Jei kas iki šiol nebuvo girdėjęs apie virtuvės šefą Vytautą Samavičių, po Vilniuje vykusio NATO viršūnių susitikimo sužinojo, kad tai yra tas profesionalas, kuriam kartu su komanda buvo patikėta surengti vakarienę prezidentūroje. Keturių restoranų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje įkūrėjas neslepia: išš...
Vytautas Samavičius
20 straipsnių
Vytautas Samavičius – garsus virtuvės šefas, alpinistas. Turi restoranus „Monai“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune.
Antradienį NATO šalių lyderių Prezidentūroje laukia iškilminga beveik 2 valandų vakarienė su muzikine programa. LNK vidurdienio žinios domėjosi, kaip atrodo NATO viršūnių susitikimo užkulisiai – pasiruošimas šiai vakarienei.
Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų, restorano Klaipėdoje „Monai“ ir Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos restoranų „Momo grill“ įkūrėjas Vytautas Samavičius nėra iš tų, kurie didžiuojasi savo pasiekimais. Visi jo pasiekimai – skonių deriniai restoranų lėkštėse ir užkariautos aukščiausios viršukalnės. ...
Kūčių vakarienė ir Kalėdų vaišių stalas turi gilias tradicijas, savus simbolius – jų prasmę ir reikšmę dažnas mūsų yra pamiršęs, o gal niekada net ir nežinojęs, tačiau tradicijas tęsiame, simbolius branginame ir atkartojame.
Labai aišku, ką gaminti, pavyzdžiui, Kalėdų, Velykų, gimtadienio vaišėms arba Užgavėnėms. O kas valgoma per Helovyną? Įvairiuose šaltiniuose galima rasti, kad tradicinis skanėstas yra karamelėje mirkyti obuoliai, Airijoje kepama Bambraka – pyragas su razinomis, o Amerikoje viešpatauja moliūgas: karš...
Ruduo kvepia rudeniu ir ką tik iš orkaitės ištrauktais obuolių pyragais. Jais kvepia kone visos kepyklėlės ir pietų pertraukos jaukiose miesto kavinukėse bei restoranuose. Gal jau net turite savo mėgstamiausią obuolių pyragą mieste?
Eksperimentas virtuvėje. Pabandė pagaminti pagal garsaus šefo receptą ir suprato – nedarykite vienos klaidos (25)
Kaip jau tapo įprasta, „30 geriausių restoranų“ pasidalijo dar vienu restoraniniu patiekalu, kurį galite pabandyti pasigaminti namuose ir jūs.
Kai po karantino tapo lengviau kvėpuoti, restoranų „Monai“ ir „Momo Grill“ įkūrėjas bei vyriausiasis šefas Vytautas Samavičius sukvietė susirinkimą. Atėjo į jį su plaktuku ir obuoliu. „Ką renkamės, – paklausė, – obuolį, kurį po skiltelę visi dalinsimės? Ar užkalame savo restoranų langus“. Komanda pa...
Šiais metais geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose Klaipėdos legenda, restoranas „Monai“ liko trečioje vietoje. „Esame stabilūs. Pozicija tarp antros ir ketvirtos vietos nieko labai nekeičia, tik parodo, kad einame teisingu keliu“, – įsitikinęs restoranų „Monai“ ir „Momo gril“ įkūrėjas ir jau tikr...
Virėjų mokyklą įkūręs Čeprackas: trūksta žmonių, kurie mokėtų gaminti, ne tik būtų skutę bulves „Michelin“ restorane (13)
„Argi ne simboliška? Esame įsikūrę šešioliktu numeriu pažymėtame name, savo akademijoje turime vienu daugiau nei šešiolika studentų. Lygiai po metų čia atidarysime restoraną, kuris irgi vadinsis „16“, – bene geriausiam Lietuvos šefui Liutaurui Čeprackui kaip visada netrūksta ambicijų. Štai, jau beve...
Mityba kalnuose labai svarbi, o jei valgyti nesinori – turi valgyti priverstinai, Vytaro Radzevičiaus vedamoje LRT RADIJO laidoje „Pasaulio puodai“ sako profesionalus virtuvės šefas ir alpinistas Vytautas Samavičius. Be to, priduria jis, už maistą kalnuose atsakingas ekspedicijos vadas, kuris suskai...
Jei antrojo geriausio Lietuvos restorano „Monai“ ir Lietuvos geriausiųjų restoranų dvidešimtuke esančio restorano „Momo grill“ vyriausiasis šefas ir savininkas Vytautas Samavičius gali ruošti pietus oro balione, tai jam vieni niekai keletą kartų per savaitę automobiliu iš Klaipėdos pasiekti Kauną. K...
2018 m. geriausiu Lietuvos restoranu pripažintas virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus „Džiaugsmas“. Trečius metus iš eilės vykstančiuose 30 geriausių šalies restoranų rinkimuose M. Praškevičius triumfuoja antrą kartą – 2016 m. jo restoranas „Stebuklai“ irgi finišavo pirmoje vietoje.
Geriausias Klaipėdos šefas Vytautas Samavičius: kopimas į kalnus man primena pasisekusią vakarienę, gal netgi dar skaniau (15)
Daug kas nežino, tačiau vienas geriausių Lietuvos šefų, Klaipėdos restoranų „Monai“ ir „Momo gril“ įkūrėjas ir virtuvės šefas Vytautas Samavičius turi ir kitą aistrą – kasmet jis kraunasi kuprinę ir išvyksta į kalnus. Šių metų kelionė – ypatinga. V. Samavičius Andų kalnuose, Argentinoje, pasiekė auk...
Šiuo metu pasaulyje yra vos keletas oro balionuose veikiančių restoranų, kurių įkūrėjai ir virtuvės šefai užsimojo įgyvendinti kulinarinio skrydžio idėją. Vienas jų jau keturis metus sėkmingai skraido Nyderlanduose ir siūlo 400 eurų kainuojančias trijų patiekalų vakarienes, paskanintas šalies peizaž...
Trečiadienį Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ vyko pirmoji Lietuvoje restoranų verslo atstovų ir profesionalų konferencija „Gastronomijos forumas“, kuri buvo skirta tiems, kas nori pradėti restoranų veiklą ir jau sėkmingai plėtojantiems savo verslą, bei tiems, kam yra įdomus gastronom...
Praėjusią savaitę buvo paskelbtas visas geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtukas. Paaiškėjus, kad geriausiu pripažintas šefo Liutauro Čepracko restoranas „Gastronomika“, 5–2 vietas užėmę Lietuvos restoranai atsidūrė antrame plane, tačiau jie taip pat verti būti pristatyti iš arčiau.
Siekiant išsiaiškinti, kurie restoranai Lietuvoje – patys geriausi, antrus metus iš eilės rengiamas „30 geriausių restoranų“ projektas. Šįmet varstant restoranų duris pastebima nauja tendencija: vis daugiau profesionalių šefų kartu su savo patiekalais siūlo lankytojams paragauti alaus.
Antradienio vakarą buvo paskelbti visi 30 geriausių restoranų Lietuvoje, kuriuos įvertino virš 100 Gero maisto akademijos narių. Pačio geriausio šalies restorano įvertinimas šiemet atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamam restoranui Vilniuje „Stebuklai“.
Pajūrio žuvies produktų gamintojai ir pardavėjai stveriasi už galvų – trečdaliu kritę pardavimai varo į neviltį. Verslininkus kiek guodžia prasidėjęs vasaros sezonas, tačiau vėsoki orai kol kas gausių poilsiautojų nesutraukia.