratulis.